Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

podkładka zaciskowa - jak zdemontować?

Featured Replies

Napisano

taki cóś:

BLASZKA TERMICZNA WYDECH RURA VW AUDI 70143Z - 7687147678 ...

jest jakiś sposób, żeby to zdemontować bez uszkodzeń tak, żeby móc to ponownie użyć?

wiem, że to można kupić na alle np. ale potrzebuję tylko jedną i nie chce mi się zamawiać, obierać i płacić 20 za 10 szt z przesyłką ;]

Edytowane przez Pimpa_Vamp

Napisano
5 minut temu, Pimpa_Vamp napisał:

taki cóś:

BLASZKA TERMICZNA WYDECH RURA VW AUDI 70143Z - 7687147678 ...

jest jakiś sposób, żeby to zdemontować bez uszkodzeń tak, żeby móc to ponownie użyć?

wiem, że to można kupić na alle np. ale potrzebuję tylko jedną i nie chce mi się zamawiać, obierać i płacić 20 za 10 szt z przesyłką ;]

Dlaczego termiczna? W samochodach takie masowo były stosowane do tapicerki desek rozdzielczych i nie tylko. Albo żmudne podważanie każdego listka po kolei śrubokręcikiem, albo przeciągnięcie wokół sztyftu, na którym siedzi, sznurka lub przewodu linkowego i podciąganie nim całości do góry.

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, Lucyfer napisał:

Dlaczego termiczna? W samochodach takie masowo były stosowane do tapicerki desek rozdzielczych i nie tylko. Albo żmudne podważanie każdego listka po kolei śrubokręcikiem, albo przeciągnięcie wokół sztyftu, na którym siedzi, sznurka lub przewodu linkowego i podciąganie nim całości do góry.

bo pod taką nazwą to znalazłem rotfl

co miałem wpisać ? blaszka? ;)

Napisano
3 minuty temu, Pimpa_Vamp napisał:

bo pod taką nazwą to znalazłem rotfl

co miałem wpisać ? blaszka? ;)

Podkładka zaciskowa, taka nazwa funkcjonuje ogólnie, nie w odniesieniu tylko do układów wydechowych.

Napisano
  • Autor
Teraz, Lucyfer napisał:

Podkładka zaciskowa, taka nazwa funkcjonuje ogólnie, nie w odniesieniu tylko do układów wydechowych.

ok :oki:

Napisano
4 minuty temu, Pimpa_Vamp napisał:

ok :oki:

Jeżeli nie jest ze stali sprężynowej lub utraciła część sprężystości, to da się lekko poodginać te wąsy i tak zostaną, wtedy ją bez problemu zdejmiesz, natomiast przed ponownym założeniem musisz ją znowu "spłaszczyć", żeby wąsy poszły na dół i zmniejszyły średnicę otworu.

Napisano

Płaski wkrętak w w wycięcie i kręć jak nakrętką, jest szansa że zejdzie:ok:

Edytowane przez rbgarb1

Napisano
17 godzin temu, Pimpa_Vamp napisał:

est jakiś sposób, żeby to zdemontować bez uszkodzeń tak, żeby móc to ponownie użyć?

Jest do tego przyrząd:

58bfd39f4a38b3bb8f492103c813

Ja bym zrobił na końcu rurki takie łapki, wygięte promieniście aby wchodziły między listki podkładki i po przekręceniu o kąt jednego listka lekko je odginały przy ściąganiu.

Napisano
Dnia 15.05.2020 o 11:31, Makumba napisał:

Jest do tego przyrząd

Jeżeli siedzą na trzpieniu metalowym, to stosowałem także technikę "przeflancowania", czyli podważenia po obwodzie tak, że się "przewijała" listkami na drugą stronę i dawała normalnie ściągnąć. Na trzpieniach tworzywowych często się to kończy złamaniem/ucięciem trzpienia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.