Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Reduktor Landi Renzo - ktoś ma - ile kkm na nim przejechał ?

Featured Replies

Napisano

Ja przejechałem 70 kkm i są nieco niepokojące objawy a gazownicy (nie wszyscy) mówią, że te reduktory mają żywotność ok. 50 kkm. Nie wydaje mi się aby to była prawda.

Dlatego pytam.

Pzdr

Filip.

Napisano

> Ja przejechałem 70 kkm i są nieco niepokojące objawy a gazownicy (nie

> wszyscy) mówią, że te reduktory mają żywotność ok. 50 kkm. Nie

> wydaje mi się aby to była prawda.

> Dlatego pytam.

> Pzdr

> Filip.

wg tego co mi mowil gazownik jak zakladal mi instalke tej firmy mowil ze ok 80kkm i wiecej wytrzymuja. Mowil to w zwiazku z tym ze dawal gwarancje bez limitu km i twierdzil ze jak tyle zrobie w 2 lata i walnie mi reduktor to wymiana za free smile.gif

Napisano

> Dlatego pytam.

> Pzdr

> Filip.

Hmm... NO to ja się zbliżam do 80 tkm, ale jak na razie zero problemów. Jak poprosiłem spec-gaza o oczyszczenie reduktora po 50tkm, to mnie lekko wyśmiał i powiedział, abym o to poprosił przy 100tkm, no chyba, że coś zacznie się dziać smile.gif

Tak więc czekam aż coś zacznie się dziać wink.gif

A teraz jest SUPER waytogo.gif

Napisano

witam serdecznie !

> Dlatego pytam.

> Pzdr

> Filip.

Cóz ja mam różne doświadczenia jeśli chodzi o reduktory tej firmy.

W starej vectrze wytrzymał 100 tyś km i zero problemów... później sprzedałem auto i po jakimś roku spotkałem gościa który je odemnie kupił opowiadał że nadal nie miał z nim problemów cool.gif

Natomiast w astrze pierwszy raz tej samej firmy reduktor padł mi po 40 tyś km został wymieniony zestaw naprawczy (membrany, spręzyny, uszczelki i takie tam ) i pomogło na jakieś 5 tyś km i znów się zaczeły problemy. Podjołem więc decyzję ze zakładam nowy reduktor i jeździłem bezproblemowo znów przez jakieś 40 - 45 tyś km aż zaczeły ponownie poijawiać się te same symptomy uszkodzonego reduktora... nie wiem jak zakończyła się sprawa..bo sprzedałem auto grinser006.gif .

Może to jakiś zbieg okoliczności sam nie wiem...może poprostu trafiłem na zła serię...a może to sprawa losowa.....

We wcześniejszym aucie miałem LOVATO i zero problemów przez ponad 100 tyś km , w następnym BRC i też nie miałem problemów.

Napisano
  • Autor

> We wcześniejszym aucie miałem LOVATO i zero problemów przez ponad 100

> tyś km , w następnym BRC i też nie miałem problemów.

O Lovato słyszałem same dobre teksty. Dzięki za info. Nastęne będzie Lovato.

Pzdr.

Filip.

• 3 tygodnie później...
Napisano

W Polonezie miałemLandi Renzo pneumatyka - wytrzymał bez problemu 150.000km bez żadnej regeneracji - cały czas odpalałem tylko i wyłącznie na gazie o każdej porze roku i w największe mrozy, bak do benzyny służył tylko za zbiornik pustego powietrza i w końcu przerdzewiał. Parownik po 150.000 w końcu padł z dnia na dzień, później założyłem Stefanelli - problemy zaczęły sie po kilku tysiącach km, ale przejechał w końcu 50.000 - ze sporymi problemami.

W zeszłym roku założyłem do swojej Astry tez Landi Renzo Magioratto (czy jak to sie tam pisze) - dopłaciłem 200zł, bo bez dopłaty zakładali Lovato i po 30.000km jak na razie nie mam z nim problemów.

Napisano

> O Lovato słyszałem same dobre teksty.

Moge potwierdzic, brat w P11 GA16DE nastukal juz 144kkm na Lovato i jeszcze pewnie troche posmiga na nimyay.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.