Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

szarpanie-gasniecie-falowanie obrotow

Featured Replies

Napisano

Witam od jakiegoś czasu mam z Asterką problemy jak w temacie i w związku z tym dość regularnie przegladam forum. Zauwazylem ze ten problem lub jego fragment pojawia sie wyjatkowo czesto, co kilka watkow. W zwiazku z powyzszym mam pytanie i jednoczesnie propozycje ideia.gif. Czy jst mozliwe aby na forum umiescic jakies kompensum wiedzy czy tez baze w formie jakiejs prostej tabeli dotyczacych problemow np. typu szarpanie lub gasniecie lub falowanie obrotow w powiazaniu z typem silnika, sytuacja w jakich wystepuja oraz przyczyna i ewnetualną poradą co nalezy wykonac i w jaki sposob.

Dla ww problemow najczestesze podawane propozycje to krokowy, EGR, przewody WN, świece, sonda itp. Jednak czasami podawane informacje sa ogólnikowe i niepelne. Np. wsrod wielu

porad na temat czyszczenia krokowca spotkalem sie moze w dwoch watkach z informacja ze przy tej czynnosci mozna dosc latwo uszkodzic silnik krokowy, jest to moze dla wielu oczywista informacja ale paru innym osoba zaoszczedzi przykrych niespodzianek.

Sorki za tak dlugi wywod ale mysle ze stworzenie takiego poradnika z wyraznie wyszczegolnionymi punktami: objaw-przyczyna-rozwiazanie problemu (z podanym manualem lub

linkem do niego) na pewno ulatwiloby zycie i zaoszczedzilo czas wielu uzytkownikom asterki.

Chyba lepiej jest korzystac z jednego żródła informacji gdzie kazdy dzieliłby sie z innymi swoimi doswiadczeniami niż wertowanie kilkudziesieciu postow w stecz, powielajacych w

czesci te same informacje. Oczywiscie "baza" nie ograniczalaby sie tylko do wspomnianych przeze mnie problemow ale tez i innych usterek najczesciej powtarzajacych sie na forum?

Pozdrawiam i czekam na wasza opinie. drive.gif

Napisano

Przecież dokładnie to jest w FAQ, a że lepiej napisać post, niż najpierw poczytać to nie ma się co dziwić, że co tydzień są posty o tym samym temacie.

Napisano
  • Autor

No tak FAQ, ... ponad 130 pozycji zawierajacych wiele przydatnych i interesujacych informacji ale ulozonych bez zachowania jakiegoś "klucza". Jezeli juz znajdziesz cos co Ciebie interesuje to odpowiedz zawiera przewaznie tylko rozwiazanie dla jakiegos okreslonego typu silnika/modelu Astry i nie wyczerpuje do końca wszystkich żródeł czy sposobów usunięcia danej usterki. Raczej brakuje tu tez dokladniejszych instrukcji typu manual czy zdjec o ktore czesto prosza kacikowicze bo nic tak nie wyjasni jak kilka dobrych fotek, sporadycznie trafiaja sie rysunki czy linki. Jezeli już w FAQ pojawia sie jakies nowinki dotyczace wczesniej poruszanych na tej stronie tematow to znajduja sie one gdzies na koncu calego FAQ wiec i tak szukajac czegokolwiek nalezy przejrzec caly FAQ.

Nie krytykuje tu idei samego FAQ bo sam wielokronie z niego korzystam ale przegladajac forum widac ze kacikowicze poszukuje wiecej i dokladniejszych inforacji niz moze dostarczyc im FAQ z nieuaktualnianymi tematami. Mysle ze nawet stworzenie jakiegos systemu/klucza ułatwiajacego wyszukiwanie i segregowanie informacji zawartcych w istniejacym dziale FAQ a takze uzupelnianie go o rysunki, fotki, linki do stron oraz uaktualnienie istniejacych w nim tematow na pewno ciszylby sie duzym zainteresowaniem pozostalych kacikowiczow.

Pozdrawiam

Napisano

No niestety ja ze swoim szarpaniem męcze sie kolejny miesiąc.Wlalen nawet już pol litra denaturatu i mialem przez tydzien spokój.Myślałem że juz po problemie ale niestety co kilka dni problem sie pojawia i znika.

Wyczaiłem że chyba gdzieś coś nie styka dlatego ze jadąc szybko po jakichs wertepach nagle pczułem jak zacząl szarpać po pokonaniu kilku nierówności.Gdy jest wszystko w porządku po wrzuceniu na luz obroty od razu spadaja na 800 obrotow a jak cos sie dzieje to potrafia przystanąc na 1000 i dopiero po chwili spaść nizej czasami aż do zgaśnięcia.

Miałem wymienić świece ale mechanik stwierdzil że to raczej nie będą świece i że mam przyjechac jak bedzie źle ale w tym jest wlasnie problem ze jest źle a za moment na kilka dni jest spokój.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.