Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Maryśka - porządek z wycieraczkami

Featured Replies

Napisano

Wczoraj postanowiłem zaprowadzić porządek w wycieraczkach przednich(bardzo powoli chodziły).

Po rozkręceniu potwierdziły się moje przypuszczenia - że ruda zabrałą się za łączeniaprętów prowadzących - jeden przegub był praktycznie na granicy zatarcia. Trochę czyszczenia, smaru i wycieraczki chodzą jak złoto yay.gif Przy okazji - za sugestią kogoś na forum (już nie pamiętam kogo bo to było dawno temu) postanowiłem zajrzeć do elektrostyków odpowiadających za tryby pracy (przypomnę - chodziło o to że jak jest wilgotno to wycieraczki potrafiąpracowaćw trybie ciąłym bez możliwości ich wyłączenia). Pierwsza niespodzianka - nie ma plastikowego worka (jaki opisywanio na forum - jako "uszczelnienie" silnika i tych styków), tylko solidny, gumowy pojemnik w którym jest silnik wycieraczek - najwyraźiej pod koniec produkcji fiat postarał sięi zastąpił tern nieszczęsny worek..

Jak zdjąłem pokrywę, okazało sie ze ten ktoś miał nosa (wielkie dzięki bo sam bym nie wpadł żeby tam szukać) - jednym słowem bagno - mieszanka smaru, wody.... wyczyściłem to dziadostwo, posmarowałem i ... jest OK Wprawdzie dokładny test będzie w większą ulewę, ale wydaje mi się że powinno być OK

ok.gif

Napisano

> Jak zdjąłem pokrywę, okazało sie ze ten ktoś miał nosa (wielkie

> dzięki bo sam bym nie wpadł żeby tam szukać) - jednym słowem

> bagno - mieszanka smaru, wody....

właśnie z tego powodu elektryk, u którego robiłem wycieraczki odradzał stosowanie tej osłony - bo tam się zawsze dostaje woda, robi się bajoro i wszystko rdzewieje

Napisano

> właśnie z tego powodu elektryk, u którego robiłem wycieraczki

> odradzał stosowanie tej osłony - bo tam się zawsze dostaje woda,

> robi się bajoro i wszystko rdzewieje

u mnie było sucho

Napisano

> u mnie było sucho

wyjatek potweirdzający regułe wink.gif

a na poważnie - u mnie stała tam woda, elektryk powiedział, że bardzo często takie coś zastaje...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.