Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Późno gasnąca kontrolka oleju

Featured Replies

Napisano

Witam od paru tygodni w porównaniu z wcześniejszymi czasami później gaśnie mi kontrolka oleju (po jakiś 3-5 sekundach) Wczesniej gasła odrazu. Czy ma to związek z tym że spóźniam sie z terminem wymiany oleju (półsyntetyk mobil). Powinnem wymienic w maju lub jakies 2000km temu. Zaznaczam że wymieniam co 10000 bo nie jeżdze dużo.Pozdrawiam.

Napisano

włacnie mialem identyczny temat napisac ale mnie uprzedziles wiec sie dolacze zlosnik.gifzlosnik.gif mi tak samo gasnie ta kontrolka przedtem gasneła odrazu a teraz chwile silnik pochodzi i dopiero zgasnie z tym ze ja mam olej minerał i zmienilem go jakies 1000km temu i tez jezdze raczej mało a silnik to 1.1,

hmm czy to moze byc przez nieszczelnosc ?? bo od niedawna zauwazylem ze mam cala miske w oleju od a splywa mi to od strony rozzadu

Napisano

Witam,

przerabiałem ten temat rok temu. U mnie powodem była właśnie nieszczelność silnika, a dokładnie wycieki na obu simeringach wału korbowego. Po wymianie zrobiło się ok.gif i odpukać w niemalowane nadal jest. Pozdrawiam.

Napisano

hmm moze tobie tez gdzies sie slini ten olej oslabiony.gif no ale na poczatek przedewszystkim wymien ten olej bo OLEJ to podstawa!!

Napisano

moze to byc tez niski poziom oleju...

Napisano

ja mam pol stanu bo sprawdzam co chwile jak mam ten wyciek zlosnik.gif

Napisano

U mnie tez ostatnio gasnie troche pozniej, ale zwykle jest to spowodowane nieco obnizonym stanem oleju, wystarczy dolac i powinno byc ok ok.gif

Napisano
  • Autor

> U mnie tez ostatnio gasnie troche pozniej, ale zwykle jest to

> spowodowane nieco obnizonym stanem oleju, wystarczy dolac i

> powinno byc ok

No właśnie mam stan podczs rozruchu zimnego tak sie dzieje.Jak juz odpalam po powrocie np. ze sklepu lub coś to jest normalnie.

Napisano

> No właśnie mam stan podczs rozruchu zimnego tak sie dzieje.Jak juz

> odpalam po powrocie np. ze sklepu lub coś to jest normalnie.

Olej zimy jest gęsty przez co trudniej go pompować. Im cieplejszy tym rzadszy więc powinien się lepiej pompować, a i kontrolka powinna szybciej gasnąć.

Napisano

a ja dzis zrobilem usczelke pod pokrywą i jak reką odią z ta kontrolką zlosnik.gif na zimnym gasnie prawie w moment a na gorącym to ho ho zlosnik.gif tak ze mi ta kontrolka oznaczala niesczelnosc ale juz sobie z nia poradzilem zlosnik.gif

Napisano

> a ja dzis zrobilem usczelke pod pokrywą i jak reką odią z ta

> kontrolką na zimnym gasnie prawie w moment a na gorącym to ho

> ho tak ze mi ta kontrolka oznaczala niesczelnosc ale juz sobie

> z nia poradzilem

O kufa, widzisz, u mnie tez zaczynala pozno gasnac jak wykrylem wyciek pod uszczelka pokrywy zaworow, ona poprostu przypomina zeby uszczelke w koncu wymienic hehe.gifok.gif

Napisano

hehe najwidoczniej jest tak jak mowisz zlosnik.gif tylko ze wcale by mi do glowy nie przyszlo ze przez takie cos to swieci dluzej ehh no ale juz zrobione i jest git gitarra zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.