Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Znowu pytanie o koszty

Featured Replies

Napisano

Mam pytanie dotyczące kosztów znowu o zgrozo. Ile kosztują orientacyjnie kable od aparatu zaplonowego do świec? Podobno mam gdzieś przerwany i nie ma swobodnego przeplywu iskry co prowadzi do wiekszego spalania itd. A i czy można kupić jeden czy trzeba komplet. Pozdro

Napisano

Pojedynczo nie kupisz, a ceny kształtują się od 50zł (Jamor czy jakoś tak) w górę.

PS

gdybyś miał niesprawny 1 przewód to silnik pracowałby nie równo (3 cylindry) i tego nie da się nie zauważyć, bo silnik jest i słabszy i pracuje nierówno.

Napisano

Można kupić oddzielnie ale nie polecam tego .Ja się naciołem kupilem jeden też mialem przerwany a po 2 miesiącach wymienialem i tak caly komplet(chyba 80 zl)bo przyszła zima i były problemy z odpalaniem .

Napisano

Kable WN są różne ale najlepsze to BERU lub NGK koszt około 180 PLN.

Można kupić polskie Janmory lub Sentechy w cenie około 80 PLN ale kupujesz na własną odpowiedzialność ja nie polecam. Osobno chyba nie da sie kupić jednego kabla tylko komplet.

Napisano
  • Autor

> Pojedynczo nie kupisz, a ceny kształtują się od 50zł (Jamor czy jakoś

> tak) w górę.

> PS

> gdybyś miał niesprawny 1 przewód to silnik pracowałby nie równo (3

> cylindry) i tego nie da się nie zauważyć, bo silnik jest i

> słabszy i pracuje nierówno.

Wiem że nie pracuje równo i do tego jest anemiczny ale nie jest tak zawsze bo czasem iskra jest i czasem jej nie ma. Wiem ze to ten kabel od pierwszej swiecy od strony aparatu zaplonowego bo jak sie zatrzymam i nad nim popracuje to jest spoko. Pozatym swiece chyba tez pojda na wymiane bo lepek swiecy przy felernym kablu jest czarny. Pozdro

Napisano

Wymień kable jak najszybciej, ale co do producenta musisz sam zdecydować, jedni narzekają na Janmory a inni chwalą, może będą inne lepsze i nie bardzo drogie.

pozdr

Napisano

> Wymień kable jak najszybciej, ale co do producenta musisz sam

> zdecydować, jedni narzekają na Janmory a inni chwalą, może będą

> inne lepsze i nie bardzo drogie.

> pozdr

Gdzies czytalem ze ostatnio jakosc Janmorow poprawila sie, podobno ze wgledu na to ze zaczeli je pakowac w wieksze kartony przez co kable nie sa tak mocno zginane. Ja jednak nie wypowiadam sie na ich temat. U mnie oryginalesy jeszcze w aucie jezdza z 1994r yay.gif

Napisano

Ja na Janmorach zrobiłem już ok 50kkm, ale jak je kupowałem to musiałem wziąć od Corsy, bo dla Astry przewód od cewki był za krótki oslabiony.gif

Z tego co słyszałem to są jedne z najgorszych kabli, ale ja tego nie odczułem.

Oryginalne przetrwały 160kkm.

Napisano
  • Autor

> Wymień kable jak najszybciej, ale co do producenta musisz sam

> zdecydować, jedni narzekają na Janmory a inni chwalą, może będą

> inne lepsze i nie bardzo drogie.

A czemu użyłeś stwierdzenia "jak najszybciej" ? Coś grozi poważnego jak trochę pozwlekam?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.