Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cee'd nieszczelność na łączeniu wydechu z tłumikiem drgań(plecionka)

Featured Replies

Napisano

Witam.
Wymieniłem dziś tłumik drgań (plecionka z kołnierzami) + dwie uszczelki odpalam auto a na kołnierzach mam nieszczelność. Śruby dokręcone mocno. Rozkręciłem wszystko jeszcze raz i założyłem stare i nowe uszczelki. Nieszczelność się zmniejszyła ale nadal przepuszcza. Jak to zrobić żeby było szczelnie i dobrze? Dokupić drugą parę nowych uszczelek i między kołnierze wydechu włożyć 2 uszczelki?

Napisano

Wyszlifować kołnierze, by miały równą powierzchnie choć to moze być dość kłopotliwe.

Oprócz uszczelki zastosować jakąś pastę uszczelniającą, na biedę powinien dać radę sylikon wysokotemperaturowy:)

Napisano
  • Autor

Wyszlifować mógłbym tylko kołnierze w tłumiku drgań choć może to być ciężkie do zrobienia. Użycie jakiegoś uszczelniacza (silikonu itp.) niby ok ale nie m warunków aby auto zostawić aby wyschło z kanału korzystam gościnnie:/

Na v-banda musiałbym uciąć kołnierze i pewnie by brakowało po 1cm z każdytrony.

Wymieniłem element 28611C i uszczelki jak na schemacie:

spacer.png

Najłatwiej byłoby wywalić stara uszczelkę i dołożyć druga nowa tylko czy to ma szansę się udać?

Edytowane przez PavvelM
uzupełnienie wpisu

Napisano

Do v-banda masz po dwie flansze do wspawania, jeszcze się może pojawić delikatny naddatek.

Edytowane przez analyzer64

Napisano

Kołnierze to chyba najlepsze i najdroższe rozwiązanie i nie wiem po co miałby je psuć v-bandami:hmm:

Albo coś jest krzywe/nierówne albo uszczelka do kitu, tak czy owak dajesz pastę/silkon i gotowe, nie trzeba pól dnia czekać:)

Napisano
W dniu 25.04.2021 o 19:30, PavvelM napisał:

Witam.
Wymieniłem dziś tłumik drgań (plecionka z kołnierzami) + dwie uszczelki odpalam auto a na kołnierzach mam nieszczelność. Śruby dokręcone mocno. Rozkręciłem wszystko jeszcze raz i założyłem stare i nowe uszczelki. Nieszczelność się zmniejszyła ale nadal przepuszcza. Jak to zrobić żeby było szczelnie i dobrze? Dokupić drugą parę nowych uszczelek i między kołnierze wydechu włożyć 2 uszczelki?

Ja składam zawsze na pastę nowa uszczelkę i jest git. 

Napisano
  • Autor

Witam.

Złoże wszystko od nowa na uszczelkę i pastę montażowa i mam nadzieję że będzie ok. Dziękuję za rady.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.