Cooler Posted August 26, 2021 Share Posted August 26, 2021 (edited) Hej hej.. witam po latach po jakiś 16 latach albo lepiej zachciało mi się cieniasa do zabawy i rok temu go kupiłem. Ponieważ cienias pierwotnie pochodził z Niemiec więc posiada ustrojstwo w postaci immobilizera. i ostatnio zaczął się z nim problem. Szczególnie jak jest mokro zaczyna wariować. tzn np nie zapala się w ogóle kontrolka pomarańczowa code i wtedy nie można odpalić w ogóle autka żadnym z 2 kluczyków( kluczem matką też) . Wydaje mi się że wtedy też nie słychać pompy paliwa. Po jakimś czasie kontrolka po przekręceniu kluczyka znów standardowo się zapala i gaśnie i wtedy jest ok . Poza tym kontrolka code potrafi się też czasami zapalić podczas jazdy - co akurat nie ma wpływu na dalsza jazdę ale pokazuje ze coś się dzieje. Gdzie szukać problemu? Coś mi świta że można podłączyć kompa bez immo - odłączyć chyba jakąś kostkę przy kolumnie i wtedy można bez iimmo jeździć - ale to rozwiązanie ostateczne Edited August 26, 2021 by Cooler Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts