Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wyłącznik klapy alarm

Featured Replies

Napisano

Witam ,

zamontowałem alarm Bastion wszystko ok z jednym wyjątkiem - wyłącznik w tylnej klapie.Naczytalem się już o kabelku brązowym z białym i podłączeniu go do krańcówki lampki i beret. Jak to cholerstwo podłaczyć bo nie działa - a dodatkowo jak połączę szary z krańcówki drzwi z kabelkiem z alarmu i mityczny brązowo biały - to przestaje mi działać wyłącznik drzwi i swiatło świeci sie cały czas nawet po zamknieciu drzwi. Szczerze mówiąc to już nie mam koncepcji jak uaktywnic ten tylni włacznik.Mam to podłaczyc bezpośrednio do lampki? Bo już tracę nadzieje że to zadziała.

Ps Azja dzieki za pomoc ale nie wiem czemu u mnie to nie działa?

pozdro

Napisano

Takie pytanko.

Czy masz do tego alarmu jakieś dodatkowe czujniki ultradzwiękowe albo wstrząsowe?

Bo jeśli masz to po co kombinujesz z krańcówka w tylnej klapie......... Jak ją otworzysz to i tak zadziała......

Napisano
  • Autor

> Takie pytanko.

> Czy masz do tego alarmu jakieś dodatkowe czujniki ultradzwiękowe albo

> wstrząsowe?

> Bo jeśli masz to po co kombinujesz z krańcówka w tylnej

> klapie......... Jak ją otworzysz to i tak zadziała......

No własnie jeszcze nie dlatego bazuję na standardzie.To moze też zrobię ale ten problem z wyłącznikiem mnie zniechęca - zawsze musze miec cos nietyupowo qurde

Napisano

> Trzeba podlaczyc do kabelka przy krancowce klapy poprzez diode

Przy lampce bagażnika wygodniej będzie podłączyć. Bodajże brązowo-biały kabelek (ten od krańcówki). Przez diody najlepiej (chociaż ja nie dałem diód, ale pewnie to przerobię).

Napisano

> No własnie jeszcze nie dlatego bazuję na standardzie.To moze też

> zrobię ale ten problem z wyłącznikiem mnie zniechęca - zawsze

> musze miec cos nietyupowo qurde

A może tak miernik do ręki i sprawdzić, czy krańcówka bagażnika działa poprawnie? Przy otwartej klapie powinna być masa, przy zamkniętej (lub wduszonej krańcówce) masy brak. Może daje cały czas masę i dlatego światło się świeci?

Jeszcze warto byłoby dać krańcówkę na klapę silnika - chyba że już dałeś. Też przez diodę, żeby światło w kabinie nie świeciło się przy otwartej klapie.

Napisano
  • Autor

> A może tak miernik do ręki i sprawdzić, czy krańcówka bagażnika

> działa poprawnie? Przy otwartej klapie powinna być masa, przy

> zamkniętej (lub wduszonej krańcówce) masy brak. Może daje cały

> czas masę i dlatego światło się świeci?

> Jeszcze warto byłoby dać krańcówkę na klapę silnika - chyba że już

> dałeś. Też przez diodę, żeby światło w kabinie nie świeciło się

> przy otwartej klapie.

No dobra a jak będzie dawała faktycznie całuy czas masę ?

Napisano
  • Autor

> No dobra a jak będzie dawała faktycznie całuy czas masę ?

Wszędzie diody mam dać tak?

Napisano

Bedzie swiecilo swiatlo i alarm bedzie wykrywal otwarcie klapy

Napisano

Jeżeli nie masz diód, to będą się świeciły lampki w bagażniku i kabinie. Jeżeli dasz diode to tylko w bagażniku. Poza tym będzie alarm miał informacje o otwarciu drzwii/klapy/maski.

Masa pojawiająca się na tym styku alarmu, o którym myślimy, informuje centralkę o tym, że któryś czujnik drzwiowy jest uruchomiony (czyli albo czujnik drzwi (są one połączone w 1 obiegu), albo czujnik klapy, albo maski). Ty masz w centralce 1 złącze informujące o zadziałaniu czujników krańcowych drzwii/klapy/maski. Tak więce te wszystkie czujniki musisz spiąć w 1 obwód, ewentualnie dodając diody, żeby nie świeciły się lampki po otwarciu każdego czujnika (tylko wybranych). Są chyba centralki, do których poszczególne czujniki podpina się do osobnych złącz.

Napisano
  • Autor

> To chyba ladnie wyjasnia o co chodzi

no teraz to już całkiem nie wiem o co chodzi podłączyłem tak jak tam pisze i beret.

Quote:

co do krańcówek drzwiowych aby odseparować krańćówkę kierowcy musisz przeciąć kabel idący od drzwi kierowcy i wstawić diodę która będzie przwodzić w stronę lamki a nie w stronę krańcówki. Wtedy podpinasz się przed diodą od strony krańcówki i masz tylko drzwi kierowcy a za diodą wszystkie.

Uwzględniając w tym wyłącznik tylnej klapy -nie działa , drzwi działają.

Napisano
  • Autor

W uzupełnieniu zapytam

ile amperowa ma byc ta dioda?

U mnie szary kalel z wyłącznika drzwi łaczy sią z innym szarym inącdym skąś tam a potem z dwóch robią sie 3 -jeden idzie do do tej kostki , 2 przechodzą obok to są te cieńkie 1 idzie do tyłu drugi odchodzi do środka auta . Jak to cholerstwo połączyć bo mam taki schemat i nie pasuje mi do tego opisu wcześniejszego.

A co się dzieje z tymi kablami które wpinam np 2 szary cieńki przecinam go ?

post-60591-14352471569766_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.