Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cos o Stilo 1.8?!

Featured Replies

Napisano

Witam!

Zastanawiam sie nad kupnem Stilo 3D z silnikiem 1.8 133km z roku 2002. Co mozecie mi powiedziec o tym silniku? Ile bierze oleju? Jakie jest spalanie?Czy silnik jest awaryjny? No i ogolnie cos o Stilo - jak zawiecha wytrzymuje nasze drogi, jak z hamulacmi, itp. Warto kupic to autko bo o Fiatach slyszalem opinie srednie a sam jeszcze nie jezdzilem. Za wszelkie info z gory dziekuje;-)

Pozdrawiam!

Napisano

Silniki lubia pic oleju wiecej niz potrzeba, wariator pada, kolumna stuka, laczniki strzelaja, reflektory pekaja, tylna belka stuka... o czyms zapomnialem? hmm.gifzlosnik.gif

Napisano

Mój też jest z 2002r. i jak narazie jest bezawaryjny nie licząc rozpietej wtyczki od airbagu, skrzypiącego sprzęgła i odzywającego sie wariatora. Olej wymieniam co roku i nie musze w tym czasie dolewać. Zawieche wymieniłem bo nie lubie jak auto prowadzi się jak ponton. Co do spalania to jeżeli wierzyć komputerowi to w mieście średnie spalanie koło 12l. w trasie koło 9l. Poza tym z auta jestem zadowolony i jak miałbym na coś teraz wymieniać to na Stilo ze 150 konnym dieselkiem żeby mniej palił i oczywiście tylko wresja 3 dr.

Napisano

> Zastanawiam sie nad kupnem Stilo 3D z silnikiem 1.8 133km z roku 2002.

Przeczytaj poniższe wątki, to na pewno coś Ci się rozjaśni wink.gif

Fiat Stilo 1.8 16V

Stilo 1.8

Pytanie o wariator

Wariator a zestaw naprawczy

Rozdzielacz fazowy - wariator Stilo 1.8

Instalacja LPG

Kampania 4968 - kolumna kierownicy

Generalnie polecam przejrzenie archiwum, czyli wątków od końca - im starsze wątki (sprzed stycznia 2006) tym większy porządek i same cenne informacje. wink.gif

Napisano

> Witam!

> Zastanawiam sie nad kupnem Stilo 3D z silnikiem 1.8 133km z roku

> 2002.

bierz! lepszego nie znajdziesz 2002 to najlepszy rok w produkcji tego auta cfaniaczek.gif

i najlepiej aby był żółty food.gif

Napisano
  • Autor

Dzieki wszystkim za info...

...dzisiaj jade ogladac autko - ogolnie jest full wyposazone bez skory, pierwszy wlasciciel, ok 60 tys przebiegu - bity byl raz w przod ale wszystko robione w serwisie - gosc chce ok 20 tys wiec chyba dobra cena;-) Patrzac na wasze opinie to autko ma pare niedopracowan i usterek biorac pod uwage mlody wiek - no i to spalanie:/ Zobacze i zadecyduje, jakby co to potem sie sprzeda;-)

Napisano

> Dzieki wszystkim za info...

> ...dzisiaj jade ogladac autko - ogolnie jest full wyposazone bez

> skory, pierwszy wlasciciel, ok 60 tys przebiegu - bity byl raz w

> przod ale wszystko robione w serwisie - gosc chce ok 20 tys wiec

> chyba dobra cena;-) Patrzac na wasze opinie to autko ma pare

> niedopracowan i usterek biorac pod uwage mlody wiek - no i to

> spalanie:/ Zobacze i zadecyduje, jakby co to potem sie

> sprzeda;-)

Spalanie nie jest tragiczne, moj pali okolo 9,5 w miescie a w trasie jak nie cisniesz 120-140 to spali 8 litrow. Mam juz 120 tys i wymienilem kolumne(slawna akcja) i wariator przy wymianie paska. Po zmianie oleju z syntetyka na polsyntetyk nie bierze oleju-dziwne.

Napisano

> Witam!

> Zastanawiam sie nad kupnem Stilo 3D z silnikiem 1.8 133km z roku

> 2002. Co mozecie mi powiedziec o tym silniku? Ile bierze oleju?

> Jakie jest spalanie?Czy silnik jest awaryjny? No i ogolnie cos o

> Stilo - jak zawiecha wytrzymuje nasze drogi, jak z hamulacmi,

> itp. Warto kupic to autko bo o Fiatach slyszalem opinie srednie

> a sam jeszcze nie jezdzilem. Za wszelkie info z gory

> dziekuje;-)

> Pozdrawiam!

Witam

Ja stałem sie właścicielem stilo we wtorek, i jak narazie mam bardzo pozytywne odczucia. jezdze tez fordem focusem, i komfort jazdy jest ten sam. co do silnka to nie moge ci nic powiedziec bo ja mam 1.2, a nie chce cie wprowadzac w błąd

Napisano

> Spalanie nie jest tragiczne, moj pali okolo 9,5 w miescie a w trasie

> jak nie cisniesz 120-140 to spali 8 litrow.

Potwierdzam, że ze spalaniem nie jest źle. Mój komputer (a wskazuje mniej więcej poprawnie) bardzo rzadko pokazuje średnie spalanie powyżej 10l. W trasie potrafi wskazać nawet 7,4 (Warszawa Kazimierz Dolny, prędkość "przelotowa" w okolicach 120-140). Ostatnio Warszawa - Giżycko - Warszawa 8,1l, prędkość do 160.

Napisano

> Warszawa Kazimierz Dolny, prędkość "przelotowa" w okolicach 120-140.

> Ostatnio Warszawa - Giżycko - Warszawa 8,1l, prędkość do 160.

screwy.giftuk.gifnono.gif

Napisano

> Patrzac na wasze opinie to autko ma pare niedopracowan i usterek biorac pod uwage mlody wiek

Każde auto ma jakieś wady. Tylko właściciele niektórych marek boją się to ujawniać, bo się wstydzą, że wydali kupę floty, a mają rzęcha. hehe.gif

> - no i to spalanie:/

Uważam, że jak na taką moc i pojemność auto pali stosunkowo niewiele. Zwróć uwagę, że silnik 1.6 słabszy o 25% pali około 10% więcej niż 1.8. zlosnik.gif

> Zobacze i zadecyduje, jakby co to potem sie sprzeda;-)

Ja Cię już witam w naszym klubie. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

...no i na placu juz gosci u mnie wspomniane Stilo smile.gif pierwsze wrazenia z jazdy jak najbardziej pozytywne - duzy komfort, do tego fajny system audio. Musze tylko w pon jechac olej wymienic, a potem niestety wymienic ten nieszczesny wariator o ktorym tyle wspominaliscie bo jak silnik jest cieply to rzeczywiscie chodzi jak klekot;-) a co do dalszych planow to jak kaska bedzie to na pewno najpierw go obnize - bez tego nie da rady wink.gif

Napisano

> ...no i na placu juz gosci u mnie wspomniane Stilo

A nie mówiłem. zlosnik.gif Witamy w klubie!

> Musze tylko w pon jechac olej wymienic, a potem niestety wymienic ten nieszczesny wariator o ktorym tyle wspominaliscie bo jak silnik jest cieply to rzeczywiscie chodzi jak klekot;-)

Jak już będziesz robił tego wariatuńcia, to pomyśl o zrobieniu od razu rozrządu. Nie wiem jaki masz przebieg, ale jeśli nie był robiony do tej pory, to pasek 4 letni można spokojnie wymienić. Silnik i tak będzie rozbebeszony, więc może się opłaca? wink.gif Przynajmniej za robociznę zapłacisz jednokrotnie.

> a co do dalszych planow to jak kaska bedzie to na pewno najpierw go obnize - bez tego nie da rady

Słowa kluczowe w wyszukiwarce to: Eibach oraz Bilstein. zlosnik.gif

Napisano

...a co do dalszych planow to jak kaska bedzie to na

> pewno najpierw go obnize - bez tego nie da rady

Pojeździj troche po polskich drogach i zastanów się czy warto obniżać! Auto może i dużo lepiej wygląda ale np spojler zderzaka już i tak jest nisko... nie mówiąc już o misce etc.. No ale Twoj wybór, ja jeździłem na eibachach i już bym do nich nie wrócił... wole jeździć mniej efektownie ale za to efektywnie i bez stresu! smile.gif

Napisano

> Dzieki wszystkim za info...

> ...dzisiaj jade ogladac autko - ogolnie jest full wyposazone bez

> skory, pierwszy wlasciciel, ok 60 tys przebiegu - bity byl raz w

> przod ale wszystko robione w serwisie - gosc chce ok 20 tys wiec

> chyba dobra cena;-) Patrzac na wasze opinie to autko ma pare

> niedopracowan i usterek biorac pod uwage mlody wiek - no i to

> spalanie:/ Zobacze i zadecyduje, jakby co to potem sie

> sprzeda;-)

20.000 PLN za 2002r i 60.000km przebiegu? Chyba coś ta cena trochę mała...

Miesiąc temu kupowałem Abarth'a z 2001r za prawie 40.000 PLN...

Napisano
  • Autor

...co do obnizenia to juz jezdzilem mega niskimi autkami i wiem jakie sa tego plusy i minusy;-) I poza wygladem chodzi mi glw o wlasciwosci jezdne.

...co do ceny to autko od znajomych znajomego ktorzy kupili nowke, na brak kasy nie narzekaja wiec poszlo taniej;-)

...a jesli chodzi o wymiane wariatora to poczekam do jesieni i wymienie wtedy razem z rozrzadem;-)

pozdrawiam;-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.