Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy możliwy KILIM pompy paliwowej?

Featured Replies

Napisano

Dziś zatankowali mi do diesla 7 litrów benzyny. Miałem może 5litrów ropy w baku. Przjechałem 10 km poczym zaczął mi się dusić, walić niebieskim dymem. przejechałem może 7 km (droga expresowa) do najbliższej stacji i zatankowałem 30 litrów ropy. Co grozi? teraz zapala i pracuje normalnie.

Napisano

Raczej nie ma sie co martwić, ostatnio jak robiłem zbierzaność to podjechał koleś nowym meganem i mówi że zatankował do pełna (a miał pusto) benzynki silnik chodził jak stara krowa. Zgadaliśmy sie z mechanikami co i jak i potwierdzili to co wiedzaiałem juz wcześniej że jak do siesla dolejesz benzynki to będzie ok ale jak na odwrót to mogą sie powypalać zawory albo bedą inne problemy. Diesel na benzynie odpali na odwrót nie ma szans.

A co do kilim pompy to niby dlaczego? czy one są przystosowane pod tylko diesla czy benzyne? NIE to płyn i to płyn który one czyli pompy mają tylko tłoczyć. Ja jak mi kiedyś padła pompa i jak kupywałem używke na giełdzie to podłączayłem ją na krótko pod aku i do wody ją, żeby sprawdzić. I niby co miała sie zatrzeć że nie spróbowałem na paliwie??

O pompe sie nie martw, bardziej bym sie martwił o silnik. Ponoć w dieslu może być tylko 20% benzyny

Napisano
  • Autor

było około 5. wlał mi 7 a dolałem 30

Napisano

> było około 5. wlał mi 7 a dolałem 30

No włąsnie już doczytałem. Czyli 35l diesla i 7 benzyny

to jest jakieś więcej niż 20%

policz sam bo ja jestem po piwo.gifpiwo.gif i nie chce mie sie!

Napisano

Ci mechanicy mówili jak spuszczali mu paliwko że to sie nadaje tylko do czyszczenia, albo dolej więcej diesla albo spuść.

Wylicz czy to tak przekracza te magiczne 20% i czy jak dolejesz to zejdziesz poniżej 20% (kurna gdzie jak mam kalkulator??)

jak nie wyda to spuszczaj bo sie coś tam może stać ale chyba nie bo ci mechanicy mówili że temu kolesiowi wystarczy zalać diesla i będzie Ok i jak widziałem tak też było,a on miał pełny bak benzyny i to w nowym aucie a nie w starym mocarnym silniku, te nowe to delikatne i kupe alektroniki.

Napisano

> A co do kilim pompy to niby dlaczego? czy one są przystosowane pod

> tylko diesla czy benzyne? NIE to płyn i to płyn który one czyli

> pompy mają tylko tłoczyć.

hmm.gif woda to też płyn, a spróbuj pompować ją pompą od diesla.

Oczywiście masz rację, że dolanie benzyny nie uszkodzi pompy, nawet praca na samej benzynie też nie, ale głównie chodzi o to, że pompa jest smarowana paliwem. ON ma lepsze właściwości smarne niż Pb.

Pompowanie benzyny powoduje dużo szybsze zużycie pompy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.