Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana uszczelki pod glowica

Featured Replies

Napisano

Jak stwierdzic ze uszczelka pod glowica jest do wymiany?W lutym tego roku poszla mi pompa wodna i podnisola mi sie temp ale nie zapalila mi sie zadna lampka wentylator sie wlonczyl i temp na wskazniku spadla.Czy ta podniesiona temp mogla wplynac na to ze ta uszczelke dopiero teraz szlag trafil?Jaka moze byc przyczyna ze ze zbiorniczka stracil mi sie plyn chlodzacy a wiem ze nie ma zadnych wyciekow ,czy to moze byc uszczelka pod glowica?

Czy 400 zl za cala naprawe tzn komplet uszczelek+planowanie glowic+robocizna to duzo?

Czekam na wasza pomoc.

Napisano

Jeśli płyn Ci ucieka i masz walniętą uszczelkę to albo dymisz po dodaniu gazu na biało albo podniósł Ci sie poziom oleju. Sprawdź to i będziesz miał odpowiedź. Jak szybko ubywa Ci tego płynu???

Ja za to co piszesz zapłaciłem 700zł więc twoja cena nie jest wygórowana, Ja to robiłem w silniku x16xel

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Jeśli płyn Ci ucieka i masz walniętą uszczelkę to albo dymisz po

> dodaniu gazu na biało albo podniósł Ci sie poziom oleju. Sprawdź

> to i będziesz miał odpowiedź. Jak szybko ubywa Ci tego płynu???

> Ja za to co piszesz zapłaciłem 700zł więc twoja cena nie jest

> wygórowana, Ja to robiłem w silniku x16xel

> pozdrawiam

Plyn stracil mi sie w ciagu chyba dowch dni (bylo go 1/4 zbiorniczka) nie zauwazylem podniesionego poziomu oleju ani nie dymi mi na bialo,natomiast jak wczoraj dolalem wody do zbiorniczka to bulgotalo (silnik byl zimny a pozniej go zagrzalem) i wydaje mi sie ze pod korkiem od oleju jest taki bialy nalot

Napisano

> Plyn stracil mi sie w ciagu chyba dowch dni (bylo go 1/4 zbiorniczka)

> nie zauwazylem podniesionego poziomu oleju ani nie dymi mi na

> bialo,natomiast jak wczoraj dolalem wody do zbiorniczka to

> bulgotalo (silnik byl zimny a pozniej go zagrzalem) i wydaje mi

> sie ze pod korkiem od oleju jest taki bialy nalot

A ja w temacie uszczelki bo ostatnio miałem wymieniana przy okazji i jakoś tak dziwnie bo mi się poci.Silnik ładnie pracuje na tomiast zdziwiła mnie ta wilgoć - czy to normalne w moim silniku czy może mechanior za słabo ją przykręcił? Tak realnie rzecz biorąc to nie mialem jeszcze wymienianej uszczelki na nową więc nie wiem jak sie zachowują nowe uszczelki .

Napisano

> A ja w temacie uszczelki bo ostatnio miałem wymieniana przy okazji i

> jakoś tak dziwnie bo mi się poci.Silnik ładnie pracuje na

> tomiast zdziwiła mnie ta wilgoć - czy to normalne w moim silniku

> czy może mechanior za słabo ją przykręcił? Tak realnie rzecz

> biorąc to nie mialem jeszcze wymienianej uszczelki na nową więc

> nie wiem jak sie zachowują nowe uszczelki .

IMHO nie powinna się pocić. Zakładam, że przez "pocenie" masz na myśli sączenie się oleju. Jedź do mechaniora i niech lekko dociągnie śruby.

Pzdr

Napisano

> IMHO nie powinna się pocić. Zakładam, że przez "pocenie" masz na

> myśli sączenie się oleju. Jedź do mechaniora i niech lekko

> dociągnie śruby.

> Pzdr

Sączenie to moze duzo powiedziane ale nie jest sucho a chyba tak być powinno .Moze podjadę faktycznie sprawdzić dokręcenie .

Napisano

mialem przygode z puszczajaca uszczelka. po 10 000 od zalozenia gazu jakos tak poszla sie .... w kazdym razie mialem zuzycie 4l wody na 100 km:) az sie wyparownik zaszronil. robocizna 500. no i musialem pozniej jeszcze 200 elektrykom oddac bo mechanior zle podlaczyl rurki przy przepustnicy i ciagle wywalalo blad silnika. znaczy zamienil miejscami. oczywiscie powiedzial zebym po 1000 km pojechal na dociaganie glowicy. wiec pojechalem do serwisu , to mnie wysmiali. owszem kiedys sie dociagalo , ale w duzych fiatach. ale na wszelki wypadek dociagneli mi i w sumie 2 sruby to chyba reka bym przekrecil.szkoda gadac ....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.