Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak sprawdzic czy glosnik jest dobrze podlaczony...

Featured Replies

Napisano

nie majac dostepu do jego tylu, jak juz jest w wygluszonych drzwiach? Nie wiem czy na bank + i- sa dobrze podlaczone,jak to sprawdzic?

Napisano

patrzac na ruch membrany głosnika, przy basie powinna ugiac sie w dół jesli dobrze pamietam hmm.gif

Napisano
  • Autor

> patrzac na ruch membrany głosnika, przy basie powinna ugiac sie w dół

> jesli dobrze pamietam

te4z o tym slyszalem i dotykalem glosnik reka(aby nie zdjemowac calego boczku) . Jak dla mnie to tak i tak wszystko podskakuje idnetycznie,nie czuje roznocy specjalnie icon_rolleyes.gif

Napisano

> nie majac dostepu do jego tylu, jak juz jest w wygluszonych drzwiach?

> Nie wiem czy na bank + i- sa dobrze podlaczone,jak to sprawdzic?

Podłącz do przewodów bateryjkę 1,5-4,5V jeśli membrana wychyli się do Ciebie to znaczy że + bateryjki to + głośnika.

Napisano
  • Autor

> Podłącz do przewodów bateryjkę 1,5-4,5V jeśli membrana wychyli się do

> Ciebie to znaczy że + bateryjki to + głośnika.

o dzieki

Napisano

> Nie wiem czy na bank + i- sa dobrze podlaczone,jak to sprawdzic?

Ciekawe rady audiofili shocked.gif

Podstawa to płyta testowa - "kanał lewy", "kanał prawy", "faza" (słyszane ze środka), "przeciwfaza" (słyszane z zewnątrz) itd. Jak coś jest inaczej, niż instrukcja przewiduje - to trzeba szukać problemu.

Napisano

ja mam zawsze w aucie taki maly amperomierz.. smile.gif albo jakims miernikiem pradu spawdazm.. ewentualnie daje dosc glosno piosenke i obserwuje membrame..lub poprostu slysze ze charczy

Napisano

> ja mam zawsze w aucie taki maly amperomierz.. albo jakims miernikiem

> pradu spawdazm.. ewentualnie daje dosc glosno piosenke i

> obserwuje membrame..lub poprostu slysze ze charczy

Wybacz kolego ale mnie kompletnie roz...... twoim postem!!! Proszę wytłumacz mi jak amperomierzem sprawdzasz fazowość głośnika i co do tego ma charczemie icon_eek.gif?

Napisano

nie mam czego ci wybaczac.. wrecz ciesze sie ze moglem sprawic ci nim radosc... moj ampreromierz ma o ozanczone + i - na wejsciach .. i skale od - 50 do +50 jak podepne dobrze to wychyla sie w prawo na (zalezy od mocy wzmacniacza od 20 do konca skali, ale w normalnyc radyjkach jest ok 30( i przy kazdym dzwieku wskazowka lekko drga

nieodpowienie podlaczenie glosnika powoduje ze glosnik gra tak samo.. prawie bo membrama drga odwrotnie niz powinna i tak bas zamiast ja wypychac do przodu cofa ja.. kiedy cofa za mocno wtedy slychac charczenie po zamianie kabli na tej samej glosnosci juz nie charczy... i myskle ze to najprostrzy sposob

Napisano

A ja myśle, że najbardziej dostepna jest bateria. Ciekawe ile osób ma miernik albo płyte testową smile.gif a bateryjka ? pewnei 99,9% ma, np. w pilocie, wibratorze, latarce, walkamnie, discmanie etc zakrecony.gif

A BTW najlepiej jest wiedzieć jakie ma sie kable i przy układaniu pomyśleć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.