Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ciśn. w klimie OK, a po odpaleniu klimy nic sie nie dzieje!!

Featured Replies

Napisano

Witam!! Miesiąc temu z wielkim uśmiechem na twarzy wyjechałem z warsztatu po sprawdzeniu i napełnieniu klimy, której nie używałem prawie rok. Pochodziła jakieś 3 tygodnie.... Pojechałem do gościa z pretensjami klnie.gif co sie dzieje. Stwierdził, że wszystko jest OK ( z jego punktu widzenia) ciśnienie wporządku, a że nie zajmuje się elektryką wysłał mnie do elektryka, z prawdopodobną djagnozą - czujnik ciśnienia do wymiany lub sterownik klimy.

Mieliście podobny problem??? Ile to może kosztować?? I czy to aby napewno ten czujnik?? A w czwartek wyjeżdżam do Krakowa a upały coraz większe:((

Pozdrawiam

Napisano

no ja miałem. Po napełnieniu klimy wszystko ok, przekaźniki się załączają (słychać cykanie) a sprzęgiełko nie załącza kompresora. Oczywiście spece od klimy, że to wina elektryki.Pojechałem do elektryka spiął mi dwa kabelki ze sobą i kompresor się włączył. Oczywiścei wcześniej sprawdziłem jak sprawa wygląda z czunikami i z nimi wszystko było ok

pozdrawiam

Napisano

Sprawdzałeś bezpiecznik? Masz w czarnej skrzyneczce pod maską przy grodzi!!

Napisano
  • Autor

> Sprawdzałeś bezpiecznik? Masz w czarnej skrzyneczce pod maską przy

> grodzi!!

Bezpiecznik sprawdzałem jest jeden bezpiecznik od klimy i od nawiewu, nawiew dmucha więc bezpiecznik OK. Pozdro

Napisano

Jesteś pewien, że jest jeden? U mnie było zwarcie na przewodach i wywalało bezpiecznik od klimy, a dmuchawa działała.

Napisano
  • Autor

> Jesteś pewien, że jest jeden? U mnie było zwarcie na przewodach i

> wywalało bezpiecznik od klimy, a dmuchawa działała.

Źle przeczytałem, sprawdzałem bezpiecznik pod kierownicą z lewej strony przy drzwiach i tam jest jeden bezpiecznik ( patrząc na schemat pod jednym bezpiecznikiem znaczek klimy i dmuchawy) ale pod maską nie sprawdzałem, mówisz o tej czarnej skrzyneczce w przy zbiorniku wody, ja mam tam 2 bezp. 30A (takie większe) i dwa mniejsze. Pamiętasz który to był bezpiecznik??

Dodam jeszcze że jakieś 4 dni temu przy próbie odpalenia klimy nie załączyła sie dopiero jak odpaliłem ponownie silnik klima odpaliła no i teraz wogóle nie działa:(

Napisano

Chodzi o jeszcze inną skrzyneczkę z bezpiecznikami. 277070581-P1010314.JPG załączam zdjęcie zapożyczone z innego z tematów. Ale skoro mwisz, że raz ci zaskoczyła klima to może gdzieś zasilanie jest przerwane. No w każdym razie sprawdz ten czerwony bezpiecznik. Najwyżej poźniej bedziemy sie zastanawiac co innego może byc.

ps. nie sugeruj się tymi czerwonymi zaznaczeniami - nie znalazlem lepszego zdjęcia

Napisano
  • Autor

> Chodzi o jeszcze inną skrzyneczkę z bezpiecznikami. załączam

> zdjęcie zapożyczone z innego z tematów. Ale skoro mwisz, że raz

> ci zaskoczyła klima to może gdzieś zasilanie jest przerwane. No

> w każdym razie sprawdz ten czerwony bezpiecznik. Najwyżej

> poźniej bedziemy sie zastanawiac co innego może byc.

> ps. nie sugeruj się tymi czerwonymi zaznaczeniami - nie znalazlem

> lepszego zdjęcia

Witam!! Bezpiecznik jest wporządku, byłem w serwisie, fachowiec powiedział że kable są przetarte. Jutro idę je wymienić

Napisano

> Witam!! Bezpiecznik jest wporządku, byłem w serwisie, fachowiec

> powiedział że kable są przetarte. Jutro idę je wymienić

To dobrze ze taka pierdoła smile.gif

Życze miłego wyjazdu do Krakowa.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.