Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z rozrusznikiem

Featured Replies

Napisano

Mam problem z rozrusznikiem do mojego uniaczka 1,1 z LPG. Dla porządku dodam, że to rozrusznik BOSH. Otóż jak samochód się rozgrzeje, to rozrusznik kreci, ale nie zawsze bendiks wysunie się na koło zamachowe, co więcej czasem się wysuwa obróci silnik ale cofnie się przed jego odpaleniem i tylko słychać jak kręci się na "pusto" rozrusznik. Oczywiście w pierwszym ruchu podejrzewałem automat bendiksa i za parę złotych zakupiłem nowy. Niestety po wymianie okazało się, że nic się nie zmieniło. Postanowiłem rozebrać rozrusznik posmarowałem wszystkie ruchome części bendiksa odrobiną smaru, pomogło na 3 dni. Czy masie jakieś inne pomysły? Może trzeba bendiks wymienić? Tylko dlaczego czasem potrafi się cofnąć przed uruchomieniem? Trochę tego nie rozumiem.

pozdrawiam.

Napisano

Też walczę z tą przypadłością, tylko że wymieniłem jeszcze szczotki na nowe. Przez pewien czas chodził bez kłopotów lecz od pewnego czasu znowu odpuszcza. niewiem.gif

Napisano

sprawdzcie moze jeszcze komutator, moze juz najwyzszy czas przeczyscic

Napisano

Ja wczoraj wymienilem automat i tuleje i chodzi jak nowka. a tez mialem takie przypadlosci do momentu gdy przestal wogole krecic.

Napisano
  • Autor

> Ja wczoraj wymienilem automat i tuleje i chodzi jak nowka. a tez

> mialem takie przypadlosci do momentu gdy przestal wogole krecic.

Ile kosztowała wymiana tulei? Robiłeś to u elektryka czy sam? (Ja automat wymieniałem sam ale jak pisałem niewele pomogło...)

Napisano
  • Autor

> sprawdzcie moze jeszcze komutator, moze juz najwyzszy czas

> przeczyscic

Rozrusznik kreci jak szalony tu nie ma problemu, problem jest z wyciagnieciem bendiksa na kolo zamachowe przez elektromagnes, ktory na marginesie wymienilem na nowy :/

Napisano

> Ile kosztowała wymiana tulei? Robiłeś to u elektryka czy sam? (Ja

> automat wymieniałem sam ale jak pisałem niewele pomogło...)

robilem u elektryka za naprawe wzieli 100zl + 60 za tuleje i automat. nie wiem czy duzo czy tanio ale musialem zrobic to koniecznie bo musialem miec sprawnego unolota od zaraz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.