jacekni Posted April 23 Share Posted April 23 Podczas jazdy zapaliła się kontrolka Check Engine, co nie jest czymś nietypowym. Podłączyłem ELM327 iCar2 Vgate OBD2, aby sprawdzić co mogło być przyczyną wyszło mi, że to sprawa EGR. Skasowałem go, ale wcześniej porobiłem zrzuty z różnych parametrów i chciałem, aby ktoś rzucił fachowym okiem i stwierdził czy jest to faktycznie poważna sprawa z EGRem czy jest już pora poddać go czyszczeniu. Na zdjęciach jest wykres podczas pracy na biegu jałowym oraz przy obrotach około 2000 - 2100, tak samo ze zrzutem z deski rozdzielczej. Wstawiam również opis błędów. Można tu również odczytać jaki stan DPF, może być troszkę przydatne. Po usunięciu tego błędu pojeździłem trochę z nadzieję, że nie pojawi ię on na szczęście nie pojawił się, czyli może to nie był jakiś poważny błąd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarCo Posted April 24 Share Posted April 24 Co jakiś czas dobrze jest dać mu w palnik aby egr sie przeczyścił Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekni Posted April 24 Author Share Posted April 24 Planuję się wybrać za niedługo na taką szybszą wycieczkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarCo Posted April 25 Share Posted April 25 W dniu 24.04.2023 o 16:59, jacekni napisał(a): Planuję się wybrać za niedługo na taką szybszą wycieczkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts