Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Candy szit nad szity

Featured Replies

Napisano

Cześć.

Czy mi się dobrze wydaje, czy na zdjęciu widać powód, dla którego chętnie odrzucono moje zgłoszenie na 5 lat gwarancji?

(Wysłałem po terminie zgłoszenia promocji)

IMG_6938.jpeg.eea0bda22f1b808d88136891da9f692e.jpeg

Zdjęcie przedstawia obudowe bębna pralki, robione od góry, po lewej na dole widać kołnierz bębna a po prawej na dole elementy sterowania pralką (od środka)

Co też tłumaczyło by okresowe wycieki wody pod pralka...

Napisano
W dniu 8.07.2023 o 09:45, KotLarry napisał(a):

Cześć.

Czy mi się dobrze wydaje, czy na zdjęciu widać powód, dla którego chętnie odrzucono moje zgłoszenie na 5 lat gwarancji?

(Wysłałem po terminie zgłoszenia promocji)

IMG_6938.jpeg.eea0bda22f1b808d88136891da9f692e.jpeg

Zdjęcie przedstawia obudowe bębna pralki, robione od góry, po lewej na dole widać kołnierz bębna a po prawej na dole elementy sterowania pralką (od środka)

Co też tłumaczyło by okresowe wycieki wody pod pralka...

Dziwne gdyby to było tak zdrutowane na fabryce. Może był zwrot, naprawili na januszowym serwisie i sprzedali jako nówkę?

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, rafciojuve napisał(a):

Dziwne gdyby to było tak zdrutowane na fabryce. Może był zwrot, naprawili na januszowym serwisie i sprzedali jako nówkę?

Na kolor blizny nie patrz bo wydaje mi się że tego w ogóle wcześniej nie było.

Że to pękło u nas...

Napisano

to weź zaznacz co Cię konkretnie niepokoi

Napisano
  • Autor
37 minut temu, rafciojuve napisał(a):

to weź zaznacz co Cię konkretnie niepokoi

Na białym plastiku ciemno granatowa rzeka idącą z góry na dół. Nie było jej wcześniej i sądzę, że to pęknięcie obudowy bębna.

Pisałeś, że naprawiali - raczej w to wątpię. Dlatego bym na kolor nie patrzył. Z czasem wiadomo woda z pralki brudzi... Poza tym - Brak śladów spawania plastiku.

Napisano
4 minuty temu, KotLarry napisał(a):

Na białym plastiku ciemno granatowa rzeka idącą z góry na dół. Nie było jej wcześniej i sądzę, że to pęknięcie obudowy bębna.

Pisałeś, że naprawiali - raczej w to wątpię. Dlatego bym na kolor nie patrzył. Z czasem wiadomo woda z pralki brudzi... Poza tym - Brak śladów spawania plastiku.

No dobra, ale nie rozumiem pierwszego postu:

a/ nie chcieli zarejestrować pralki do 5letniej promocyjnej gwarancji, wysłałeś zgłoszenie w terminie?

b/ nie chcieli zarejestrować pralki do 5letniej promocyjnej gwarancji, wysłałeś zgłoszenie po terminie?

c/ nie chcieli usunąć usterki w ramach 5letniej gwarancji którą miałeś aktywowaną, ale zgłosiłeś usterkę po okresie tej gwarancji?

d/ nie chcieli usunąć usterki w ramach 5letniej gwarancji którą miałeś aktywowaną i zgłosiłeś w okresie obowiązywania gwarancji?

:)

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, rafciojuve napisał(a):

No dobra, ale nie rozumiem pierwszego postu:

a/ nie chcieli zarejestrować pralki do 5letniej promocyjnej gwarancji, wysłałeś zgłoszenie w terminie?

b/ nie chcieli zarejestrować pralki do 5letniej promocyjnej gwarancji, wysłałeś zgłoszenie po terminie?

c/ nie chcieli usunąć usterki w ramach 5letniej gwarancji którą miałeś aktywowaną, ale zgłosiłeś usterkę po okresie tej gwarancji?

d/ nie chcieli usunąć usterki w ramach 5letniej gwarancji którą miałeś aktywowaną i zgłosiłeś w okresie obowiązywania gwarancji?

:)

B :)

niby ok jest termin, ale producent jak się niczego nie boi, to akceptuje takie przedłużenie.

a oni krótko zimno spadaj :)

I teraz już wiem czemu ;]

Napisano

B [emoji4]
niby ok jest termin, ale producent jak się niczego nie boi, to akceptuje takie przedłużenie.
a oni krótko zimno spadaj [emoji4]

I teraz już wiem czemu ;]

Z tego co wiem tak to nie działa, gdyby zgłoszenie ktoś zaakceptował "z palca" to musiałby się z tego tłumaczyć-dodatkowa robota, w korpo ceni się spokój.

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor
55 minut temu, rafciojuve napisał(a):

Z tego co wiem tak to nie działa, gdyby zgłoszenie ktoś zaakceptował "z palca" to musiałby się z tego tłumaczyć-dodatkowa robota, w korpo ceni się spokój.

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

W ACER jakoś przyjęli po terminie ;] 

U nas też jesteśmy do dogadania jeśli chodzi o GW,

chociaż sprzedaż jest zasadniczo B2B, a nie to Mietka konsumenta...

PS ja rozumiem, skończyły się dwa lata normalnej gwarancji i liczysz, że ktoś się złamie i przedłuży do 5...

To wiadomo, że nie.

Ale jak masz normalne 2 lata, zero zgłoszeń i chcesz dalej...

Napisano
6 godzin temu, KotLarry napisał(a):

W ACER jakoś przyjęli po terminie ;] 

U nas też jesteśmy do dogadania jeśli chodzi o GW,

chociaż sprzedaż jest zasadniczo B2B, a nie to Mietka konsumenta...

PS ja rozumiem, skończyły się dwa lata normalnej gwarancji i liczysz, że ktoś się złamie i przedłuży do 5...

To wiadomo, że nie.

Ale jak masz normalne 2 lata, zero zgłoszeń i chcesz dalej...

To już widocznie od firmy zależy, jak nie ma oficjalnego stanowiska, że idziemy na rękę klientowi to odrzucamy ze względów formalnych - w tym przypadku zgłoszenie po terminie.

Napisano
W dniu 8.07.2023 o 09:45, KotLarry napisał(a):

Ta krecha to jakieś pękniecie czy co?

Cegły prałeś?;]

candy.jpg

Napisano
  • Autor

no właśnie wygląda na pęknięcie.

A że z góry to nie zawsze na tyle się zapieni pranie żeby ciekło 

A czy cegły.... Podczas remontu wylewkę rozrabialem :hehe: