Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Drganie kierownicy

Featured Replies

Napisano

Witam.

Proszę o pomoc. Przy hamowaniu z prędości od 80km/h wzywż drga mi kierownica,a czasami cały kokpit wpada w wibrację. W grudniu 2005 zmieniłem tarcze hamulcowe na nowe,ale jakieś przeciętne 80 zł za szt. Przestało drgać przy hamowaniu, ale po tygodniu znów to samo. Dziś dałem przetoczyć tarcze, jest poprawa ale nadal drga. Mistrzowie co robili ,powiedzieli że nie było za dużo roboty, więc albo mnie naciągneli albo to nie problem tarcz. Czy możliwe jest że coś powoduje zkrzywienie tarcz. Bo raczej dziś nie wjechałem w żadną kałuże bo jest na dworze w słońcu 30 stopni i nie miałem gdzie zamoczyć rozgrzanych tarcz. Może kupiłem tak kiepskie tarcze ,że po paru chamowaniach sie gną.....już sam nie wiem.....

Boję się że jak kupie jakieś drogie tarcze to problem ustąpi tylko na chwile a później znów mi COŚ tarcze pognie...albo problem nie tkwi w tarczach....

z góry dzięki za wszystkie rady

Napisano

Witam.

Miałem podobny problem.Od 2 tygodni juz nie mam, bo wymieniłem tarcze na Brembo i klocki na Ferodo (rewelacja i bez porównania do poprzednich). Ale do rzeczy. Po wymianie klocków i tarcz drgania się zmniejszyły ale nie ustąpiły.Sądzę że teraz winna leży w kwesti wyważenia kół.Nie będe tego robił ponieważ te drgania nie są tak uciążliwe(jak dla mnie). Jeśli Tobie bardzo to przeszkadza to proponuje zacząć od wyważenia.Wątpie żeby pokrzywiły się tarcze, w końcu ich grubość jest większa niż 1 milimetr wink.gif. I co ważniejsze są hartowane. Jednak najbardziej mnie zaskoczyło to że dałeś je do przetoczenia. PO CO!!! blush.gif.

Raczej po 8 miechach to nie ma takiej potrzeby. I praktycznie tego się już nie robi, bo się nie opłaca.Chociaż nie wiem ile Cię to kosztowało.

Pozdrawiam ok.gif

Napisano
  • Autor

> opony wyważone?

W sumie rok remu były wyważone. Ale to się dzieje przy hamowaniu z dużej prędości, np z 60 km/h ,niezależnie czy depnę mocno na hamulce - nie ma tego objawu... jak jadę 140 km/h też sie nic nie dzieje....

Napisano
  • Autor

> Witam.

> Miałem podobny problem.Od 2 tygodni juz nie mam, bo wymieniłem tarcze

> na Brembo i klocki na Ferodo (rewelacja i bez porównania do

> poprzednich). Ale do rzeczy. Po wymianie klocków i tarcz drgania

> się zmniejszyły ale nie ustąpiły.Sądzę że teraz winna leży w

> kwesti wyważenia kół.Nie będe tego robił ponieważ te drgania nie

> są tak uciążliwe(jak dla mnie). Jeśli Tobie bardzo to

> przeszkadza to proponuje zacząć od wyważenia.Wątpie żeby

> pokrzywiły się tarcze, w końcu ich grubość jest większa niż 1

> milimetr . I co ważniejsze są hartowane. Jednak najbardziej mnie

> zaskoczyło to że dałeś je do przetoczenia. PO CO!!! .

> Raczej po 8 miechach to nie ma takiej potrzeby. I praktycznie tego

> się już nie robi, bo się nie opłaca.Chociaż nie wiem ile Cię to

> kosztowało.

> Pozdrawiam

przetoczyłem bo koszt przetoczenia dwóch to 70 zł. Czy Tobie drgało też tylko przy hamowaniu , czy również jak jechałeś szybko? Bo mi tylko jak hamuje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.