Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

lambda 0.8v-0.9v

Featured Replies

Napisano

ano witam ponownie . tak se pomierzylem multimeterm sonde jednoprzewodowa. pomiary jak w temacie ciagle trzyma okolo 0.8-0.9 v przygazuje , to cos tam sie delikatnie zmieni ale nie za duzo. jesli padla sonda , to dlaczego pokazuje ciagle bogata mieszanke. jak jeszcze moge sprawdzic sonde??? wiem wiem bylo:) to moze jak wyglada standardowo skopana sonda . aa z kompa wychodzi zdaje sie okolo 4.5 volta. spalanie paliwa czy gazu to okolo 9l w zasadzie po miescie. instalka elpigaz jakis leonardo czy cos silnik x16sz.

Napisano
  • Autor

jakos wszyscy mowia o tym ze zakres jest miedzy 0,2 a 1v tylko nikt nie mowi w jakim czasie smile.gif. z moich doswiadczen. po przekreceniu kluczyka owszem ma jakies 02-0,3v po odpaleniu silnika powoli idzie do gory do okolo 0.95v. i gdzies w tych okolocach stoi. odbieram to jako rozgrzewanie sie lambdy do okolo 300 stopni. pozniej przygazowanie i puszczenie gazu pomiar spada do okolo 0.7v i momentalnie wraca do okolo 0.95. wiec chyba jednak sonda jest oki. i teraz co mnie dziwi. jesli sonda jest odpieta , to jak silnik sobie bada spaliny????? map sensor ???? co do mojego auta. odlaczylem lambde - nie ma check engine,obroty sie nie zmienily. odlaczylem egr i tez nie zapalil sie blad silnika. auto od niemca z 96 roku. czy tttm???? bo z tego co tu czytam to co chwile ludzie maja bledy. zaslepilem egr tak zeby zobaczyc co bedzie i musze przyznac ze przestal szarpac przy przechodzeniu na gaz. a mam ustawione ze wlacza sie jak ida obroty do gory , wiec przy cisnieniu bylo to mocno odczuwalne. byloby milo jakby ktos odpowiedzial na moje pytaniaalbo wyprowadzil mnie z bledu

Napisano

Sonda mówi, że jest zbyt bogata mieszanka, czyli za dużo benzyny w stosunku do zapotrzebowania.

Jeśli trzyma tak na rozgrzanym silniku to sprawdź czy nie przecieka wtryskiwacz.

Gdy odepniesz sondę to ECU nie ma żadnej informacji o spalinach (MAP mierzy tylko podciśnienie w kolektorze dolotowym).

Jeśli chodzi o zapalanie się checka po odpięciu sondy to różnie z tym bywa. Niektórym zapala się od razu, a niektórym nie.

Teoretycznie jeśli przez co najmniej 50s wartość napięcia na sondzie trzyma się poza normą to powinna zapalić się kontrolka, a ECU przestaje zwracać uwagę na sygnały z sondy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.