Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kurs na Kat C/C+E

Featured Replies

Napisano

Na starość zachciało mi się aktualizować PJ😇. Dwa miesiące temu dopisałem A😜. Teraz widziałem że są dofinansowania do 5000 zł do kursu na kat D/C/ CE. Bardziej interesuje mnie kat. CE. Pytanie co mi taka sama kat CE w ogóle da, czy żeby gdziekolwiek jeździć jest coś jeszcze potrzebne poza sama kat.? Czy jest sens jakiś robić samo🤔 C??? Łatwiej jest potem ogarnąć CE? Nigdy nie miałem do czynienia z ciężarówkami, nawet chyba nigdy nie siedziałem w ciężarówce...🤔

Edytowane przez Mr_Hyde

Napisano
Na starość zachciało mi się aktualizować PJ[emoji56]. Dwa miesiące temu dopisałem A[emoji12]. Teraz widziałem że są dofinansowania do 5000 zł do kursu na kat D/C/ CE. Bardziej interesuje mnie kat. CE. Pytanie co mi taka sama kat CE w ogóle da, czy żeby gdziekolwiek jeździć jest coś jeszcze potrzebne poza sama kat.? Czy jest sens jakiś robić samo[emoji848] C??? Łatwiej jest potem ogarnąć CE? Nigdy nie miałem do czynienia z ciężarówkami, nawet chyba nigdy nie siedziałem w ciężarówce...[emoji848]

Samo ce, bez kwalifikacji za kolejne tysiące, nic nie da - przewóz na potrzeby własne, podobnie D.
C to możesz najwyżej sobie dużego kampera pożyczyć i w świat [emoji106]

Wysłane z mojego moto g23 przy użyciu Tapatalka

Napisano
8 godzin temu, Mr_Hyde napisał(a):

Na starość zachciało mi się aktualizować PJ😇. Dwa miesiące temu dopisałem A😜. Teraz widziałem że są dofinansowania do 5000 zł do kursu na kat D/C/ CE. Bardziej interesuje mnie kat. CE. Pytanie co mi taka sama kat CE w ogóle da, czy żeby gdziekolwiek jeździć jest coś jeszcze potrzebne poza sama kat.? Czy jest sens jakiś robić samo🤔 C??? Łatwiej jest potem ogarnąć CE? Nigdy nie miałem do czynienia z ciężarówkami, nawet chyba nigdy nie siedziałem w ciężarówce...🤔

A te dofinansowania to "gdzie można wyhaczyć" :hmm:

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, Ariibyd napisał(a):

A te dofinansowania to "gdzie można wyhaczyć" :hmm:

Ośrodki się reklamują

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, kokosz napisał(a):

Samo ce, bez kwalifikacji za kolejne tysiące, nic nie da

Czyli, żeby zacząć jeździć w jakiejś spedycji co jest jeszcze potrzebne i za ile???🤔

Napisano
Czyli, żeby zacząć jeździć w jakiejś spedycji co jest jeszcze potrzebne i za ile???[emoji848]
Nie znam dokładnej kwoty, słyszałem kilka, pokrywających się, opowieści młodych - ale powyżej 5k złota, do tego +100 godzin wykładów itp, do tego egzamin państwowy.
Pierwszy telefon do Lki i podziel się co powiedzą.

Wysłane z mojego moto g23 przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor
7 minut temu, kokosz napisał(a):

Pierwszy telefon do Lki i podziel się co powiedzą.

jutro myślę dzwonić do osk czy w ogóle jeszcze to aktualne z tym dofinansowaniem;)

Napisano
7 godzin temu, Mr_Hyde napisał(a):

Czyli, żeby zacząć jeździć w jakiejś spedycji co jest jeszcze potrzebne i za ile???🤔

Kurs na przewóz rzeczy (C, C+E) lub osób (D).... Trochę godzin spędzonych przed kompem na szkoleniu, teoretycznie szkolenie praktyczne, egzamin w formie testu przed komisją ;) ..... i karta kierowcy.

Ile to nie wiem.

Napisano
  • Autor
20 godzin temu, Ariibyd napisał(a):

Kurs na przewóz rzeczy (C, C+E) lub osób (D).... Trochę godzin spędzonych przed kompem na szkoleniu, teoretycznie szkolenie praktyczne, egzamin w formie testu przed komisją ;) ..... i karta kierowcy.

Ile to nie wiem.

To ja się jeszcze zastanowię🫣. Myślę, że to trochę mniej skomplikowane, a to pewnie trzeba drugie 5 koła na te dodatki...

Edytowane przez Mr_Hyde

Napisano
50 minut temu, Mr_Hyde napisał(a):

To ja się jeszcze zastanowię🫣. Myślę, że to trochę mniej skomplikowane, a to pewnie trzeba drugie 5 koła na te dodatki...

lekarz jeszcze ;l

Napisano
50 minut temu, Mr_Hyde napisał(a):

aaaaa i to wszysko na okres czasowy.... maks 5 lat później powtarzamy ale na pewno taniej jest, karta kierowcy również co 5 lat do wymiany jak i prawo jazdy z kodem 95