Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Regal Raptor Spyder serwisówka

Featured Replies

Napisano

Witam

Sprawiłem sobie takie właśnie cudo bo bardzo mi sie podoba. Wszystko fajnie ale przeszukałem chyba cały internet i nigdzie nie mogę znaleźć danych regulacyjnych np luzu zaworów. Silnik ma symbol DD125E5 . Podobno jest to jednostka zbliżona konstrukcyjnie do Hondy i Junaka M16 niestety po ustawieniu luzów zaworów tak jak w junaku czyli 0,07 i 0,09 motocykla nie idzie odpalić Jak zmieniłem luz na 0,08 i 0,10 jak w hondzie to odpala ale cieżko dopiero po ustawieniu ma 0,10 i ,015 jest ok tzn pali ale mocno klekoczą. Kupiłem nawet książkę w której miały być opisane wszystkie chińskie motocykle 125 ale tam są tylko dane techniczne  a nie dane serwisowe wiec lipa. Może ktoś ma taki sprzęt i jest mi w stanie pomóc Potrzebuje jeszcze danych jakie były fabryczne zębatki przód i tył bo tego też nigdzie nie ma

Napisano

chatgpt

"

Luz zaworowy dla silnika motocykla Regal Raptor Spyder 125 powinien być ustawiony zgodnie z wytycznymi producenta. Dla większości silników o pojemności 125 cm³, takich jak w Regal Raptor, typowe wartości luzu zaworowego to:

Zawory dolotowe (ssące): 0,05–0,10 mm

Zawory wydechowe: 0,10–0,15 mm

Zaleca się jednak sprawdzić dokładne wartości w instrukcji serwisowej motocykla, ponieważ mogą się one różnić w zależności od modelu i specyfikacji silnika."

spróbuj pokombinować w tych zakresach

https://www.scribd.com/document/626668645/Regal-Raptor-DD125E-8DD125E-2A-Euro-4-Users-Manual

tu cos pisza o 0.8 i 015

https://forum.jampot.com/viewtopic.php?t=10341

Tu możesz poszperać/zapytac

http://regal-raptor.com/

Napisano
  • Autor

"Zaleca się jednak sprawdzić dokładne wartości w instrukcji serwisowej motocykla, ponieważ mogą się one różnić w zależności od modelu i specyfikacji silnika." cytat pochodzi z książki która kupiłem i w której własnie taki zakres był podany

jak bym miał serwisówkę to bym nie pytał Honda rebel niby silnik identyczny a po ustawieniu wartości serwisowych nie szło odpalić motocykla

Ta serwisówke z 1 linku mam ale tam nic nie ma o luzach i zębatkach.

Na forum z drugiego linku nie natrafiłem ale dzieki

Trzeci link widziałem i własnie wpadłem na pomysł że jak nic sie nie uda to napisze do producenta

0.05 ssący to chyba nie ten silnik skoro na 008 nie chciał zapalić

Teraz mam ustawione 0,10 i 0.15 troche klepią ale moto pali zimny czy ciepły no i mieści sie w granicach normy o której piszesz

Biorąc pod uwagę że wcześniej luzy były od 0.14 do 0.40 na wydechu to myśle że i tak jest lepiej

Teraz [pozostaje mi odszukać ilośc zębów fabrycznych zębatek napedowych ale sezon sie konczy wiec cała zima na szukanie