Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiary wewnętrzne Leon vs Formentor

Featured Replies

Napisano

Czasem w gazetach podają wymiary siedziska, oparcia, odległość od przednich foteli. Potrzebuje coś większego w środku od Leona, niekoniecznie większy bagażnik. Choć jak usiadłem w środku to on mi się za duży nie wydaje z tylu. 
Macie gdzieś wymiary wewnętrzne pod ręką? 

Napisano

Kiedyś to auto świat i auto bild publikowały rysunki, gdzie były te wszystkie wymiary - ja bym szukał na ich stronach.

Ewentualnie sprawdź też http://ridc.org.uk - oni mierzą w aucie wszystkie wymiary.

Napisano
  • Autor
W dniu 25.10.2024 o 23:06, Manx napisał(a):

Kiedyś to auto świat i auto bild publikowały rysunki, gdzie były te wszystkie wymiary - ja bym szukał na ich stronach.

Ewentualnie sprawdź też http://ridc.org.uk - oni mierzą w aucie wszystkie wymiary.

image.png.e63c0305f9f0bd7a0ba50cc5612ec6a4.png

image.png.f3d510d9284ef198114a5243071c7f0f.png

image.png.77eb82ba728d7e2032ec66ee07e39040.png

image.png.14242fe4c7a7994312ba87ebb1e7f8e4.png

Wklejam, może komuś się przyda. Chociaż bardzo mnie to skołowało :phi: Jak usiadłem w Atece to mialem dużo więcej miejsca z tylu niż w Formentorze. 

Bye moze miały inne fotele :hmm: AS tez podaje różne wartości :panic: 

Edytowane przez wujek

Napisano
20 godzin temu, wujek napisał(a):

Bye moze miały inne fotele :hmm: AS tez podaje różne wartości :panic:

To możliwe i nie zwalałbym tego na karb błędu w pomiarze. Mam wrażenie że standardowe fotele w Cuprze/Seacie Atece czy Leonie są "cieńśze" niż te kubełkowe ze zintegrowanym zagłówkiem. Druga sprawa (do weryfikacji) w niektórych autach podobno są inne zakresy regulacji przód-tył, w zależnosci czy fotel przesuwany ręcznie czy elektrycznie.

Napisano

Oglądałem terramara całkiem fajny i kolorki też😁 jest większy od wymienionych wyżej. Nawet spoko wyceniony. 

Napisano
  • Autor
7 minut temu, sdss napisał(a):

Oglądałem terramara całkiem fajny i kolorki też😁 jest większy od wymienionych wyżej. Nawet spoko wyceniony. 

Ale nie wiem dlaczego nie ma 333KM te 265 to dla mnie za mało. 

Napisano
24 minuty temu, wujek napisał(a):

Ale nie wiem dlaczego nie ma 333KM te 265 to dla mnie za mało. 

Ma być. Dla mnie za mały 😂

Kodiaq VRS 265KM więc cupra musi mieć więcej 🤪

Edytowane przez sdss

Napisano
  • Autor
22 minuty temu, sdss napisał(a):

Ma być. Dla mnie za mały 😂

Kodiaq VRS 265KM więc cupra musi mieć więcej 🤪

Myślę że nie będzie bo tam oszaleli w tym VAG. Z 333 bez problemu nawet ABT sterownikiem zewnętrznym robi 400 wtedy to już wstydu nie ma. A te 265 to nie zawojują końmi :phi: 

Napisano
7 godzin temu, wujek napisał(a):

Myślę że nie będzie bo tam oszaleli w tym VAG. Z 333 bez problemu nawet ABT sterownikiem zewnętrznym robi 400 wtedy to już wstydu nie ma. A te 265 to nie zawojują końmi :phi: 

Wystarczy na 95% auta na ulicach. Jak chcesz więcej to program. 

Napisano
  • Autor
Teraz, sdss napisał(a):

Wystarczy na 95% auta na ulicach. Jak chcesz więcej to program. 

Program z 265 nie wyciśnie za dużo. Jak już mówiłem z 333 robisz 400. Tu pewnie 310 maks.

Napisano

brałem pod uwagę Formentora... wybrałem Atece, wygodniej mi w niej i więcej miejsca mam w Atece niż w Formentorze, nie wspominam o bagażnikach

Napisano
W dniu 31.10.2024 o 18:43, wujek napisał(a):

Program z 265 nie wyciśnie za dużo. Jak już mówiłem z 333 robisz 400. Tu pewnie 310 maks.

To tak na ogół wychodzi przy 2.0 tsi 265, niezależnie od marki, bo są m.in inne turbiny niż w tych najmnocniejszych wersjach.

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, Manx napisał(a):

To tak na ogół wychodzi przy 2.0 tsi 265, niezależnie od marki, bo są m.in inne turbiny niż w tych najmnocniejszych wersjach.

Generalnie to jest fajne auto ale czemu nie wsadzili czegoś mocniejszego to nie wiem. Jak w przyszłe wakacje będą jeszcze robić Atece to kupie. Jak nie to będzie lipa :phi: