Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiesta MK7 1.4

Featured Replies

Napisano

Na motokąciku pisałem, że w nieplanowany czas i sposób pozbyliśmy się Fiesty. Choć był z nami długo, to żonie dobrze się tym autem jeździło i poważnie rozważa zakup podobnego. Wpadł jej w oko ten - ładny, z niedużym przebiegiem, ciut lepiej wyposażony, z mocniejszym silnikiem (miała 1.2 82KM). Po latach z fordem to wiem gdzie zajrzeć w poszukiwaniu rdzy co jak działa itp. No ale mam kilka pytań.

Silnik 1.4, to też Duratec, ale czy ten większy ma jakieś przypadłości? W takiej codziennej bardziej miejskiej eksploatacji pali znacznie więcej niż 1.2? Jak często wymienia się tam rozrząd? Na coś szczególnego należy tam zwrócić uwagę?

Napisano
Napisano
  • Autor
18 godzin temu, wujek napisał(a):

Bida jak bida, lepiej niż było w poprzednim ;) Jest głośnomówiący, grzana przednia szyba, czujniki parkowania, a nawet komputer pokładowy i większy wyświetlacz radia, z czego i tak pewnie nie skorzysta ;) W sumie ten niebieski ecoboost ma dodatkowo tylko grzane fotele, za czym akurat żona nie przepada. A te nowsze Fiesty się jej mniej podobają.

Osobiście wykorzystałbym okazję na zmianę, zwłaszcza po 13-tu latach z Fordem. Początkowo był pomysł na nowe Clio, ale stwierdziliśmy, że do pracy, szkoły, sklepu dojedzie tak samo jak auto za połowę ceny. Myślałem też o kilkuletnim Rio w wersji "L" (ot choćby taka) - te auta robią po 300-400kkm na nauce jazdy, jest Android/Carplay, no i widać po wnętrzu że to nowszy model, ale coś kręci nosem.