Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hyundai Kona 2023 hybryda kilka pytań

Featured Replies

Napisano

Witajcie, jestem świeżym użytkownikiem tego forum. Jeżdżę hybrydową Koną z końca 2023 w automacie i mam w związku z nią kilka pytań

1. jestem leworęczny, od urodzenia. Tak tak, mańkut się trafił. Ale czemu to takie istotne? Bo wkurzają mnie zegary prędkościomierza (który sobie zasłaniam) i poboru energii który jest mi kompletnie zbędny, już wolałbym mieć chociażby obrotomierz zamiast tego wskaźnika pomiaru energii ale nie ma, jest ten głupi a i tak go nie chcę.

Pytani brzmi czy da się zamienić je miejscami? Strasznie mnie irytuje fakt że muszę odchylać dłoń na kierownicy żeby sprawdzić z jaką prędkością się poruszam.

2. Android auto łączy się tylko po kablu, próbowałem wg instrukcji znalezionej w sieci skonfigurować łączność po Bluetooth ale mi nie trybi.

w instrukcji jest napisane że trzeba nacisnąć przycisk na kierownicy żeby sparować telefon i po tej akcji powinno już wszystko trybić. nic bardziej mylnego, ten etap jest dla mnie zagadką bo po naciśnięciu guzika nie dzieje się kompletnie nic co mogłoby wywołać lub spowodować jakąś akcję z telefonem

3. Bluelink. Nie mogę skonfigurować witrualnego kluczyka. w sensie chciałbym łazić z telefonem (który mam ciągle ze sobą) niż z kluczykami, co do których nie mam jeszcze wyrobionego nawyku odkładania na swoje miejsce (mimo że jestem osobą która dba o porządek z przedmiotami lecz te skubane kluczyki lubią się schować w kieszeni kurtki lub znaleźć w miejscu gdzie być nie powinny - przynajmniej JESCZCZE. ostatnio prawie zatrzasnąłem je wewnątrz pojazdu).

Proszę o pomoc, najlepiej jak najprostszymi słowami bo jeszcze mogę nie ogarniać terminologii związanej ze sprawami technicznymi.

Napisano

1.Nie

2. To koreaniec pewnie nie.

3. Nie 

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ad 2, możesz wsadzic jakiegoś dongla z ali za 100 i będzie bezprzewodowy AA. 

Napisano

Ad 2
Czy Twój telefon jest 5G?
Moja kijanka bezprzewodowo łączy się tylko z takimi. Dlaczego? Nikt nie wie. Informacje znalazłem na jakimś forum, jeden post i działa.
Pozdrawiam.

Wysłane z mojego RMX3242 przy użyciu Tapatalka

• 2 miesiące później...
Napisano

Nie wiem jak w konie, ale w tucsonie przed liftem wyzsze wersje nawigacji nie mialy bezprzewodowego AA/CP, nizsze owszem. moze tutaj jest podobnie i z powodu licencji/braku chipa trzeba ratować się donglem.