Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Totalana kompromitacja mojego UNO

Featured Replies

Napisano

bow.gifbow.gifbow.gif

Zwracam się do starych wyjdaczy znających się na dolegliwościach w samochodów UNO.

Co to może być:

Zrobiłem dzisiaj fakt przy temp. ponad 30 st. C, 4 trasy po 30km można powiedzieć w korku tj jazda góra 60km/h w ciągu 3-4 godzin i mój szerszeń mnie zawiódł.

W trakcie 3 trasy temperatura wskoczyła na czerwone a wentylator cisza.

Słyszałem bulgotania w nagrzewnicy i co to niewiem.gif

Stawałem pare razy, żeby temp. spadła a wentylator włączył się tylko jeden raz a na końcu okazało się, że z litr płynu wcięło prawdopodobnie przez odpowietrzacz - chyba nie zakręciłem na maxa przy ostatniej grzebacce smile.gif

Uzupełniłem po schłodzeniu silnika i zrobiłem tak jak reset kompa z odpowietrzaniem przy okazji i po uzyskaniu chyba teraz nie pamietam , ale jeszcze wskazówka była na białym wentylator włączył się.

A że nieszczęścia lubią chodzić parami w trakcie 3 kursu zaczęło mi skrzypieć po prawej stronie.

Po przyjeździe do garażu stwierdziłem, że to z przegubu i tuleji gumowych wahacza - a wyjazd na Węgry za niespełna 2 tygodnie.

Please o rady jak to cholerstwo uciszyć bokser.gif nawet przy skręcani skrzypi.

Sprawdziłem, że uszczelka pod głowicą raczej nie siadła, bo olej okey i w spalinach nie ma żadego białego dymku.

sciana.gifsciana.gifsciana.gif

Znowu myślenice

pad.gif

Proszę o rady

Przy zapowietrzonej nagrzewnicy miałem kłopoty z pokrętłem zimne ciepłe, powietrze.

Napisano

Jeśli uszczelka pod głowicą nie padła to do sprawdzenia i ewentualnej wymiany masz termostat i włącznik wentylatora w chłodnicy. Ponieważ wyłącznik dał znak, że żyje, zacząłbym od termostatu. Obserwuj poziom płynu czy nie będzie ubywał.

Napisano

Zobacz włącznik wentylatora, czujnik ok.gif

Weż go wyjmnij i nagrzej czymś, jak osiągnie odopowiedią temperature (nie wiem jaką zlosnik.gif ) to powienien zrobic takie tykk... wink.gif

Jeśli nic się nie dzieje czujnik do wymiany

Napisano

a pewien jesteś że przed wyjazdem miałeś odpowiednią ilość płyny w układzie chłodzenia?

Napisano
  • Autor

> a pewien jesteś że przed wyjazdem miałeś odpowiednią ilość płyny w

> układzie chłodzenia?

Głowy nie dam hmm.gif, z tydzień temu sprawdzałem było okey.

Problem zaczął się po jakimś 70km wtedy musiało gdzieś wycisznąć płyn i czemu nie zadziałał wentylator włączył się tylko raz gdzieś po 100km jak juz raz stałem w cieniu ruszałem machą hehe.gif, żeby szybciej wystygnął.

W garażu natomiast po uzupełnieniu płynu przy odpowietrzeniu włączył się prawidłowo.

Jeszcze to skrzypienie.

Idę zaraz przejechać parę kilosów i poobserwować co się będzie działo.

Wynik obserwacji i działanie:

Po przejechaniu 10km to samo co wczoraj, ale już wiem którędy uciekał płyn i w sumie wczoraj i dziś poszło ze dwa litry.

Podczas jazdy korku nie mogłem stwierdzić a dzisiaj widziałem to przez korek wlewowy wyciskało płyn.

Wymieniłem termostat, czujnik włączania wentylatora sprawdziłem sprawność wentylatora zwierając wejścia we wtyczce od czujnika - działał i odpowietrzyłem układ.

Samochód jak nie ten.

Wentylator pracuje, temperatura stabilna, chociaż dłuższą trasę zrobię dopiero w poniedziałek dziś padł po 10km a po wymianie jak pisałem 10km przejechał swobodnie i bez problemów.

Ileż taki drobiazg może namieszać w pracy silnika a mnie napić krwi grinser006.gif.

Skrzypienie też ustąpiło po potraktowaniu go wczoraj olejem w spraju smile.gif

Dzięki za rady. bow.gifbow.gifbow.gif

Napisano

Witam

> A że nieszczęścia lubią chodzić parami w trakcie 3 kursu zaczęło mi

> skrzypieć po prawej stronie.

> Po przyjeździe do garażu stwierdziłem, że to z przegubu i tuleji

> gumowych wahacza - a wyjazd na Węgry za niespełna 2 tygodnie.

> Please o rady jak to cholerstwo uciszyć nawet przy skręcani skrzypi.

ja miałem to samo nie uwierzycie ale pomogło polanie wodą wahacza już mi nie skrzypi yay.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.