Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z jazdą na benzynie ...

Featured Replies

Napisano

Witam !

Problem wygląda tak:

- uruchamiam bravkę na benzynie; zapala normalnie, skacze, szarpie podczas każdej zmiany biegu i przyspieszania, nie chce się rozpędzać, słychać wybuchy niespalonej benzyny w kolektorze wylotowym, jak się już rozpędzi to jedzie jak przecinak. W miescie się tak jechać nie da, kontolka wtrysku się nie świeci ...

- na gazie jedzie normalnie, nie ma problemów.

- jak przełącze z gazu na benzynę to nie pojedzie, co najwyzej będzie się czołgał 10 km/h, i zgasnie (silnik gorący)

- jak ostygnie to można pojechać na benzynie kawałek i znowu sie dusi.

Czy to wina wtrysku? moze jest zepsuty . .. Dzieki za wszelkie wskazówki. waytogo.gif

Fiat Brava 1,6 16V SX 90KM LPG

Napisano

Czesc. Mam Marysie 1.6 z lpg. Co jakis czas mam ten sam problem. Sprawdzalem wtrysk, jest ok. Jedynie wizyta w serwisie fiata mnie ratuje-diagnoza-"zgubienie parametrow przez komputer samochodu" Zadne zdejmowanie klemy nic nie daje (reset komputera). Dopiero wgranie od nowa parametrow do komputera przez serwis przywrca auto do normalnosci. Taka sytuacje mialem juz trzykrotnie w ciagu roku. W serwisie podejrzewaja centralke lpg ze wprowadza zaklocenia do komputera. Jestem tak zdesperowany ze postanowilem wymienic centralke na nowa (stara to landi les98). I nie radze ci jezdzic tak dalej. Mnie kosztowalo to wymiane katalizatora poniewaz zakleilem go dokladnie. Prawdopodobnie u ciebie tak jak i u mnie leje sie do niego niespalona benzyna, wie3c nie pojezdzisz na nim dlugo. Lec do fiata na examiner. Pozdrawiam

Napisano

Witaj

Mam bardzo podobnie z ta roznica ze jak sie rozgrzeje to idzie troche lepiej na bezynie ale i tak jest duzo wolniejszy niz na lpg i przy przyspieszaniu kilka razy mam dziure w przyspieszaniu.

Problem pojawil sie zaraz po zmianie rozrzadu ale wczesniej tez czasem jak byl zimny to na bezynie nie palil na wszystkie gary ale od razu przelaczalem na lpg. Moze rozrzad jest przestawiony?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.