Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

klima klima - team rzeka... POMOCY PLEASE!!!

Featured Replies

Napisano

Witam

No wlasnie. Ech ta klima, a tak teraz potrzebna. Przydarzylo mi sie dzisiaj cos nastepujacego: jadac po poludniu jakies 2-3 km klima chlodzila jak zwykle. Po pol godzinie od tego faktu odpalilem woz, wlaczylem klime - jeszcze chwilke chlodzila (2 minuty) i KAPUT.... Cieple powietrze wali do srodka, sprezara sie nie zalacza..... UKROP. Miesiac temu dopelnialem klime samym czynnikiem chlodzacym. I co teraz?? Pewnie nieszczelnosc i wsio ucieklo (mam nadzieje ze sie sprezara nie zatarla).

A teraz pytanie - jesli jest to nieszczelnosc to co sie robi coby uklad uszczelnic (jakis srodek sie wpuszcza czy co???) i najwazniejsze ILE TO KOSZTUJE??? Blagam piszcie, dzwoncie..... confused.gifconfused.gifconfused.gif

Napisano

jezeli sprezarka popuscila to regeneracja albo szukaj uzywanej, nowa... o koszty nie pytaj... jezeli chlodnica i jest malo skorodowana to da rady pospawac, okolo stowki biora, jezeli z przewodow leci a dokladnie z oringow to to juz sa groszowe sprawy zeby wymienic oring, ale i tak musisz nabic. Zobacz w uklad klimy gdzie wycieklo, czynnik ma w sobie troche czynnika co sie swieci w promieniach UV, ale jak patrzysz normalnie to jest on zielony

Napisano

Witam

Zasadniczo nie masz pewności że uciekł Ci czynnik z układu. Może tylko elektromagnes w sprężarce nie działa dla tego masz ciepłe powietrze. Ja zakdładałem ostatnio do swojego auta (co prawda swift) klime i też myślałem że kupiłem uszkodzoną sprężarke a tu poprostu nie było napięcia który sterował elektromagnesem.

Napisano

>Ja zakdładałem ostatnio do swojego auta

O powiedz więcej - klima specjalna do Twojego modelu? Jakie koszty, ile roboty?

Napisano
  • Autor

Dzisiaj byle w jednym serwisie i sie okazalo ze czynnik jest na swoim miejscu. Teraz stoi u mechanika i szukana jest przyczyna co sie dzieje. Wiem jedno ze mam zepsuty panel sterowania (wylacznik klimy, pokretla itd). Takie cus to prawie 400 zeta kosztuje a co najgorsze to trza to z Wloch sprowadzac i czekac ponad 2 tyg. a tu urlop sie zbliza frown.gif

Generalnie kiepsko to wszystko widze

Napisano
Kupiłem drugie auto z zatartym silnikiem za 700zł. Generalnie do Suzuki Swift klima na rznku polskim (urzywana) jest nieosiągalna, ale miesiące moich poszukiwań zostaly nagrodzone. Montaż polegał na demontowaniu w jednym aucie i przekładaniu do drugiego a potem tylko nabicie i sprawdzenie szczelności. Całoś wyszła mnie około 1000 (auto+nabicie), ale jeszcze to drugie auto na częsci sprzedam smile.gif więc coś zbije smile.gif. Ale na jesień kupuje moją upragnioną Maree Weekend 2.0 HLX serce.gifserce.gifserce.gifserce.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.