Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mały split, czy dopłacać do Mitsu?

Featured Replies

Napisano

Cześć, może ktoś coś w temacie? Instalator zaproponował:  

Dzień dobry.

Wszystkie zaproponowane urządzenia o wydajności 2,5kW, sterowanie z aplikacji w standardzie, gwarancja do 5 lat.

GREE PULAR GWH09AGA, klasa energetyczna A++, 21dB na najniższym biegu – cena z montażem od 4000zł netto

https://gree.pl/produkt/klimatyzator-pular/

Mitsubishi Electric MSZ-AY25FGK, klasa energetyczna A+++, 18dB na najniższym biegu – cena z montażem od 6000zł netto

https://mitsubishi-les.pl/produkty/seria-m-msz-ay/

Inne GREE do wyboru( najczęściej montowane PularPro/Airy/Clivia)

https://gree.pl/produkty/klimatyzatory/scienne/

Drogo/tanio?

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, technix napisał(a):

Zdecydowanie GREE, cena bardzo spoko 👍

Dziękuję za odzew. Cenny zwłaszcza, że z tego co kojarzę jesteś z tej branży.

Jak będziesz miał chwilę to mam jeszcze pytanie czy dopłacałbyś do pozycjonowanych wyżej Gree, czyli PularPro/Airy/Clivia? Różnice w cenach pewnie jak +- w katalogu.

Napisano
11 godzin temu, rafciojuve napisał(a):

Cześć, może ktoś coś w temacie? Instalator zaproponował:  

Dzień dobry.

Wszystkie zaproponowane urządzenia o wydajności 2,5kW, sterowanie z aplikacji w standardzie, gwarancja do 5 lat.

GREE PULAR GWH09AGA, klasa energetyczna A++, 21dB na najniższym biegu – cena z montażem od 4000zł netto

https://gree.pl/produkt/klimatyzator-pular/

Mitsubishi Electric MSZ-AY25FGK, klasa energetyczna A+++, 18dB na najniższym biegu – cena z montażem od 6000zł netto

https://mitsubishi-les.pl/produkty/seria-m-msz-ay/

Inne GREE do wyboru( najczęściej montowane PularPro/Airy/Clivia)

https://gree.pl/produkty/klimatyzatory/scienne/

Drogo/tanio?

sprawdz tylko co ile platny obowiazkowy (zeby utrzymac gwarancje serwis).

w gree mialem co pol roku, a tanie to nie bylo...

Napisano
  • Autor
26 minut temu, PawelWaw napisał(a):

sprawdz tylko co ile platny obowiazkowy (zeby utrzymac gwarancje serwis).

w gree mialem co pol roku, a tanie to nie bylo...

Masz rację - co pół roku. Taki przegląd cennikowo ~200pln. Aczkolwiek możliwa "promocja" ifYouKnowWhatIMean ;) z kosztem rocznym przeglądów na tym poziomie. 200pln/rok to moje cebulowe serce zniesie. :)

Napisano

Odrazu podpowiem,

w instalacjach "indywidualnych" czyli domki/mieszkania TYLKO marka MDV ma wymagany 1 przegląd w roku, dla podtrzymania gwarancji, a model Aroma ma jej aż 66 miesięcy, więc to jest gra warta świeczki.

Oczywiście, tak samo jak u innych "producentów", aby ta gwarancja obowiązywała, "Instalator" musi mieć aktualny certyfikat, który wszędzie poza MDV de facto rozdawany jest ZA DARMO.

W MDV ta "autoryzacja" kosztuje bodaj 200zl netto za głowę, czyli jednego technika, jak firma ma więcej to wiadomo - więcej wyda, a te autoryzacje wydawane są na osobę, więc jak się zwolni to klops.

Podsumowując, dla "Kowalskiego" to bardzo intratny produkt, jakościowo porównywalny z Gree.

Może warto poszukać sobie instalatora ze swoich okolic i bulić tylko 1xrok, no chyba że zawoła 350 netto jak Ja to wtedy znów klops.

Jakby nie patrzeć, dupa w tyle...

Napisano
16 godzin temu, rafciojuve napisał(a):

Masz rację - co pół roku. Taki przegląd cennikowo ~200pln. Aczkolwiek możliwa "promocja" ifYouKnowWhatIMean ;) z kosztem rocznym przeglądów na tym poziomie. 200pln/rok to moje cebulowe serce zniesie. :)

Z tych 200 zł odejmij sprzęt, chemię, dojazd i CZAS i okazuje się, że za 200 nie warto jechać, jeśli to ma być normalny serwis (chyba, że podjechać, zdjąć filtry, wytrzepać z kurzu, psiknąć cytrynowym płynem do mycia szyb - żeby było czuć i jechać w długą...), to 200 zł jest OK.

RAZ na wyraźnie polecenie Klienta tak zrobiłem, wierz mi, bardziej Go wtedy bolało 200 zł za 10 minut niż rok później 430 i 2h przy zajebanej klimie, kilkukrotnie traktowanej prawdziwą profesjonalną chemią.

Jakby to ode mnie zależało, wolę bramkę nr 1, ale coraz mniej Klientów chce, jak choć raz doświadczy i UŚWIADOMI sobie, że on tym oddycha...

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, technix napisał(a):

Z tych 200 zł odejmij sprzęt, chemię, dojazd i CZAS i okazuje się, że za 200 nie warto jechać, jeśli to ma być normalny serwis (chyba, że podjechać, zdjąć filtry, wytrzepać z kurzu, psiknąć cytrynowym płynem do mycia szyb - żeby było czuć i jechać w długą...), to 200 zł jest OK.

RAZ na wyraźnie polecenie Klienta tak zrobiłem, wierz mi, bardziej Go wtedy bolało 200 zł za 10 minut niż rok później 430 i 2h przy zajebanej klimie, kilkukrotnie traktowanej prawdziwą profesjonalną chemią.

Jakby to ode mnie zależało, wolę bramkę nr 1, ale coraz mniej Klientów chce, jak choć raz doświadczy i UŚWIADOMI sobie, że on tym oddycha...

Akurat do siedziby instalatora którego wybrałem mam 5 minut na nogach. Ma autoryzację Gree. Zapytałem o cenę przeglądu i padła taka kwota (nie została wymuszona moim cmokaniem, gdyż ja się tak nie zachowuje :)). To nie jest firma sezonowa. Natomiast oczywiście nie wiem czy ten serwis bardziej przypomina przedstawiony przez Ciebie scenariusz pierwszy czy drugi. :P

Napisano

Poczekamy zobaczymy, pamiętaj, wszystkich na siłę nie da się uszczęśliwić 👍