Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

W potrzasku :P

Featured Replies

Napisano

Mam troche dziwny problem. Ale podejrzewam, że sam sobie narobiłem takiego bigosu. Do rzeczy.

Marea, przy której dłubałem miała zepsute 3 klamki zewnętrzne. Dwie z nich zrobiłem (pospadały jedynie cięgna) ale z trzecią było trochę więcej zabawy. Musiałem skleić część Poxipolem (pewnie długo i tak nie wytzyma, wiadomo - do wymiany). Wszstko było ładnie. Założyłem tapicerkę, zakręciłem śruby i wkręty. Klameczka działa. Na koniec zadawolony sprawdzam czy zamek funkcjonuje poprawnie. Przekręciłem kluczyk w drzwiach od kierowcy (bo tam zakładałem ostatnią klamkę). Wszystkie drzwi na chwilę się zablokowały, ale tylko na chwilę, bo jedne były otwarte i spowrotem "dzyndzle" wyskoczyły w górę. Normalka pomyślałem. Chwyciłem za klamkę żeby otworzyć dwrzi a tu zonk. Nie mogę. Zamek nie wrócił do poprzedniej pozycji. I teraz rezultat tego jest taki, że nie mogę otworzyć drzwi ani od zewnątrz ani od środka. Dodam, że kręcenie kluczykiem w zamku nic nie da, tak samo kombinowanie przyciskiem od wewnątrz - niby się zamyka ale tylko na chwilę i wyskakuje spowrotem a drzwi ani nie drgną, bo są nadal zablokowane. Najgorsze jest, że nie mogę zdjąć tapicerki, bo mam zamknięte drzwi i po prostu nie mam jak się tam dostać. Poradzicie?

Napisano

> > na chwilę się zablokowały, ale tylko na chwilę, bo jedne były

> otwarte i spowrotem "dzyndzle" wyskoczyły w górę.

z tego co piszesz masz jednak jedne drzwi otwarte hahaha.gifbusted.gif

Napisano

Bagaznik otwierany kluczykiem z zewnatrz???

Jesli tak, to jedyna mozliwosc wejscia.

Napisano
  • Autor

> z tego co piszesz masz jednak jedne drzwi otwarte

Pozostałe mam otwarte. Chodzi o to, że coś się stało z zamkiem w tych jednych drzwiach. Ten przycisk działa jakoś ciężko, trudno jest go wcisnąć (trzeba to robić wręcz na chama), ledwo widać, że wogóle wyskakuje do góry. Coś nie tak z mechanizmem.

>Bagaznik otwierany kluczykiem z zewnatrz???

>Jesli tak, to jedyna mozliwosc wejscia.

Reszta dzwi jest otwarta tylko te się zablokowały. Nie ma potrzeby wchodzić tyłem.

Napisano

no to zaklajstrowałeś poxipolem drzwi na stałe zlosnik.gif

kombinacja odbić zamkiem i szarpaniem klamką nie pomaga?

Napisano

>teraz wszystko jasne -nie jest aż tak żle smile.gif

drive.gif

Napisano
  • Autor

> no to zaklajstrowałeś poxipolem drzwi na stałe

> kombinacja odbić zamkiem i szarpaniem klamką nie pomaga?

Nope. : /

Napisano

Rozumiem że chodzi o drzwi kierowcy ?

Czy języczek jest w położeniu "u góry"? Jeśli nie to cięgno zostało zaklajstrowane nie klejem chyba ale tym lepiszczem co piankę na drzwiach skleja dodatkowo pianka mogła się owinąć dookoła cięgna i całość blokuje skutecznie zamek. Dochodzi do tego sama sprawa klejenia czegośtam w środku klamki. IMHO pozostaje metoda szarpakowa - odbijanie zamkiem + klamka +napieranie na drzwi. W ostateczności pozostaje spróbować wyciągnąć plastikową listwę uszczelniającą i odgiąć trochę tapicerkę i wtedy kombinować cienką listwą metalową albo drutem

Napisano
  • Autor

> Rozumiem że chodzi o drzwi kierowcy ?

> Czy języczek jest w położeniu "u góry"?

Tak. Ale ciężko wogóle go wcisnąć a jak wyskakuje to jakby słabiej niż reszta. Aha i jeśli chodzi o ten klej to napewno nie przykleiłem nim drzwi : P ani cięgna. Klamka została sklejona "właściwie" (zakładałem jak klej był zaschnięty w razie watpliwości : ). Coś mi się zdaje że bez brutalnego rozdarcia tapicerki się nie obejdzie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.