Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ceny nowego ceed, czyli K4

Featured Replies

Napisano

Na fejsbukowej grupie Kia ceed pojawiło się zdjęcie z cennika następcy - K4.

1759351370739.jpg.17029e6e3f5afff7a8bd48bf3f7a874f.jpg

Edytowane przez Majkiel

Napisano

Jest już na oficjalniej stronie

https://www.kia.com/pl/katalogi-i-cenniki.8G-S6-*/#/

Ciekawe z tym 1.6 150KM - czy poprawili ten gpf bo w sportage dawał w kość

Druga ciekawostka brak na razie jakielkowiek hybrydy

Wydłużyli o 2,5cm zwis przedni. Niby nie wiele ale to było fajne w Ceed że przód był dosyć krótki. Wyposażenie wersji M ciut lepsze niż obecnie. Brak już normalnego ręcznego. 

Ciut szerszy od poprzednika za to wysokość zmalała na 1435 a było 1447. Rozstaw osi większe i całe auto o 11,5 cm dłuższe.

Stylistycznie zobaczymy na żywo... szału jakiegoś nie ma. 

Cenowo na razie też bez szału ale zobaczymy po czasie.

Ciekawe czy wyciszenie coś poprawili.

Edytowane przez bielaPL

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, bielaPL napisał(a):

Jest już na oficjalniej stronie

https://www.kia.com/pl/katalogi-i-cenniki.8G-S6-*/#/

Ciekawe z tym 1.6 150KM - czy poprawili ten gpf bo w sportage dawał w kość

Druga ciekawostka brak na razie jakielkowiek hybrydy

Znalazłem takie info "Full hybrid variant arriving in 2026 to expand the lineup further", więc będzie. Za to 2.0 oferowanego za oceanem zapewne nie będzie ;)

Wydłużyli o 2,5cm zwis przedni. Niby nie wiele ale to było fajne w Ceed że przód był dosyć krótki.

Zwis w ceed 3 był za to ciut krótszy niż w cee'd 2. Te dwa centymetry to niewiele - wystarczy trochę inaczej wyprofilować zderzak. Ciekawe czy to liczą z ramką tablicy rejestracyjnej ;)

Wyposażenie wersji M ciut lepsze niż obecnie. Brak już normalnego ręcznego. 

Ciut szerszy od poprzednika za to wysokość zmalała na 1435 a było 1447. Rozstaw osi większe i całe auto o 11,5 cm dłuższe.

Na długość auto urosło, bagażnik też OK. Takie auto kompaktowe w pełnym tego słowa znaczeniu - na tyle duże i pojemne, że pomieści rodzinę, jakiś bagaż na wyjazd, na tyle małe, że nie sprawi trudności w mieście czy na parkingu, pytanie czy w związku z tym będzie kombi? Od jakiegoś czasu wożę czasem pieseła w klatce na pół bagażnika i dla mnie już auta typu sedan czy hatchback nie za bardzo ;) W Ameryce mają sedana, to może EU dostanie kombi...

Stylistycznie zobaczymy na żywo... szału jakiegoś nie ma. 

Cenowo na razie też bez szału ale zobaczymy po czasie.

Ciekawe czy wyciszenie coś poprawili.

To, co mi się nie podoba, to to, że zapomnieli o klamkach w tylnych drzwiach ;) Jak w 1997 roku pojawiła się Alfa 156 z tym patentem to było wow, ale z czasem to się opatrzyło. Jeszcze w autach udających sportowe albo małych, udających trzydrzwiowe.

Za to ten kolor Sparkling Yellow wygląda fajnie.

A cena - bazowa wersja M jest OK, ma to co potrzeba, ale bez wodotrysków. Jakby zeszli do magicznych stu tysięcy - to może być auto dla wielu.

Napisano
39 minut temu, Majkiel napisał(a):

To, co mi się nie podoba, to to, że zapomnieli o klamkach w tylnych drzwiach

ta, żenada z tym, też tego nie lubię w zwykłych furach

39 minut temu, Majkiel napisał(a):

Za to ten kolor Sparkling Yellow wygląda fajnie.

pachnie matizem... ;] 

40 minut temu, Majkiel napisał(a):

A cena - bazowa wersja M jest OK, ma to co potrzeba, ale bez wodotrysków. Jakby zeszli do magicznych stu tysięcy - to może być auto dla wielu.

100k będzie na bank za jakiś czas. Ale ten 1.0 już mi tu średnio pasuje. Jeszcze go skastrowali 😕 .

Zobaczymy jak na żywo będzie ze środkiem. Ostatni Ceed mnie urzekł wnętrzem że czuć było naleciałości projektanta z BMW. Ciekawe czy tu maczał palce czy nie. Bo po wyglądzie zewnętrznym to tak średnio na razie dla mnie...

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, bielaPL napisał(a):

pachnie matizem... ;] 

W Korei mają patent na te farby ;)

100k będzie na bank za jakiś czas. Ale ten 1.0 już mi tu średnio pasuje. Jeszcze go skastrowali 😕 .

Ciekawe jak będzie jeździć. Oby nie było - "może jest powolny, ale za to dużo pali". Jak z 1.0 będzie źle, to sensowny k4 będzie się zaczynać nie od tych 116 za 1.6. Niby 9 tysięcy za automat i mocniejszy silnik jest dobrą propozycją, ale dla floty to co 12 auto gratis, a dla "Kowalskiego" może to być granica nie do przeskoczenia. 

Zobaczymy jak na żywo będzie ze środkiem. Ostatni Ceed mnie urzekł wnętrzem że czuć było naleciałości projektanta z BMW. Ciekawe czy tu maczał palce czy nie. Bo po wyglądzie zewnętrznym to tak średnio na razie dla mnie...

Stylistycznie nawiązuje do innych kijanek. Mnie ciekawi czy będzie bliźniak ze stajni Hyundaia, czy będzie to nowe i30, czy może Elantra hatchback - K4 sedan spokrewniona jest z Elantrą.

Napisano

Niezle kupno z wyglądu :facepalm: 

Napisano
13 godzin temu, wujek napisał(a):

Niezle kupno z wyglądu :facepalm: 

Na foto rzeczywiście guano, zobaczymy jak na żywo będzie

Napisano
  • Autor
W dniu 7.10.2025 o 09:20, bielaPL napisał(a):

Na foto rzeczywiście guano, zobaczymy jak na żywo będzie

Oby lepiej, choć nie spodziewam się za wiele. Niestety to globalny model.

Stricte amerykańskie samochody podobnie jak koreańskie/japońskie są dość specyficzne. Hyundai/Kia dla Europy, projektowane w Europie sprzedawały się dobrze, czy globalny model będzie równie udany - śmiem wątpić, aczkolwiek wszystko zależy jeszcze od ostatecznej ceny, pierwszych opinii i testów.

Napisano
19 minut temu, Majkiel napisał(a):

aczkolwiek wszystko zależy jeszcze od ostatecznej ceny

na razie nie zapowiada się różowo... taki mg hs raczej bardziej przyciągnie do jeżdżenia 10kkm niż k4 z automatem

• 7 miesięcy później...
Napisano
4 minuty temu, K3 napisał:

Obejrzalem sobie K4 SW w salonie, nawet podoba dla mnie sie...

Bierz, tylko nie zapomnij nicka zmienić zlosnik

Ja jeszcze na żywo nie oglądałem... ale z parametrów to zwykły hb by mi wystarczył bo już jest dosyć spory. Najbardziej się boję o te 1.6 i GPF zapychający się.

Napisano
14 minut temu, bielaPL napisał:

Bierz, tylko nie zapomnij nicka zmienić zlosnik

Ja jeszcze na żywo nie oglądałem... ale z parametrów to zwykły hb by mi wystarczył bo już jest dosyć spory. Najbardziej się boję o te 1.6 i GPF zapychający się.

Mi z definicji HB sie nie podoba, jesli jest 5D. Wole 3D albo kombi.

Ale mimo wszystko K4 to nadal to samo co juz mialem. Kupic nie kupie, ale generalnie podoba mi sie.