Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zdejmowanie boczków drzwi i głębokość głośników (Astra G)

Featured Replies

Napisano

Witam. Nie bijcie jeśli temat był poruszany, ale od godziny przeglądam forum i znaleźć konkretów nie mogę frown.gif

3 szybkie pytania:

1. Odkręciłem wszystkie śruby boczków drzwi (przednich, innych nie mam bo mam asterkę G 3D smile.gif ). W instrukcji napisano - zdjąć boczek - a u mnie trzyma się boczek uszczelki tej u góry przy szybie i ani ciągnięcie do siebie ani do góry nic nie daje - nie mogę go zdjąć - kołki wszystkie puściły a uszczelka na krawędzi trzyma - jest na to jakiś patent ??

2. Jaka jest głębokość max głośników w drzwiach asterki G 3 drzwiowej.

3. Jakie głośniki są montowane z tyłu - obok siedzenia pasażera?

Proszę o konkrety i raz jeszcze proszę o litość, jeśli temat był poruszany. Pozdrawiam.

Napisano

opuść sobie szybkę i najlepiej od strony lusterka wkładasz palec wskazujacy tam gdzie się schowała szyba,kciukiem przytrzymujesz wewnętrzna część tapicery i ciągniesz do góry zlosnik.gif

Napisano

> Proszę o konkrety i raz jeszcze proszę o litość, jeśli temat był

> poruszany. Pozdrawiam.

poszukaj w moich postach - opisałem to bardzo dokładnie juz kilka razy - kroczek po kroczku, śrubka po śrubce, spinka po spince smile.gif

Przede wszystkim o ile pamiętam musisz ściągnąć również plastikowy trójkątny element w którym siedzi głośniczek wysokotonowy bo inaczej boczek Ci nie wyjdzie do góry

Napisano
  • Autor

THX, boczki zdjęte, co prawda potrzebowałem śrubokręta jako podważarki ale się udało.

Teraz kilka uwag: w astrze 2 wersji 3 drzwiowej maksymalna głębokość głośników to ... 83 mm !!!! Włożyłem dystans z MDF-u o grubości 2,5 cm i do szyby jest ponad 83 mm.

Po drugie - montując takie dystanse trzeba postrugać trochę dystanse i pociąć sporo plastiku po spodniej stronie boczków drzwi. Jak już się wszystko ładnie podocina to mamy duuuuużo miejsca na głośnik 165 mm smile.gif

Już wkrótce opiszę wrażenia odsłuchowe głośników Magnat Ultra 216 smile.gif

Pozdrówka.

Napisano

> Włożyłem dystans z MDF-u o grubości

> 2,5 cm

to nie lepiej było kupić oryginalne dystanse pod głośniki do Astry II ? W Media kosztują z tego co pamiętam 27 pln

Napisano
  • Autor

> to nie lepiej było kupić oryginalne dystanse pod głośniki do Astry II

> ? W Media kosztują z tego co pamiętam 27 pln

Ale one chyba są z plastiku a ja chciałem drewienko wink.gif

Napisano

> to nie lepiej było kupić oryginalne dystanse pod głośniki do Astry II

> ? W Media kosztują z tego co pamiętam 27 pln

mona troche szczególów szukam wlasnie takich oryginalów, mówi kolega o media (markt?)?

Napisano

> mona troche szczególów szukam wlasnie takich oryginalów, mówi kolega

> o media (markt?)?

tak - u mnie w Warszawie w Media Markt są takie dystanse do konkretnych modeli. Między innymi są również do Astry G

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Plastikowe są łatwiejsze w montażu, ale jeśli wstawimy mocny bas to potrafią one wpaść w brzydki rezonans. Fachowcy twierdzą, że lepszym rozwiązaniem jest MDF. Ja dystanse kupiłem na allegro i przyciąłem je troszkę, także tapicerkę troszkę podstrugałem. Poniżej fotki dystansu i miejsca ścięcia tapicerki. Pozdrówka.

24101_t1_483lo.jpg

24111_t3_311lo.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.