Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak spuścic paliwo ze zbionika - Astra G 1.7 DTI

Featured Replies

Napisano

Witam!

Nie potrafię zassać paliwa ze zbiornika od strony wlewu paliwa. Mam wrażenie, że węzyk nie wchodzi do zbiornika. Czy przy wejściu do zbiornika jest jakas przeszkoda ?

Wybieram sie w przygraniczne strony Ukrainy więc chciałem się przy okazji zaopatrzec w tansze paliwo. Niestety cały plan moze spalic na panewce z uwagi na opisany problem. Jak sobie z tym poradzic ???

Napisano

A jest sens kupować wątpliwej jakości paliwo ukraińskie? W zeszłym roku byłem na wycieczce na Ukrainie i Pani przewodnik opowiadała o tych ich wynalazkach na stacjach paliw. Podobno czasami zdarza się, że po zatankowaniu ciężko odjechać spod stacji...

Nie lepiej podjechać na polską stację paliw i popytać kierowców TIR-ów, czy aby nie mają zbędnego paliwka na zbyciu? Przeważnie znajduje się jakiś ochotnik, który chętnie oskubie szefa z kilku litrów. Można w niezłej cenie dotankować bak do pełna.

Napisano
  • Autor
Hmm... Moja Asterka juz jeżdziła na ukraińskim paliwie i jakos chyba nie narzekała za bardzo ... aczkolwiek Twoj sposób mnie zaintrygował straszliwie, choc mam watpliwosci na ile jest realny.
Napisano

> Hmm... Moja Asterka juz jeżdziła na ukraińskim paliwie i jakos chyba

> nie narzekała za bardzo ... aczkolwiek Twoj sposób mnie

> zaintrygował straszliwie, choc mam watpliwosci na ile jest

> realny.

Wątpliwości ... to ciekawe czemu tak często słychac na CB oszczędności kupię... czyżby dlatego ze nikt nie sprzedaje wink.gif?

Swoją droga od lichego paliwa pompa nie przestanie działać od ręki tylko po jakimś czasie i przegiegu...

Napisano

> Hmm... Moja Asterka juz jeżdziła na ukraińskim paliwie i jakos chyba

> nie narzekała za bardzo ... aczkolwiek Twoj sposób mnie

> zaintrygował straszliwie, choc mam watpliwosci na ile jest

> realny.

Hmmm bardzo realny, tam gdzie mieszkam nawet bardzo bardzo. Pojedź na stację popytaj. Pierwszy się nie zgodzi, następny, ale jak masz czas to na pewno wrócisz z pełnym bakiem paliwka. Potwierdzam z autopsji.

Napisano
  • Autor
Powiedz mi jeszcze na zachętę jakie ceny sa obowiązujące u kierowców TIRów ? Ja płacę po 3 zł za litr, tylko niestety ilosci które kupuje w tej cenie nie pokrywaja mojego zapotrzebowania. Przez 3-4 dni w tyg robie kursy po 250km.
Napisano

> Powiedz mi jeszcze na zachętę jakie ceny sa obowiązujące u kierowców

> TIRów ? Ja płacę po 3 zł za litr, tylko niestety ilosci które

> kupuje w tej cenie nie pokrywaja mojego zapotrzebowania. Przez

> 3-4 dni w tyg robie kursy po 250km.

Z tym to jest różnie. Zależy na kogo trafisz i po ile sprzedaje. Najniższa cena, za którą udało sie mojemu koledze kupić ON od TIR-owca to 2.30 za litr. Przeciętna cena to 2.50-3.00.

Napisano

Ja tam jeżdze na Białoruskiej i z tego co wiem jest lepsza od naszej.

Jeśli chodzi o to jak spuścić paliwo, to pod tylnym siedzeniem pod plastikową pokrywka masz dojście do zbiornika paliwa-odkręcasz i spuszczasz wężykiem. smile.gif

Napisano

Najprościej to odłączyć od filtra paliwa rurkę powrotu do baku. W to miejsce podpiąć węzyk, odpalić silnik i wszystko pięknie zostanie przepompowane do kanistra.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.