Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy policja może wszystko?

Featured Replies

Napisano

Czy policja może nam wmówić każde wykroczenie? Czy jadący sam kierowca ma szansę w starciu z dwojgiem policjantów? Czy do takich sytuacji w ogóle dochodzi?

Bardzo ciekawy art. Polecam.

Napisano

> Czy policja może nam wmówić każde wykroczenie? Czy jadący sam

> kierowca ma szansę w starciu z dwojgiem policjantów? Czy do

> takich sytuacji w ogóle dochodzi?

Powiem szczeze ze nie wiem co sadzic ,nigdy nie mialem takiego przypadku ,zawsze placilem mandaty za przekroczenie szybkosci ale wszystko bylo ok niewiem.gifgosciu musi czekac na rozprawe i tam przedstawic swoje argumenty ,miejmy nadzieje ze wszystko bedzie ok waytogo.gifrotfl.gifok.gif

Napisano

> Bardzo ciekawy art. Polecam.

W pełni popieram gościa który nie przyjął mandatu. Policjant nie ma prawa "strzelać" do następnego auta jeśli popełniającemu wyroczenie nie pokazał wskazania. W końcu żyjemy w kraju P rawa I Sprawiedliwości.... Ta procedura jest szeroko znana użytkownikom polskich dróg więc nie dajmy się robić w konia i walczmy o swoje!

Swoją drogą przypomniał mi się fakt opisywany przez mojego kolegę(100% autentyk): Policjanci obserwowali dwa zakręty przez lornetkę. Zatrzymali w jednym czasie dwa samochody jednak zapomnieli że lornetkę mieli tylko jedną a nie było fizycznej możliwości zobaczyć tych wykroczeń jednocześnie... Sprawa skończyła się "pouczeniem" smile.gif

Napisano

Jak chcą wojny i wiesz, że nie przyjmiesz mandatu i sprawa zakończy sie w sądzie to poprostu zapytaj "dlaczego panowie chcą łapówke" "prosze nie nalegać nie dam panom pieniedzy"

Raczej Cie puszcza lecz na ich terenie bedziesz mocno przegrany zlosnik.gif

Napisano

> Powiem szczeze ze nie wiem co sadzic ,nigdy nie mialem takiego

> przypadku ,zawsze placilem mandaty za przekroczenie szybkosci

> ale wszystko bylo ok gosciu musi czekac na rozprawe i tam

> przedstawic swoje argumenty ,miejmy nadzieje ze wszystko bedzie

> ok

oile na taką rozprawę wogóle go zaproszą smile.gif, bo jak kolega do sądu grockiego miał oddalone to przyszła do domu kara jedynie smile.gif wymierzona maksymalnie już za dane wykroczenie niezle nie ?

Napisano

Ale jak to, to od takiego wyroku nie mozna sie odwolywac? A gdzie prawo do uczciwego proceu i do obrony?

Napisano

Quote:

Na nic się zdały moje prośby o pokazanie mi czasu wyświetlonego na urządzeniu, jaki upłynął od momentu rzekomego pomiaru do chwili obecnej, aby udowodnić iż to moją prędkość zarejestrował.

A co jesli uzywana jest "suszarka" ktora pokazuje tylko predkosc? Ktora nie ma w sobie wbudowanego zegara? Tylko mi nie piszcie, takich sie juz nie uzywa bo w lutym zaplacilem za 73/50 (zmierzone wlasnie takim recznym radarem co pokazuje tylko predkosc)

Czy pokazanie czasu pomiaru jest konieczne przy kontroli?

Ja wiem, ze powinno byc, ze koles pokazuje radar, ja wiem, ze tyle jechalem i ze nie probuje zarobic na obiad w MC...ale to Polska...

Napisano

> Ale jak to, to od takiego wyroku nie mozna sie odwolywac? A gdzie

> prawo do uczciwego proceu i do obrony?

Powiem Ci tak nie wiem pewnie się da ale kolega jest studentem i nie ryzykował bo dostał juz dość dużo do zapłacenia, a sprawa wygłądała tak mandat dostał od strazy miejskiej za złe parkowanie był znak zakazu ale daleko od miejsca nie widoczny szczególnie że on jechał od drugiej strony dodakowo po drodze była uliczka wjazdowa i znak nie powtórzony więc uznał że nie aktualny nawet jak by go zobaczył i mandatu nie przyjał czyli odrau sprawa do sądu grockiego a poźniej nie dostał zawidomienia ani zaproszenia na sprawę tylko wyrok...

Napisano

Wiesz, ponieważ "przestępca zawsze wraca na miejsce zbrodni", to proponowałbym temu kierowcy zaopatrzeć się w kamerę video z dobrym telefoto i zasadzić się w krzaczorach niedaleko tych panów - i sfilmować ich działania, a potem przedstawić ten materiał przed sądem. Oczywiście sąd początkowo będzie bronił "swoich", ale mozna się odwoływać i żadać zmiany sądu. A po wygraniu sprezentować materiał Biuru Spraw Wewnętrznych KGP.

Napisano

> Czy policja może nam wmówić każde wykroczenie?

Tak, szczególnie jak jedziesz sam a pies jak się nudzi.... albo jak jest głodny... albo jak mu brakuje do premii... a czemu ? bo ich jest 2 a ty sam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.