Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z silnikiem....

Featured Replies

Napisano

Kiedys juz o tym pisalem ale wreszcie jak juz sie zima skonczyla chce sie za to zabrac smile.gif Mianowicie jest tak. Od jakiegos momentu pojawilo sie w moim autku (ccs 1.1 spi) dlawienie przy przyspieszaniu. Ostatnio odkrylem ze pojawia sie ono prawie dokladnie co 500 obrotow od 2000 czyli przy samych 2000, 2500, i przed 3000 albo po prostu mi sie wydaje. Pozniej chyba tego nie ma. Nie ma rowniez tego zjawiska przy totalnie zimnym silniku. Problem pojawia sie tak mniej wiecej po ok 1-2km jazdy czyli w momencie kiedy wskazowka od temperatury drgnie. Co to moze byc?? Jest juz to meczace bo ciezko mi przez to sie scigac jak mam okazje zloic komus tylek frown.gif Czy i na ile moze to byc wina sondy lambda?? Mam juz w moim autku ponad 120.000km a sonda nie byla nigdy ruszana. Pozatym z autkiem nie ma zadnnych problemow. Zapala bez problemu, i jezdzi ok. Ale chyba zaczal mi troszke wiecej palic frown.gif Co sprawdzic zanim zdecyduje sie ostatecznie kupic nowa sonde?? Jakies sugestie?? A moze ktos mial podobny problem i wie co to jest smile.gif?? Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam

Napisano

A nie rozłączał kolega aku w zimie? Może Windows albo Linux (bo nie wiem co tam za oprogramowanie kolega ma wgrane na kompa) błędy połapał 893goodvibes.gif

Napisano

> przy tym przebiegu nie ma innej sondy

Ja mam 132000 przebiegu i tą samą sondę od samego początku zlosnik.gif a w kabinie mama analizatof AFR, więc jakby zechła wiedziałbym o tym od razu zlosnik.gif

Napisano

kumpel miał podobnie w 700 okazalo sie ze walek rozrządu byl do wymiany.

Napisano

> kumpel miał podobnie w 700 okazalo sie ze walek rozrządu byl do

> wymiany.

Ale jak masz wałek do wymiany to nie wkręca się powyżej powiedzmy 3000 obrotów, a nie że pojawia się to co 500 i w dodatku nie na pełnym zakresie frown.gif

Napisano
  • Autor

Dzisiaj jako ze mialem troche wolnego czasu postanowilem troche powalczyc z tym co mis ie w autku dzieje. Na pierwszy rzut poszla oczywiscie sonda ktora sobie odpialem. Obroty wszystko cacy i wogole jakby rowniej silnik pracowal. Efekt zmulenia zniknal. Na zimnym ok. Poczekalem i zagrzalem go do 90 stopni i tez sie przejechalem. Nie bylo czuc zamulania. Pozniej podpialem sonde. I tez z ciekawosci sprawdzilem. Na poczatku tez tego mula nie bylo !! Troche mnie to zaskoczylo. Ale pojezdzilem troszke dluzej i zaczal sie delikatnie pojawiac. Nie tak jak wczesniej bardzo wyczuwalnie ale jednak to bylo to samo. Narazie zauwazylem to tylko na 2 biegu i chyba na 3. Na reszcie idzie normalnie. I nie wiem co o tym myslec?? Czy to napewno sonda?? Powiem ze przy odpietej jakos rowniej chodzil silnik. Obroty oscylowaly w granicach 900 na luzie a z podpieta w okolicach 800-850. Moglbym profilaktycznie sprawdzic tez czujnik polozenia walu ale nie za bardzo wiem jak to zrobic. Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.