Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

focus II 3d ST i "zwykly"

Featured Replies

Napisano

Jesli Ktos liczyl, ze zadam tutaj pytanie, czym sie te wersje roznia, to sie zawiedzie wink.gif

Pare tygodni temu przy okazji wymiany uszczelki pod glowica musialem pojawic sie w ASO. Mialem chwilke czasu wiec czemu nie poogladac nowych dokonan Forda wink.gif

W oczy rzucil sie on. Focus II ST. Do tego w jedynym, slusznym kolorze - czarnym cool.gif

(tutaj powinno byc zdjecie czarnego focusa....ale nie moge znalezc icon_eek.gif)

Choc musze przyznac, ze przyuwazony kiedys na miescie w kolorze pomaranczowym z pakietem naklejek na drzwich ST zrobil na mnie "lepsze", inne wrazenie. Gdybym kupowal ST to mialbym nie lada problem w wyborem koloru hmm.gif

czarny - dyskretna elegancja, z takim silnikiem auto podpada pod auto "cichociemne", ale czy kupujac takie auto chcemy byc cichociemni? hmm.gif

pomaranczowy - no tutaj to wrecz krzyczymy "I've got ST! Wanna play?" devil.gif ale czy chcemy leczyc non-stop innych kierowcow z kompleksow? zlosnik.gif

Ogolnie ciezki wybor bym mial hmm.gif

Zasiadzmy za kierownica, bo ja glownie o wnetrzu chcialem wink.gif

Kierownica rewelacja ok.gif

Fotele Recaro powinny dobrze trzymac jednak osoby ktore szczuple nie sa i do tego lubia puchowe kurtki moga krecic nosem...coz...taka cecha "kubla"

Zestaw trzech dodatkowych wskaznikow... hmm.gif....mieszane uczucia. W Cosworth'cie deska byla krotsza wiec i zegary byly w dobrym miejscu. Ale dzis, w dobie aut z dluuuuuuugimi deskami (chodzi mi o odleglosc do konca szyby) umiejscowienie zegarow pod sama szyba jest niemozliwe. Postawiono wiec "katedre". Pierwsze skojarzenie....obrotomierz z SC Sporting z_lol1.gif

Drugie....troche za blisko te zegary hmm.gif I przy tak masywnej desce wydaja sie byc...jak doczepione. Na zdjeciach wydaja sie byc bardzo ok.gif Na zywo...troche czar pryska. No ale jest do gadget w wersji ST, wskazniki przy turbinie bardzo wskazane wiec nie ma sie co czepiac ok.gif

Zasiadzmy z tylu. Przy wzroscie 183 bylem na "styk". Wygodne, profilowane fotele, ale w piatke jezdzic nie radze wink.gif

Wysiadam... i tutaj to o czym chcialem od poczatku...fotel nie pamieta ustawienia!! icon_eek.gifhahaha.gif

No powiedzcie mi, jak to jest mozliwe, ze w aucie ktore kosztuje 120 tys PLN, po wpuszczeniu pasazera do tylu, musze na nowo ustawiac fotel!!?? spineyes.gif

Oczywiscie zaraz pojawil sie przy mnie mily Pan (gdy zobaczyl, ze cos grzebie przy aucie i sie sam do siebie smieje zlosnik.gif)

-Moge w czyms pomoc?

-Tak. Dobrze zauwazylem, ze fotel nie trzyma ustawien? zlosnik.gif

-Yyyyy (Pan sprawdzil) A faktycznie. No ale wie Pan. To nie jest auto rodzinne.

Zaniechalem rozmowy zlosnik.gif Pozniej bylo jeszcze pare kwiatkow. np Pan staral sie mnie zachwycic budowa silnika, mowiac z entuzjazmem w oczach, ze auto ma az 20 zaworow. No a ile ma miec? zlosnik.gif Jakby Ford zrobil silnik, co bedzie przy pieciu garach mial zaworow 25 to wtedy bedze "bajer" wink.gif A tak, phi, "ledwo" 4/cylinder wink.gif

Bagaznika nie obejrzalem....bo rozladowal sie akumulator (otwieranie z pilota badz "przyciskiem" w klapie ktory uruchamia ten sam silownik, co guzik z pilota)

Pod maska...bez rewelacji wink.gif Tona plastiku wiec jedyne co dalo sie zauwazyc to seryjna rozporka ok.gif

Ponawiam swoje pytanie

Jak to mozliwe, ze w takim aucie, za taka kwote, za kazdym razem musze ustwiac fotel na nowo? Dodam, ze dotyczy to zarowno fotela kierowcy jak i pasazera.

I drugie pytanie

Jak to wyglada w zwyklym focusie? Tam rowniez sa takie "kwiatki"??

Ostatnim autem, w ktorym trzeba bylo za kazdym razem poprawiac fotel byl...lanos icon_eek.gif Ale on nie kosztowal ponad 100kPLN nono.gif

Tyle moich wnioskow.

Musze jeszcze fieste st "przylookac" wink.gif

Pozdrawiam serdecznie skromny.gif

Napisano

Czepiasz się troszkę. grinser006.gif Takiego ST-ka nie kupujesz przecież dla foteli z pamięcią. wink.gif

Fotka cicho-ciemno-czarnego Focusa:

Ford_Focus_ST_216257g.jpg

Napisano
  • Autor

> Czepiasz się troszkę.

Rzep to moje drugie imie biglaugh.gif

> Takiego ST-ka nie kupujesz przecież dla foteli

> z pamięcią.

Ale tez nie po to, zeby po kazdym wrzuceniu plecaka na tyl ustawiac na nowo fotel crazy.gif Bo IMO wozenie plecaka/torby z przodu to kuszenie losu tongue.gif

> Fotka cicho-ciemno-czarnego Focusa:

nie bangla 270751858-jezyk.gifwink.gif

Napisano

> Rzep to moje drugie imie

Zanotowałem. zeby.GIFwink.gif

> Ale tez nie po to, zeby po kazdym wrzuceniu plecaka na tyl ustawiac

> na nowo fotel Bo IMO wozenie plecaka/torby z przodu to

> kuszenie losu

To fakt, sam nigdy nie kładę żadnych pakunków z przodu, choć w sumie niewiele widać przez te moje zasmołowane szybki. wink.gif

> nie bangla

U mnie bangla... niewiem.gif

Spróbujmy inaczej:

fordfocusst216257gpb8.th.jpg

Czy teraz bangla? wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.