Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak poskładać sterowanie nawiewu

Featured Replies

Napisano

Witam. Wiem już co powodowało blokowanie nawiewu. Rozebrałem ustrojstwo, usunąłem usterke, z tym że....teraz nie za bardzo wiem jak poskłądać wszystko - a arczej jedną część, do kupy. Na fotce widać kółko które steruje nawiewem na szybę, nogi i twarz. Problem w tym, że nie wiem jak to założyć, żeby wszystko współgrało. Robił to ktoś kiedyś ?? Moze jakieś wskazówki jak to złożyć biglaugh.gif . Z góry dzieki za odpowiedzi - mam nadzieję ze jakieś będą wink.gif .

Pozdr.

274173244-Ko%B3o.jpg

Napisano
  • Autor

O mało mnie szlag nie trafił, spędziłem kilkanaście godzin z głową pod kierownicą, leżąc na progu mojego Bravolota przy temperaturze 0 st. Celsjusza smirk.gif .

Metodą prób i błędów udało mi sie w końcu poskładać to wszystko do kupy i co najważniejsze........wszystko działa tak jak powinno . Jak się okazało, przyczyna sprężynowania pokretła była dość banalna - niestety musiałem rozkręcić całą deskę rozdzielczą żeby do tego dojśc. A mianowicie - prz\yczyną spręzynowania był wykrzywiony drut, który przymocowany jest do pokrętła regulacji nawiewu i który porusza kółkiem które widnieje powyżej na fotce. Drut zagiął się tuż przy pokrętle, nie był prosty tak jak to powinno miec miejsce i przy kręceniu pokrętłem zagięty kawałek drutu blokował się przy wejściu do pancerza w którym się poruszał. Drucik wyprostowałem i nawiew chodzi tak jak dawniej - szkoda tylko że całą zimę jeździłęm bez nawiewu smirk.gif .

Ps. Może to co napisałem powyżej jest trochę chaotyczne , ale nie chce mi się czytać tego jeszcze raz i poprawiac zlosnik.gif . Pozdrawiam 20.GIF

Napisano

tez tak mi sie porobilo w Bravo ale nie robilem tego jak zobaczylem ile musze rozmontowac crazy.gif

Napisano
  • Autor

> tez tak mi sie porobilo w Bravo ale nie robilem tego >jak zobaczylem

> ile musze rozmontowac

smile.gif Ktoś to musiał rozmontować, żeby inni nie musieli tego robić. Jeżeli masz to samo i sprężynuje Ci pokrętło, to wystarczy odkręcić konsolę środkową. Po odkręceniu konsoli, nad pokrętłem regulacji nawiewu sa małe dziurki, przez które można zobaczyć drut przymocowany do tego pokrętła. Jeżeli poświecisz tam latarką, powinieneś zauważyć miejsce w którym się zagiął . Wtedy bierzesz śrubokrę i przez tę dziurkę prostujesz drucik ( w miarę możliwości , bo idealnie i tak tego nie zrobisz) . Potem przydało by sie WD 40 na mechanizm - znajduje się po prawej stronie kierownicy - dostęp tylko od dołu - jest to takie duże plastikowe kółko jak na fotce w poście tytułowym. Po tych zabiegach, wszystko powinno chodzić jak dawniej. ok.gif

Napisano

ja juz nie mam tego klopotu bo Bravo sprzedalem w zeszlym roku wink.gif ale warto wiedziec

ok.gif

Napisano
  • Autor

> ja juz nie mam tego klopotu bo Bravo sprzedalem w >zeszlym roku

zlosnik.gif chyba że tak , ale to napewno była ta sama przyczyna wink.gif

Napisano

> ja juz nie mam tego klopotu bo Bravo sprzedalem w zeszlym roku ale warto wiedziec

napisz do poprzedniego wlasciciela smile.gifbiglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.