Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ma ktoś kenwood KDC-4034G albo kdc-w4034?

Featured Replies

Napisano

jakieś opinie różniące je?

czy wyższy model jest aż tak bardzo lepszy od słabszego?

Napisano

Z Kenwoodami dostępnymi w Polsce jest jakoś dziwnie, ponieważ producent oficjalnie przyznaje się do dwóch modeli: KDC-W4034A i KDC-W4034G, które różnią się wyłącznie kolorem podświetlenia klawiszy. I tutaj niespodzianka, bo w naszych Media Marktach sam spotkałem model KDC-W4034G, który rzekomo był wyposażony w MOSFET 4x50W, kiedy Kenwood wyraźnie specyfikuje jako zwykłe 4x45W. Ale modelu KDC-W4034 w ogóle nie słyszałem spineyes.gif

Napisano
  • Autor

a jak sie odbywa przeszukiwanie po płycie z mp3, np wyższy/nizszy katalog; nastepny/poprzedni utwór?

Napisano

dżojstikiem a jakżeby inaczej. Chcesz instrukcję po polsku do tego modelu? Daj e-maila.

Napisano
  • Autor

czy ten dżojstik jest wygodny? nie za mały/krótki?

Napisano

> czy ten dżojstik jest wygodny? nie za mały/krótki?

Wg mnie jest optymalny i bardzo ułatwia nawigację, generalnie jestem b. zadowolony z odbiornika, a jedyne do czego moge się przyczepić to fakt, że przy przełączaniu ze stacji na stację (tuner) chwilę trwa (jakieś 2 sekundy) zanim usłyszysz zmieniony kanał (inne robią to ciut szybciej)

Napisano

> dżojstikiem a jakżeby inaczej. Chcesz instrukcję po polsku do tego

> modelu? Daj e-maila.

wyboru katalogu mozna takze dokonac klawiszem 5. wtedy na wyswietlaczu pojawiaja sie nazwy katalogow. jezdzac dzoystikiem gora/dol widzisz tylko numery katalogow

Instrukcje ja poprosze na @ z profilu. z gory dziekuje

Napisano

> wyboru katalogu mozna takze dokonac klawiszem 5. wtedy na

> wyswietlaczu pojawiaja sie nazwy katalogow. jezdzac dzoystikiem

> gora/dol widzisz tylko numery katalogow

> Instrukcje ja poprosze na @ z profilu. z gory dziekuje

Poszło w 3 archiwach.

Napisano

> Poszło w 3 archiwach.

20.GIF20.GIF

Napisano

> Poszło w 3 archiwach.

ostatnio tez zakupilem tego kenwooda niestety brak polskiej instrukcji frown.gif.

Wiec bede wdzieczny jesli kolega przeslal by ja i mi smile.gif.

Mail: [email protected]

bede wdzieczny

bow.gif

Napisano

> ostatnio tez zakupilem tego kenwooda niestety brak polskiej

> instrukcji .

> Wiec bede wdzieczny jesli kolega przeslal by ja i mi .

> Mail: [email protected]

> bede wdzieczny

Informuję, że posiadana przeze mnie instrukcja dot. poprzedniej serii modeli z *.1 na końcu, ale sama obsługa nie zmieniła się w ogóle, co najwyżej przybyły funkcje lub polepszono parametry.

Napisano

> czy ten dżojstik jest wygodny? nie za mały/krótki?

dżoj to chyba najgorsza rzecz z radyjek Kenwooda - przejedź się po naszych gładkich jak stół drogach, a przekonasz się dlaczego.

Trafisz wszystko tylko nie to co chcesz zrobić: chcesz dać następny utwór - zmienisz katalog, chcesz wcisnąć go - dasz w górę itp. sciana.gif. Znacznie lepsze byłyby zwykłe przyciski.

W ogóle pod względem obsługi to Keny są wogóle jakby z innej bajki - interfejs użytkownika projektował chyba ktoś kto nie wie do czego służy radio. Zero praktyczności. Instrukcję wożę cały czas ze sobą bo nadal nie potrafię zrobić niektórych, wydaje się prostych rzeczy i muszę do niej zaglądać. screwy.gif

Nie wiem jak w modelu 4034 ale w 6031 nie można np. wybierać losowo utworów z całej płyty mp3 (można tylko z danego folderu).

W radiu, którejak startowało, kosztowało w MM pond tauzena!!! (umożliwia to dopiero model 6531). Kpinaangryfire.gif.

Napisałem do Elco Eximu, czy jest możliwość coś z tym zrobić, ale nie odpowiedzieli. Widocznie zadałem za trudne pytanie, albo uznali, że nie warto mi odpowiadać. klnie.gif

Żeby przejść z CD do standby trzeba przejść przez tuner

po odsłuchaniu wszystkich utworów z danego katalogu żeby przejść do następnego katalogo nie dajesz następnego utworu a następny katalog, jak dasz następny utwór, zacznie ci odtwarzać od początku ten sam katalog - a ja nie chcę powtarzać, repeat mam wyłączony. yikes.gif

Jak masz ustawione np przełączanie się z CD na info o ruchu drogowym w radiu to nie dość, że zazwyczaj tych wiadomości nie ma (ale to pewnie wina stacji a nie Kena), to jeszcze potem jest problem z powrotem do odtwarzania CD - na przycisk zmieniający źródło nie reaguje - muszę zmienić stację i dopiero potem włączyć CD. oslabiony.gif

Ma problem z zegarem - czas potrafi się zmieniać - czasami się spieszy czasami się późni, sam z siebie. rotfl.gif

Po prostu BEZ-NA-DZIE-JA!!! sick.gif

Wydaje mi się, że po pół roku użytkowania Kena mam pełne prawo do jego oceny.

Do tej pory używałem 4 odtwarzaczy i z rzadnym nie miałem takich problemów, od strony obsługi najmilej wspominam Sony CD-X 3300, który pod względem obsługi był perfekcyjny, i przy którym nigdy nie miałem problemów z płytami CD-RW (a Ken miewa).

Następna kiedyś, jeśli się nie skiepści, będzie jednak chyba Alpine'a

Napisano

postaram się ustosunkować:

1) > dżoj to chyba najgorsza rzecz z radyjek Kenwooda - przejedź się po

> naszych gładkich jak stół drogach, a przekonasz się dlaczego.

> Trafisz wszystko tylko nie to co chcesz zrobić: chcesz dać następny

Wszystko zależy od celności (ja nie mam z tym najmniejszych problemów, więc jako podawaną przez Ciebie wadę dementuję)

2) > W ogóle pod względem obsługi to Keny są wogóle jakby z innej bajki -

> interfejs użytkownika projektował chyba ktoś kto nie wie do

> czego służy radio. Zero praktyczności. Instrukcję wożę cały czas

> ze sobą bo nadal nie potrafię zrobić niektórych, wydaje się

> prostych rzeczy i muszę do niej zaglądać.

Tego nawet nie potrafię skomentować, bo nie mam pojęcia jak można nie ogarnąć tak prostych rzeczy - bez urazy, ale uważam, że po zdefiniowaniu pewnych "żelaznych" preferencji po prostu się do nich nie wraca, a już na pewno nie pod czas jazdy. Zresztą dla mnie nie stanowi problemu zapamiętanie kilku (odmiennych rzecz jasna od innych producentów kombinacji).

3) > Nie wiem jak w modelu 4034 ale w 6031 nie można np. wybierać losowo

> utworów z całej płyty mp3 (można tylko z danego folderu).

> W radiu, którejak startowało, kosztowało w MM pond tauzena!!!

> (umożliwia to dopiero model 6531). Kpina.

Można

> Napisałem do Elco Eximu, czy jest możliwość coś z tym zrobić, ale nie

> odpowiedzieli. Widocznie zadałem za trudne pytanie, albo uznali,

> że nie warto mi odpowiadać.

Nie przejmuj się JVC, Sony, Clarion też tak robią, wyjątkiem jest chyba Alpine i Panasonic.

4) Żeby przejść z CD do standby trzeba przejść przez tuner

To prawda, taki urok wszystkich Kenwoodów (u mnie dodatkowo przez aux).

5) > po odsłuchaniu wszystkich utworów z danego katalogu żeby przejść do

> następnego katalogo nie dajesz następnego utworu a następny

> katalog, jak dasz następny utwór, zacznie ci odtwarzać od

> początku ten sam katalog - a ja nie chcę powtarzać, repeat mam

> wyłączony.

Po skończeniu odtwarzania katalogu przechodzi do następnego, w przypadku dokańczania ostatniego utworu z katalogu jeżeli dżojstikiem przesuniesz w prawo zacznie odtwarzać folder od pierwszego utworu - dla mnie to LOGICZNE (po to są katalogi)

>

6) Jak masz ustawione np przełączanie się z CD na info o ruchu drogowym

> w radiu to nie dość, że zazwyczaj tych wiadomości nie ma (ale to

> pewnie wina stacji a nie Kena), to jeszcze potem jest problem z

> powrotem do odtwarzania CD - na przycisk zmieniający źródło nie

> reaguje - muszę zmienić stację i dopiero potem włączyć CD.

Normalne działanie traffic info - zawsze gdy są ważne wiadomości (np. na RMF) albo o pełnej godzinie z precyzją szwajacarskiego zegarka Kenwood przełącza się z innego niż tuner źródła na wiadomości - nie ma szans, żebyś nie usłyszał całych - nawet przy polskim RDS.

7) > Ma problem z zegarem - czas potrafi się zmieniać - czasami się

> spieszy czasami się późni, sam z siebie.

Nie odnotowałem.

> Po prostu BEZ-NA-DZIE-JA!!!

Nie skomentuję, każy ma prawo do subiektywnej oceny, zresztą o gustach się nie dyskutuje.

> Wydaje mi się, że po pół roku użytkowania Kena mam pełne prawo do

> jego oceny.

> Do tej pory używałem 4 odtwarzaczy i z rzadnym nie miałem takich

> problemów, od strony obsługi najmilej wspominam Sony CD-X 3300,

> który pod względem obsługi był perfekcyjny, i przy którym nigdy

> nie miałem problemów z płytami CD-RW (a Ken miewa).

> Następna kiedyś, jeśli się nie skiepści, będzie jednak chyba Alpine'a

Dodam, że Kenwood stoi powyżej średniej jeżeli chodzi o jakość dźwięku i przede wszystkim niezawodność i długowieczność, czego nie można powiedzieć o niektórych innych firmach.

Pozdrawiam

Napisano

> 1)

> Wszystko zależy od celności (ja nie mam z tym najmniejszych

> problemów, więc jako podawaną przez Ciebie wadę dementuję)

ta, jasne, pod warunkiem, że rękę masz stabilizowaną żyroskopowo - wystarczy prosta próba - położyć palec na dżoju i przejechać kawałek - to, co wyprawia ręka (głównie podróże góra dół) nie ma nic współnego z celnościa (chyba, że założenie jest takie, że zmian dokonujemy gdy samochód się nie porusza)

> 2)

> Tego nawet nie potrafię skomentować, bo nie mam pojęcia jak można nie

> ogarnąć tak prostych rzeczy - bez urazy,

Nie wiem czy miałeś może do czynienia z przywołanym Soniakiem - tam obsługa jest bardziej intuicyjna - wszystko poustawiasz nie czytając nawet instrukcji (ale trzeba też przyznać, że ma mniej opcji)

> ale uważam, że po

> zdefiniowaniu pewnych "żelaznych" preferencji po prostu się do

> nich nie wraca, a już na pewno nie pod czas jazdy.

No ja czasem grzebię i to głównie w czasie jazdy wink.gif

> Zresztą dla

> mnie nie stanowi problemu zapamiętanie kilku (odmiennych rzecz

> jasna od innych producentów kombinacji).

Nie potrafię aktualnie przywołać która z funkcji w Kenie działała dziwacznie, bo już się do tego chyba przyzwyczaiłem, ale o ile pamiętam to było coś z tunerm (ustawianie, programowanie, przełączanie stacji)

> 3)

> Można

Rozwiń temat jestem tym żywo zainteresowany, bo to mnie bardzo irytuje

> Nie przejmuj się JVC, Sony, Clarion też tak robią, wyjątkiem jest

> chyba Alpine i Panasonic.

nie miałem do tej pory kontaktów z żadnym serwisem

> 4) Żeby przejść z CD do standby trzeba przejść przez tuner

> To prawda, taki urok wszystkich Kenwoodów (u mnie dodatkowo przez

> aux).

Podobnie jak to, że jak wkładasz płytę gdy jest standby przy wyjmowaniu płyty nadal masz ciszę (włącza się standby), jak ją wkładałeś mając włączony tuner - włączy Ci się radio. A ja nie chcę radia! Ja chcę CD, słuchałem CD! Nie przełączałem na radio! Ma być CD! Nawet po wyjęciu płyty!

> 5)

> Po skończeniu odtwarzania katalogu przechodzi do następnego, w

> przypadku dokańczania ostatniego utworu z katalogu jeżeli

> dżojstikiem przesuniesz w prawo zacznie odtwarzać folder od

> pierwszego utworu - dla mnie to LOGICZNE (po to są katalogi)

jak dla mnie nielogiczne - jak kończysz katalog powinien z automatu przejść do następnego, a nie powtarzać już zakończony - PO TO są chyba katalogi. Tworzysz katalog aby odtwarzać grupami, jak skończysz jedną przechodzisz do następnej a nie powtarzasz to, co już zakończyłeś TO chyba jest logiczne

> 6) Jak masz ustawione np przełączanie się z CD na info o ruchu

> drogowym

> Normalne działanie traffic info - zawsze gdy są ważne wiadomości (np.

> na RMF) albo o pełnej godzinie z precyzją szwajacarskiego

> zegarka Kenwood przełącza się z innego niż tuner źródła na

> wiadomości - nie ma szans, żebyś nie usłyszał całych - nawet

> przy polskim RDS.

tiaa... :, a jak nie chcę słuchać wiadomości, chcę wrócić do CD - dostaję odpowiedź "chciałeś wiadomości to masz wiadomości i masz ich wysłuchać do końca" zlosnik.gif

> 7)

> Nie odnotowałem.

Najweselej jest jak ma ustawioną autoaktualizację zegara, a radio nie jest ustawione na jakiejś stacji - potrafił jeździć po 20 minut i w przód i w tył. Jak jest radio na jakiejś stacji to potrafi być np. 7:37 a zaraz potem 7:34 (być może to wina stacji, ale zdarza się to chyba na różnych)

> Dodam, że Kenwood stoi powyżej średniej jeżeli chodzi o jakość

> dźwięku

Tego nie kwestionuję

> i przede wszystkim niezawodność i długowieczność, czego

> nie można powiedzieć o niektórych innych firmach.

wszystkie moje poprzednie radia grają nadal (Grundig, VDO/Dayton, Sony) więc ten argument jest średnio trafiony (w Soniaku, bez żadnych problemów, CD łącznie grał ponad 2500 godzin!)

Napisano

sorki ze odgrzewam temat ale czy moglby mi ktos przeslac instrukcje po polsku do tego kenwooda. Kolega PAUKA probowal ale chyba ma jakies klopoty z netem bo dostalem tylko jedna czesc rar-a). Bede bardzo wdzieczny. moj adres to [email protected]

Napisano
  • Autor

ja moge Ci podesłać, ale nie wiem kiedy; choć bedzie to dzisiaj. mam ssanie biglaugh.gif

Napisano

> ja moge Ci podesłać, ale nie wiem kiedy; choć bedzie to dzisiaj. mam

> ssanie

-jakbys mogl mi tez wyslac instrukcje polska do KDC-4034A to bylbym bardzo wdzieczny bo niestety w niektorych rzeczach ciezko mi sie polapac:(, z gory dzieki a moj mail - [email protected]

Napisano

> jakieś opinie różniące je?

> czy wyższy model jest aż tak bardzo lepszy od słabszego?

Producent w modelu 4034g (oraz 4034a jesli sie nie myle) podaje 4x45w, literka na koncu oznacza kolor podswietlenia.

Modele 4034gy maja 4x50w mosfet. Ogolnie z zewnatrz sie nie roznia i menu jest takie samo.

Joystickiem zmieniasz utwory (lewo-prawo) a takze katalogi (gora-dol). Dodatkowe funkcje pokazuja sie takze po wcisnieciu joysticka.

Pierwsze moje wrazenie podczas jazdy bylo takie, ze ten cholerny joy do niczego sie nie nadaje np. chce przewinac utwor do przodu to zamiast tego przeskoczylem juz dwa do przodu.

Obecnie nie zwracam na to uwagi, opanowalem sztuke poslugiwania sie joystickiem.

Uwazam, ze za te piniadze nie ma co narzekac, dalem za nie 400zl na allegro kilka miesiecy temu.

Napisano

Przesłałem ponownie. Dostaniesz e-maila z 3 linkami, po prostu ściągnij archiwa.

Napisano

> Przesłałem ponownie. Dostaniesz e-maila z 3 linkami, po prostu

> ściągnij archiwa.

teraz wszystko w porzadku. wielkie dzieki. smile.gif

Napisano

> -jakbys mogl mi tez wyslac instrukcje polska do KDC-4034A to bylbym

> bardzo wdzieczny bo niestety w niektorych rzeczach ciezko mi sie

> polapac:(, z gory dzieki a moj mail - [email protected]

Poszło claps.gif

Napisano

Sorki że odgrzebuje temat, ale nie chcę zakładać nowego. Ostatnio właśnie kupiłem takie radio (przesiadłem się z Pionka deh-1300) i mam pytanie odnośnie odbioru radia. Czy u Was również ten Kenwood nie za bardzo radzi sobie z odbiorem fal radiowych (w pioneerku nie bylo takich problemów - ustawiłem radio, np. RMF i grało ok, a tu cały czas coś przerywa, trzeszczy...). Z anteną myślę, że nie powinno być problemu, bo nic poza wyciągnięciem z pionka i włożeniem do kena nie kombinowałem. Też coś takiego zauważyliście u siebie (bo nie widziałem nigdzie żeby ktoś na to narzekał).

Pozdrawiam...

Napisano

> jakieś opinie różniące je?

> czy wyższy model jest aż tak bardzo lepszy od słabszego?

No ja dziś właśnie zamontowałem taki(klik załącznik)- wprawdzie nie jest model o który pytasz(bo ten mój to -KDC-W3534G) ale z tego co zdołałem zaobserwować to większość obecnie oferowanych modeli Kenów ma podobny system obsługi,czyli w efekcie są...dziecinnie proste i intuicyjne w obsłudze ale...niestety nie tak proste i ergonomiczne jak mój poprzedni kaseciak Daewoo beksa.gif,tam wszystko było na miejscu i przyciski były zaprojektowane z myślą o...męskiej dłoni ok.gifteraz jak już wydałem kasę na zakup(do tego jeszcze przejściówka ISO-Daewoo i ramka bo orginalne radio miało specjalne zaczepy do przykręcenia yikes.gif) zamontowałem,włączyłem,poustawiałem i posłuchałem to hmm.gif...zastanawiam się czy to było mądre posunięcie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.