Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pasek B5 1.8 20V `98 czy Germańcy montowali fabryczny alarm?

Featured Replies

Napisano

Witam!

Przymierzam sie do eksploatacji świeżo sprowadzonego Paska w realiach polskiego Dzikiego Zachodu, co wiąże się niestety z bdb zabezpieczeniem fury przed amatorami cudzej własności. Nigdzie nie znalazłem wzmianki o tym czy takowe paski miały fabryczny alarm? Wprawdzie centralny zamek jest z podwójnym ryglowaniem, świecą jakieś diody przy ryglach od drzwi, ale czy to wszystko znaczy, że jakiś alarma jest niewiem.gif ? Syenki w komorze silnika niet, myslałem wiec ze nie ma alarmu, ale my friend myslał tak samo o swojej BMW i dopiero jak montował WEBASTo to fachman pokazał mu ukrytą w błotniku syrenkę od alarmu cfaniaczek.gif Może VW stosuje podobne patenty?? W każdym razie coś musi być na rzeczy, bo autko stało przez 2 tyg w garażu, jak przyszedłem to okazało się że padł akumulator. Wyjścia są dwa:

1) akumulator był do pupa.gif i wtedy dla sprzedawcy zolta.gif,

2) "coś", w domyśle alarm pobierało prądzik aż się rozładował.

Ktokolwiek słyszał, ktokolwiek wie, proszę o porady smirk.gif

P.S. Na wypadek gdyby okazało się, że pkt. 1 ma zastosowanie to jakie aku polecacie do Paska z 1998 zlosnik.gif?

Pzdr all

voshon

Napisano

> Witam!

> Przymierzam sie do eksploatacji świeżo sprowadzonego Paska w realiach

> polskiego Dzikiego Zachodu, co wiąże się niestety z bdb

> zabezpieczeniem fury przed amatorami cudzej własności. Nigdzie

> nie znalazłem wzmianki o tym czy takowe paski miały fabryczny

> alarm? Wprawdzie centralny zamek jest z podwójnym ryglowaniem,

> świecą jakieś diody przy ryglach od drzwi, ale czy to wszystko

> znaczy, że jakiś alarma jest ? Syenki w komorze silnika niet,

> myslałem wiec ze nie ma alarmu, ale my friend myslał tak samo o

> swojej BMW i dopiero jak montował WEBASTo to fachman pokazał mu

> ukrytą w błotniku syrenkę od alarmu Może VW stosuje podobne

> patenty??

na 99% nie ma alarmu. jest za to fabryczny centralny na pilota

> W każdym razie coś musi być na rzeczy, bo autko stało

> przez 2 tyg w garażu, jak przyszedłem to okazało się że padł

> akumulator. Wyjścia są dwa:

> 1) akumulator był do i wtedy dla sprzedawcy ,

raczej tak

> 2) "coś", w domyśle alarm pobierało prądzik aż się rozładował.

> Ktokolwiek słyszał, ktokolwiek wie, proszę o porady

alarm nie ma prawa "zjesc" aku przez 2 tygodnie

> P.S. Na wypadek gdyby okazało się, że pkt. 1 ma zastosowanie to jakie

> aku polecacie do Paska z 1998 ?

jedz do najblizszego sklepu z aku tam Ci pomierza Twoj i moze odrazu cos wybierzesz ok.gif

...ja nie przywiazuje uwagi do marki i modelu aku ; aby tylko spelniam parametry i nie rujnowal kieszeni

> Pzdr all

> voshon

pozd!

Napisano

a mnie wydaje sie ze jednak jest w module od komfortu wink.gif

tylko ze tak brzydko powiem jest strasznie 'glupi' ... bo co to za alarm ktory sie zabezpiecza/rozbezpiecza za pomoca m.in. przekreceniu kluczyka w zamku dzrwi crazy.gif

moznaby to szybko sprawdzic w nastepujacy sposob, otworzyc maske, znalesc krancowy czujnik, wcisnac go nastepnie zamknac fure kluczykiem, odczekac chwile zeby sie zabezpieczyl, gdzies tak po 20 sek. zwolnic krancowke .. sygnal powinien dac o sobie znac z tylnego prawego blotnika

kiedys sprawdzalem to w B6, takze co do B5 nie moge dac 100% pewnosci ze bedzie tak samo.

Napisano

Ja miałem to samo - tak samo myślałem no ale teraz wiem że alarm jest podłączony do centralnego zamka a syrena jest podczepiona do klaksony no ale i tak dla pewności zamontowałem drugi alarm z syreną.

Napisano
  • Autor

jedz do najblizszego sklepu z aku tam Ci pomierza Twoj i moze odrazu

> cos wybierzesz

> ...ja nie przywiazuje uwagi do marki i modelu aku ; aby tylko

> spelniam parametry i nie rujnowal kieszeni

> pozd!

Thanks! Jezeli aku bedzie do pupa.gif to zamierzam kupić Centrę Futura, ponoć full bezobsługowy, z magiceyem czyli mozna lookać do celi i po kolorku widać czy słabnie brawo.gif A najważniejsze jest to że taki do Paska to kosztuje kole 150PLN cool.gif Ktoś montował takie aku?

Pzdr

Napisano

Witam !

Tak na mój gust, to alarm jest, syrena powinna być z tyłu, w okolicy lewego błotnika, strasznie beznadziejny dźwięk wydaje. Ja mam przerwany kabelek od centralnego w tylnych lewych drzwiach, jak zamknę centralnym i otworzę drzwi z tyłu to się włącza. Odepnikj kostkę w drzwiach, tak żeby central się nie zamknął i spróbuj otworzyć po zamknięciu autka, to się przekonasz czy jest....

(jak czytam co napisałem, to się martwię, że może to być trochę niezrozumiałe...)

PZDRV smile.gif

Napisano

ta syrena wali glosniej w srodku niz na zewnatrz biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Witam !

> Tak na mój gust, to alarm jest, syrena powinna być z tyłu, w okolicy

> lewego błotnika, strasznie beznadziejny dźwięk wydaje.

Fakt ryczy jak niewydojona krowa icon_eek.gif Teraz przynajmniej mam pewność że namiastkę alarmu mam oslabiony.gif

Ale faktycznie durny to on jest że angryfire.gif Czujniki działają tylko na otwarcie drzwi, klapy albo bagażnika. Jak ktoś wywali szybę to oink.gif nie zaryczy.

Dzisiaj cały dzień walczyłem w urzędzie zeby bryke ubezpieczyc, mam juz tablice zlosnik2.gif, tylko musze jeszcze blokade skrzyni zalozyc bo mi nie kcą AC wystawic hehe. Widac dla naszych fachowców taki alarm to przeszkoda na 5 sek palacz.gif Wkrotce zapodam jakies foty, w koncu wszyscy sie chwalą, to co ja tez moge smile.gif

Pzdr

Napisano
  • Autor

Niezłe jajco. Okazało się, że nasze kochane towarzystwo ubezpieczeniowe czyli PZU nie uznaje fabrycznych zabezpieczeń VW i odmówili mi zawarcia umowy ubezpieczenia AC do czasu jak zamontuje jakieś dodatkowe "krajowe" zabezpieczenie angryfire.gif

Chyba ich pogięło!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.