Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tylne Zawieszenie

Featured Replies

Napisano

Mobilki Powiedzcie co może być przyczyną bądź czy to akurat musi tak być w modelu Fiata 16.16V że tylne koła nie są ustawione prostopadle do podłoże tylko pod kątem mówiąc krutko rozchodzą się i wygląda jak by miał zaraz usiąść na tyłku ten samochód co prawda w książce jest jakiś kąt pochylenia podany ale tu wydaje mi się troszeczkę większy fakt że opony są dość szerokie bo 195/50/15 i może to widać jeszcze mocniej co prawda nie siedzi i nigdy nie był dociążany niczym zawsze grzecznie ale fakt tego pochylenia mnie strasznie drażni i nie podoba mi się!!Poradźcie coś może coś jest nie tak łożysko oś nie mam ziielonego pojęcia!!Pozdro!!!

Napisano

ja tak miałem w Bravo do momentu, w którym wymieniłem łożyska wachaczy tylnych - nawiasem mówiąc PRZEJE...E!!! Żeby wydłubać stare śruby musiałem je przeciąć brzeszczocikiem w szczelinie między belką a wachaczem, a łeb śruby zeszlifować. Jedna strona dobre 4 godziny roboty. Śruby mocujące stabilizator się pourywały i trzeba je było rozwiercać. PRZEJE...E!!!

Napisano
  • Autor

sory że zawrazam głowę ale jestem laik w tym temacie a chciałbym wiedzieć co dokładnie musze kupić

i wymienic na nowe (Łożyska, śruby mocowania wachacza do osi tylnej, sruby mocowania stabilizatora coś jeszcze?? a orientacyjnie jaki koszt tej zabawy?? wiesz może??) Dzięki POZDRO!!

Napisano

potrzebujesz zestaw naprawczy wachacza tylnego. kosztuje to coś koło 100 pln za stronę (ja mam znajomka, który załatwił mi po 60pln) i zawiera każdy: nową śrubę, tuleję, dwa łożyska i simeringi czyli wszystko czego potrzebujesz aby zacząć. A co Ci się urwie w trakcie wymiany to ciężko przewidzieć. Mnie poleciały śruby od stabilizatora.

Napisano

opisywany przez Ciebie "rozkrok" siadczy o uszkodzeniu / wybiciu łożysk. Proponuję jak najszybciej zmienic, gdyz :

primo - tnie Ci opony

secundo - hałasuje

tertio - wpływa na komfort oraz własciwości trakcyjne samochodu

o wyglądzie nie wspominam biglaugh.gif

Napisano

Witam!

Nie przerabialem tematu, ale wahacz i zestaw naprawczy wymienialem, nawet cala belke wymienialem! Chcialbym dac ci kilka rad:

1. Najwazniejsze przed odkrecaniem popsikac dobrze WD-40, troche pomorze.

2. Oczywiscie dobre klucze, mi strasznie pomogl i jest to naprawde dopbra rzecz: klucze pneumatyczne, przyspieszyly robote o kilka godzin!

3. Jak bedziesz osadzal nowe łożyska w wahaczu nie zapomnij o duzej naprawde duzej ilosci smaru, przyda sie na przyszlosc!

4. Przy okazji sprawdz mocowanie wahaczqa do belki czesto lubi sie wygiąć, lub nawet przerdzewiec, kontrola wymagana!

Tyle jak mi cos jeszcze przyjdzie do glowy to napisze.

Nie rob tego na ziemi, jak znasz kogos kto ma garaz z kanalem to nawet sie nie wahaj! palacz.gif

Napisano

Mi to wygląda na jakąś fabryczną słabość. BB to jedyne auta w których takie coś widziałem. Miałem w bravie to samo i naprawiło sie przy okazji wymiany całego zawieszenia (przód i tył) także dokładnie nie wiem która to część.

Coś podobnego widuję i to często w maluchach clown.gif Tyle tylko, że w nich koła wykrzywione są do środka 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Mi to wygląda na jakąś fabryczną słabość. BB to jedyne auta w których

> takie coś widziałem. Miałem w bravie to samo i naprawiło sie

> przy okazji wymiany całego zawieszenia (przód i tył) także

> dokładnie nie wiem która to część.

> Coś podobnego widuję i to często w maluchach Tyle tylko, że w nich

> koła wykrzywione są do środka

w bbm to zadna slabosc w porownaniu ze slaboscia belek aut francuskich i kosztem wymiany belki w bbm to pryszcz

Napisano

> witam .czy do wymiany łożysk tylniej belki potrzeba zdjąć wydech i

> zbiornik paliwa?

Nie trzeba tego wyjmować

Napisano

> witam .czy do wymiany łożysk tylniej belki potrzeba zdjąć wydech i

> zbiornik paliwa?

Jak kolega wczesniej napisal nie trzeba jedyne co robisz to zdjecie kola, bebna i wahacza!

Napisano

> Mi to wygląda na jakąś fabryczną słabość.

Bez przesady, nic nie jest wieczne.

Robiłem to w Tipo ( takie samo zawieszenie) i nic trudnego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.