Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Osłona Silnika

Featured Replies

Napisano

Witam !

Wem że temat był pewnie maglowany milion razy ale mam dylemat chchialem dzis pojechac kupić osłone do mojego asterixa i gosc się mnie pyta czy osłona na spód slnika ma być z pcv czy z żywicy, warto wogole inwestowac w taka oslone powiem ze po każdym deszczu mam brudny kawalek ilnika a i paski sa na wierzchu doradźcie cos blagam.gif

Napisano

Tanie osłony silnika (nieoryginalne) nie są zbyt dobrze spasowane. Objawia się to tym że osłona dość znacznie zaniża prześwit auta. Suma summarum można ją potem łatwo połamać lub zgubić...

Kiedyś chciałem coś takiego założyć ale po przeczytaniu kilku opinii i obejrzeniu fotek zrezygnowałem z tego patentu.

Poza tym latem osłona zmniejsza opływ powietrza wokół silnika a zatem jego chłodzenie...

Napisano

> Tanie osłony silnika (nieoryginalne) nie są zbyt dobrze spasowane.

> Objawia się to tym że osłona dość znacznie zaniża prześwit auta.

> Suma summarum można ją potem łatwo połamać lub zgubić...

> Kiedyś chciałem coś takiego założyć ale po przeczytaniu kilku opinii

> i obejrzeniu fotek zrezygnowałem z tego patentu.

> Poza tym latem osłona zmniejsza opływ powietrza wokół silnika a zatem

> jego chłodzenie...

Jak już to warto zainwestować w płytę aluminiową waytogo.gif, na forum rajdów można o tym poczytać, bardzo mocna, chroni przed kamieniami, no i aluminium odprowadza dobrze ciepło smile.gifangryfire.gif Jest płaska więc jak gdzieś przytrzesz to tylko się porysuje, plastyk się połamie, w końcu jest zamontowana w każdej rajdówce, koszt najzwyklejszej ok 200 - 300zł hmm.gif

Napisano

> Witam !

> Wem że temat był pewnie maglowany milion razy ale mam dylemat

> chchialem dzis pojechac kupić osłone do mojego asterixa i gosc

> się mnie pyta czy osłona na spód slnika ma być z pcv czy z

> żywicy, warto wogole inwestowac w taka oslone powiem ze po

> każdym deszczu mam brudny kawalek ilnika a i paski sa na

> wierzchu doradźcie cos

taka jest fajna cool.gif

277261305-IM000484.JPG

post-10906-1435247265412_thumb.jpg

Napisano

Witam,

do Astry II można kupić w ASO oryginalne, pod prawie cały silnik, STALOWE osłony za 250 PLN - mocowane na 4 śruby

jak miałem Astrę I to kupiłem osłonę części silnika -pod rozrządem i chwaliłem sobie

Napisano

Witam.Panowie wydaje mi się a właściwie jestem pewny,że producent czyli Opel tego typu osłony pod silnik zaleca a może lepiej przewiduje tylko do samochodów z silnikiem diesla.Ale wracając do samej osłony to mam taką nie oryginalną z tworzywa kupioną na giełdzie samochodowej(chyba kosztowała ok.100zł) i sprawowała się super do ostatniej zimy bo wtedy to z powodu dużego zmarzniętego śniegu i głębokich kolein po prostu popękała.Wiosną zdemontowałem ją i wzmocniłem pęknięcia i ubytki cienką blachą aluminiową zpowrotem zamontowałem i czekam na następną miejmy nadzieję mniej śnieżną zimę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.