Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Montaż CB w Astrze G

Featured Replies

Napisano

W tym tygodniu kupuje CB, konkretnie Unidena 520+Hustler IC 100 i zastanawiam się nad montażem tego zestawu w Astrze II 5d.

Radio z przyczyn oczywistych musi być 'niewidoczne' w czasie postoju wink.gif najlepiej chowane gdzieś w aucie.

Dobre miejsce jest we wnęcę na konsoli środkowej, pod sterowaniem nawiewem. Radio jednak troche wystaje, dlatego myślałem nad zrobieniem małego otworu na tyle, żeby poprowadzić kabel od anteny, ale wtedy za każdym razem trzeba kabel odłączać.

Jeśli poprowadze go np. pod dywanikiem pasażera, głęboko pod deską i dalej z boku konsoli, wówczas chowając radio do schowka będzie ono praktycznie niewidoczne.

Antena chowana do bagażnika.

Macie pomysł na inną lokalizację ? Którędy polecacie poprowadzić kabel antenowy ? Może założyć je gdzieś od strony kierowcy ? Myślałem nad zaadaptowaniem tego mini schowka przy drzwiach, małe przeróbki i może by nie było źle...

Będę wdzięczny za wszelkie pomysły IThankYou.gif

Napisano

Ja zamontowałem CB w tym schowku pod sterowaniem nawiewami. Myślę że to b. dobre miejsce i nie ma co kombinować.

A złodziej jak ma zwinąć ci radio to itak zwinie nie ważne gdzie je masz zlosnik.gif

Jeśli chcesz mogę zapodać fotkę jak wygląda to u mnie ?

Napisano
  • Autor

A zasilanie jak masz - od tyłu czy z zapalniczki ?

Napisano

> A zasilanie jak masz - od tyłu czy z zapalniczki ?

z kostki od radia ale można z zapalniczki lub prosto z aku

Napisano

> W tym tygodniu kupuje CB, konkretnie Unidena 520+Hustler IC 100 i

> zastanawiam się nad montażem tego zestawu w Astrze II 5d.

Mam ten sam zestaw - co do montażu, zdjęcie poniżej.

post-61740-14352472807824_thumb.jpg

Napisano

zaślepka ok.gif ale te kabelki do zapalniczki no.gif

lepiej by było od tyłu je podłączyć

Napisano

> zaślepka ale te kabelki do zapalniczki

> lepiej by było od tyłu je podłączyć

Nie podłączałem od tyłu dlatego, że radio ma być gotowe do szybkiego i bezproblemowego wyjęcia. W tej maskownicy jeszcze wymienię zwykłe śrubki na pokrętła.

Jak dla mnie ta wersja jest ok.gif. Nie dziurawię kokpitu wkrętami, żeby przykręcić uchwyt radia i mogę je zabrać w każdej chwili z auta (antena oczywiście ląduje wtedy w bagażniku.)

Napisano

ja radia i anteny-magnesówki wcale nie chowam - odpukać juz 2 latka i nikt się nie skusił zlosnik.gif

Napisano

> ja radia i anteny-magnesówki wcale nie chowam - odpukać juz 2 latka i

> nikt się nie skusił

Jak jeżdżę po "swoim" terenie, też nie chowam. Natomiast przy wyjęździe w obce (czyt. dzikie strony typu 100lica) obowiązkowy nie tylko demontaż ale i eksmisja z samochodu. Taki nawyk po stracie radia i próbie kradzieży poprzedniego auta w Wawie.

Napisano

ciekawe czy mody nas przegonią na na kącik CB zlosnik.gif

Napisano

> ciekawe czy mody nas przegonią na na kącik CB

Może już nie czuwają tuk.gif

Napisano

widzę jeszcze inna możliwość (dla niepalacych) - montaż w miejscu popielniczki (za ta klapką na samym dole fotki). Zrobiłem tak w swojej F-ce i jestem bardzo zadowolony. Na oko widać,że powinno dać sie upchnąć. Inna sprawa, że musimy zniszczyć troszkę autka...

Napisano

A i dla palacych moze byc w popielniczce - niektorzy kiepuja za okno... zakrecony.gifpalacz.gif

Napisano

w mojej A II się nie pali zlosnik.gif

a montaż w popielniczce odpada bo chyba tam jest za płytko na radio

• 4 miesiące później...
Napisano

> w mojej A II się nie pali

> a montaż w popielniczce odpada bo chyba tam jest za płytko na radio

no wlasnie sprawdzal ktos w zapalnicze???

przymierzam sie do kupna identycznego zestawu jak kolega autor postu

Napisano

Sporo osób ma tak wmontowane radio (ja akurat w F-ce). Jest gdzie na tym forum manual na którym się wzorowałem, sam zrobiłem modyfikację (opis na www.cb-radio.pl ). Miejsca nie jest dużo ale takie radia jak Onwa, uniden 520/510 i bliżniacze Pres. Jonny/Harry się mieszczą.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.