Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Woda to żywioł jest ...

Featured Replies

Napisano

Chyba mi się auto rozeschło w te upały, dwa dni polało (raz naprawdę konkretnie), patrzę ja ci wczoraj do bagażnika a zapas do połowy yikes.gif zanurzony w wodzie ...

Trochę padało wczoraj i dziś, znowu wilogoć tam widzę ... którędy on wodę bierze, gdzie szukać przyczyny ? Przez klapę bagażnika raczej nie, uszczelka chyba dobrze siedzi,przez tylne okna uchylne też m się nie wydaje ... A jest w seiko jakiś odpływ w bagażniku ? Bo obejrzałem cały, zwłaszcza na środku, tam gdzie koło się mocuje i nie widzę oslabiony.gif

Napisano

> Chyba mi się auto rozeschło w te upały, dwa dni polało (raz naprawdę

> konkretnie), patrzę ja ci wczoraj do bagażnika a zapas do połowy

> zanurzony w wodzie ...

> Trochę padało wczoraj i dziś, znowu wilogoć tam widzę ... którędy on

> wodę bierze, gdzie szukać przyczyny ? Przez klapę bagażnika

> raczej nie, uszczelka chyba dobrze siedzi,przez tylne okna

> uchylne też m się nie wydaje ... A jest w seiko jakiś odpływ w

> bagażniku ? Bo obejrzałem cały, zwłaszcza na środku, tam gdzie

> koło się mocuje i nie widzę

Wlasnie pod kolem jest odplyw. jak dobrze pamietam to jakas "blaszka" profilowana jest zakryty. Jak sie dobrze przyjzysz to napewno go znajdziesz ok.gif

to pewnie tamtedy Ci sie woda nabiera oslabiony.gif

Napisano

> w środku miejsca na zapas jest taka okrągła blacha musisz sie

> przyjrzeć tam masz pewnie nieszczelność

troszkę to dziwne bo jak tamtędy się nalewa to i tamtędy musi się wylać, no chyba że się nalało i się zatkało zeby.GIF

Napisano

> Chyba mi się auto rozeschło w te upały, dwa dni polało (raz naprawdę

> konkretnie), patrzę ja ci wczoraj do bagażnika a zapas do połowy

> zanurzony w wodzie ...

> Trochę padało wczoraj i dziś, znowu wilogoć tam widzę ... którędy on

> wodę bierze, gdzie szukać przyczyny ? Przez klapę bagażnika

> raczej nie, uszczelka chyba dobrze siedzi,przez tylne okna

> uchylne też m się nie wydaje ... A jest w seiko jakiś odpływ w

> bagażniku ? Bo obejrzałem cały, zwłaszcza na środku, tam gdzie

> koło się mocuje i nie widzę

sprawdz u góry klapy jak uszczelka lezy, czeto tamtedy sie dostaje...

Napisano

> w środku miejsca na zapas jest taka okrągła blacha musisz sie

> przyjrzeć tam masz pewnie nieszczelność

Ale masz na myśli miejsce dokładnie pod uchwytem koła czy taki okrągły jakby kapsel średnicy ok. 5cm nieco do tyłu i na lewo ? Już się zastanawiam czy nie wiertnąć czego wiertłem 8 albo 10, ale boję się, że zbiornik uszkodzę, dopiero by było czacha.gif

Napisano

> sprawdz u góry klapy jak uszczelka lezy, czeto tamtedy sie dostaje...

Patrzyłem, tam zdaje się dobrze leży ... w tej chwili głównym podejrzanym jest lewe okienko uchylne, tak mi się widzi, że ten "zameczek" mógłby ściślej dociągać, ale nie ma tam żadnej regulacji buu.gif

A przypomniałem sobie, że w zeszłym roku pod kanapą z tyłu miałem mokro i w sumie musiałem wyrzucić ten kawałek wygłuszenia co tam był ... podłoga przed kanapą była sucha, bagażnik suchy, a pod nią gnój hmm.gif Wtedy myślałem, że dziecko tam wylało mineralną z butelki i gra Niemca wink.gif ale teraz już nie wiem alien.gif

EDIT:

Odpływ znalazłem bow.gif centralnie pod uchwytem na koło,zapchał się piachem i paprochami, przeleciałem go drutem i poprawiłem wkrętakiem but.gif Teraz woda odpływa w momencie ... tylko skąd ona tam wtedy hmm.gif

Napisano

jesli myslisz ze to ta szyba to wez pelne wiadro wody, tasme klejaca i nozyk albo nozyczki i idz do samochodu a tam zaklej ta dziurke zwana odpowietrznikiem i wylej to wiadro wody od gory na ta szybe i zobaczysz czy bedzie woda jesli nie to zrob to samo z druga szyba a pozniej klapa jesli nie pomoze to juz nie wiem

Napisano

Tak mam zamiar zrobić jutro przy okazji mycia/czyszczenia/odkurzania ... nie uśmiecha mi się wilgoć w budzie, raz że ruda zaraz zacznie kombinować wink.gif a dwa zapach się taki pojawia nieprzyjemny jak dywany puszeją sick.gif

Napisano

> Tak mam zamiar zrobić jutro przy okazji mycia/czyszczenia/odkurzania

> ... nie uśmiecha mi się wilgoć w budzie, raz że ruda zaraz

> zacznie kombinować a dwa zapach się taki pojawia nieprzyjemny

> jak dywany puszeją

Dokladnie wiec lepiej zrob z tym porzadek raz dwa a nie czekaj bo pewnego dnia zobaczysz tylko rude

Napisano

Mi w cc ciekło przez brak okragłej zaslepki w tylnim pasie.Nie wiem czy sa one w sc.Otworz klape i zobacz na dole w tylnim pasie czy masz okragłe zaslepki.Potem polej wode z butelki po tylniej lampie i patrz w srodku czy nie leci .Miałem tez niedokrecona lampe i ciekło.

Napisano

> Mi w cc ciekło przez brak okragłej zaslepki w tylnim pasie.Nie wiem

> czy sa one w sc.Otworz klape i zobacz na dole w tylnim pasie czy

> masz okragłe zaslepki.Potem polej wode z butelki po tylniej

> lampie i patrz w srodku czy nie leci .Miałem tez niedokrecona

> lampe i ciekło.

No jest tam otworów od groma ... ze dwa mam bez zaślepek ... lampy dokręcone na fest, dzisiaj zmieniałem spaloną pozycję prawą tom pewny 893goodvibes.gif

Dzieki, przetestuję te zaślepki, wysoko są i zdawało mi się że tamtędy nie da rady ale niewiem.gif

Napisano

witaj w klubie

U mnie też powódź w aucie tyle że dywany mokre pod nogani kierowcy. Gdzieś cieknie w okolicach skrzynki z bezpiecznikami. Za tydzień jadę do kolegi mechanika ma cos z tym zrobić.

Napisano

> witaj w klubie

> U mnie też powódź w aucie tyle że dywany mokre pod nogani kierowcy.

> Gdzieś cieknie w okolicach skrzynki z bezpiecznikami. Za tydzień

> jadę do kolegi mechanika ma cos z tym zrobić.

a uszczelki sprawdzales czy gdzie pod nimi nie cieknie z powodu rudy

Napisano

Sprawdzałem już wszystko, uszczelki wszelakie, okolice lamp, nawet te otwory w pasie tylnym klnie.gif

Przed chwilą skończyłem go przytapiać, były wiadra i woda z węża puszczana centralnie na uszczelki klapy, okien i w lampy ... no sucho spineyes.gif Ki diabeł ...

Jeden plus, to że dawno taki czysty nie był,świci się jak psu ... nos swiety.gif

Napisano

No to ja juz nie iwem co sie moze dziac skad ta woda i w ogole mozliwe ze teraz po przetkaniu tej dziurki wody juz nie bedzie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.