Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

rzecz o Clio III 1,2

Featured Replies

Napisano

Witam!

Moja lepsza połówka ma zamiar nabyć takie cudo food.gif 1,2 z 2001 roku , pytanie kieruję do wszystkich uzytkowników w/w modelu: na co zwrócic uwagę przy zakupie?jakie są mocne i słabe strony tego auta?

Z góry dzieki za wszystkie spostrzeżenia!

pozdrawiam 033102bebe_1_prv.gif

Napisano

> Brak odzewu??

tak dla formalności to nie jest Clio III ,bo Clio III bedzie miało premierę pod koniec tego roku 893goodvibes.gif

Jest to clio II tylko zwróć uwagę czy druga czy pierwsza generacja!

Z tego co wiem to sąm niezłe silniczki i nie przysparzają wiele problemów , jednak do demonów prędkości im daleko biglaugh.gif

Więcej dowiesz się na stronce cliomaniaków 893goodvibes.gif

http://www.krc.prv.pl/

ogólnie Clio to niezłe auto, mnie się podoba waytogo.gif

pozdro

Napisano

> Brak odzewu??

Eeee tam, jaki znów brak???

Pracuje się, nie?

Co do Clio.

Auto po face liftingu. Osławionych cewek brak. Antimatter maiał jakis kłopot z pękniętym modułem WN, ale to chyba jednostkowy przypadek. Jeżeli trzydrzwiówka, zwrócić uwage na mechanizm otwierania/uchylania fotela pasażera. Cięgno/linka potrafi sie urwać.

Mechanika raczej nie jest awaryjna. Sprawdzić należy to co w kazdym aucie, czyli końcówki drążków, zawias, hamulce. Na plastikowych błotnikach przy podszybiu wytłoczona jest data produkcji (dzień i rok) jeżeli jest znaczna róznica w dacie - auto bite przodem. Zdarza sie odkształcone plastikowe podszybie przy ramieniu lewej wycieraczki - standard, nie przejmować się. Czasem nie kontaktuje kostka Airbagu bocznego, co objawia sie swiecącą sie kontrolką na desce rozdzielczej. Samodzielna "naprawa" trwa 30 sekund. Drgajaca dźwignia zmiany biegów to standard. Ona przemieszcza się w przód i tył przy zmianach obciażenia pracy silnika.

Moje Clio jest z 2001 roku. Z zawieszenia miało wymieniane tylne amorki i nic poza tym. Auto 93kkm nic nie stuka, nie puka biegi przełączają się płynnie bez haczeń i zgrzytów.

P.S. potrafi "zgnić" lampka podświetlenia tablicy rejestracyjnej. U mnie nie działa od dwóch biglaugh.gif lat - TTTM.

Napisano

> Antimatter maiał jakis

> kłopot z pękniętym modułem WN, ale to chyba jednostkowy

> przypadek.

to nie modul, a po prostu jeden z przewodow WN mial pekniecie wzdluzne 5mm. jako, ze w 1.2 16V cewka, przewody i fajki to jedna czesc, a auto jezdzilo na LPG musialem to wymienic. zaplacilem 1/3 ceny - reszte partycypowalo ASO yikes.gif

co do reszty uwag - zgadzam sie w 100%. ogolnie kabelkologia w Clio to dziwna struktura, czasem wystarczy dotknac zlaczki pod deska rozdzielcza albo pod fotelem i problem znika ( ja u siebie nie mialem tego typu problemow, ale moje Clio bylo jakby wyjatkiem na potwierdzenie reguly zlosnik.gif )

Napisano
  • Autor

Własnie właśnie cfaniaczek.gif bierzemy to autko z firmy ma 82 tys. przebiegu na lpg. jestem ciekawy jak to cacko się sprawuje z instalką gazowa?

Napisano

> P.S. potrafi "zgnić" lampka podświetlenia tablicy rejestracyjnej. U

> mnie nie działa od dwóch lat - TTTM.

a pisałem ,żeby rozebrać, oczyścić, i zapaćkać grubo wazeliną techniczną..., tylko kto mnie tu czyta buu.gifpad.gif

tak poważnie , to działa u mnie drugi rok bez problemu, zabezpieczyłem zaraz po odebraniu z salonu waytogo.gif

Napisano

> a pisałem ,żeby rozebrać, oczyścić, i zapaćkać grubo wazeliną

> techniczną..., tylko kto mnie tu czyta

> tak poważnie , to działa u mnie drugi rok bez problemu,

> zabezpieczyłem zaraz po odebraniu z salonu

Wiesz. Jak ta lampka u mnie zaśniedziała to Renault jeszcze nie miał dCi w ofercie, wiec rozumiesz.

Poza tym destrukcja była na tyle silna, że tak na dobrą sprawę powinienem kupić lampkę wraz z wiązką elektryczną. Podsumowując - nie mam kiedy sie za to zabrać...

Napisano
  • Autor

Duże piwo.gifpiwo.gifpiwo.gif chłopaki!Samochód ma być po swiętach zamelduję co i jak jak nabędziemy! drive.gif

pozdrawiam

Napisano

> Duże chłopaki!Samochód ma być po swiętach zamelduję co i jak jak

> nabędziemy!

> pozdrawiam

To tak dla podniesienia adrenalinki przedzakupowej powiem, że CLio to jak narazie autko, które dostarcza mi najwięcej frajdy z jazdy (oczywiście w granicach aut z tej półki). Mimo, że to "francuz", bardzo polecam smile.gif (a już 85kkm od połowy 2002r. za mną)

Napisano

> Wiesz. Jak ta lampka u mnie zaśniedziała to Renault jeszcze nie miał

> dCi w ofercie, wiec rozumiesz.

> Poza tym destrukcja była na tyle silna, że tak na dobrą sprawę

> powinienem kupić lampkę wraz z wiązką elektryczną. Podsumowując

> - nie mam kiedy sie za to zabrać...

znając ceny takich pierdól ,pokusiłbym się na zmontowanie nowej oprawki z użyciem pozostałości plastikowych ze starej o ile nie sa połamane ok.gif

Napisano

> znając ceny takich pierdól ,pokusiłbym się na zmontowanie nowej

> oprawki z użyciem pozostałości plastikowych ze starej o ile nie

> sa połamane

Coś chyba koło 80zł taka lampa , a gniją na potęge w każdym , dodatkowo razem z wtyczką ale zawsze można przylutować na stałe i jest spokój.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.