Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Korozja na numerach nadwozia

Featured Replies

Napisano

Co mam zrobić jak mulher.gif zczeła mi się dobierać do numerów nadwozia i robią się one nieczytelne . Boje się że nieprzejdzie mi autko przeglądu . Co robić i jakie koszty tego? Gdzie to zgłosić żeby mi policial.gif nie zabrala dowodu za nieczytelne numery nadwozia.

Napisano

Ja jezdzilem 3 latka z takimi numerkami ( ale nigdy mnie nie kontrolowali)

Przeglady tez przechodzilem.

Trzeba wziasc rzeczoznawce i dopiero mozna uzyskac nowe numery ale to kosztuje jakos chyba 350- 400 pln i troche jest biegania , papierkowania.

Napisano
  • Autor

> Spoko ja taze ich juz nie mam.

A co zrobisz jak cie drapnie policja.

Napisano

> Co mam zrobić jak zczeła mi się dobierać do numerów nadwozia i

> robią się one nieczytelne . Boje się że nieprzejdzie mi autko

> przeglądu . Co robić i jakie koszty tego? Gdzie to zgłosić żeby

> mi nie zabrala dowodu za nieczytelne numery nadwozia.

Zagadaj z Jeredem.

On ostatnio nabijal nowe nr ok.gif

Napisano
  • Autor

> Zagadaj z Jeredem.

> On ostatnio nabijal nowe nr

Poczekam moze sie odezwie.

Napisano

> A co zrobisz jak cie drapnie policja.

Znow tak czesto nie kontroluja, a numerow to mi jeszcze nigdy nie sprawdzali

Napisano

> Co mam zrobić jak zczeła mi się dobierać do numerów nadwozia i robią się one nieczytelne . Boje się że nieprzejdzie mi autko przeglądu . Co robić i jakie koszty tego? Gdzie to zgłosić żeby mi nie zabrala dowodu za nieczytelne numery nadwozia.

Mam to samo i powiem ci szczerze że mam to w gdzieś. Na przeglądzie nie sprawdzają a jak mnie policial.gif zatrzyma to im powiem żeby zczytali sobie z tabliczki przecież tam też są nabite.

Za te 500zł to ja sobie blacharke całą zrobie a te numery całkiem zaszpachluje biglaugh.gif

Jak nie masz zamiaru sprzedawać to mogą ci zgnić bo jak nie to musisz wzywać rzeczoznawce bo ci kiedyś ktoś może go nie kupić.

Napisano

> Mam to samo i powiem ci szczerze że mam to w gdzieś. Na przeglądzie

> nie sprawdzają a jak mnie zatrzyma to im powiem żeby zczytali

> sobie z tabliczki przecież tam też są nabite.

> Za te 500zł to ja sobie blacharke całą zrobie a te numery całkiem

> zaszpachluje

> Jak nie masz zamiaru sprzedawać to mogą ci zgnić bo jak nie to musisz

> wzywać rzeczoznawce bo ci kiedyś ktoś może go nie kupić.

Mozesz sie kiedys zdziwic - identyfikacja nadwozia jest po nabitych numerach I (podkreslam spojnik I nie LUB) tabliczce znamionowej. Upierdliwy policjant moze Ci nawet auto scholowac na parking policyjny do wyjasnienia sprawy. Takze nie badz taki hardy zlosnik.gif, zycie juz nie takich uczylo pokory wink.gif.

Procedura nabicia nowych numerow jest nastepujaca (wiem, bo przechodzilem):

1. rzeczoznawca, ktory orzeka o tym, iz numery znikaja (wydaje papier) - koszt ok 80-100 zlotych

2. robota blacharska (najlepiej z zachowaniem czesci blachy ze starymi numerami) - ja w ASO fiata w krakowie zaplacilem za to 150 zlotych (wymiana kawalka blachy przy mocowaniu amortyzatora + lakierowanie)

3. ponowna wizyta u rzeczoznawcy, ktory orzeka wykonanie naprawy, a co za tym idzie koniecznosc nabicia nowych numerow. Potwierdza on rowniez, iz auto ktorym przyjechales jest tym samym autem, co w punkcie 1- koszt znowu 80-100 zlotych

4. wizyta w urzedzie miasta, gdzie po okazaniu papierow od rzeczoznawcy dostajemy skierowanie na stacje okregowa w celu nabicia numerow (ktore sa inne niz pierwotne) - parenascie zlotych na znaczki

5. nabicie numerow na stacji okregowej - chyba 5 dyszek o ile dobrze pamietam

6. ponowna wizyta w urzedzie miasta celem zlozenia podania o wymiane dowodu rejestracyjnego (bo zmienil sie VIN) - okolo 70 zlotych

7. po miesiacu odbior nowego dowodu rej. (juz za darmo wink.gif)

Zachodu jest od cholery - mi calosc zalatwiania formalnosci zajela jakies 3 tygodnie. Koszt roboty blacharskiej nizutki w porownaiu z kosztem tych wszystkich formalnosci. Ale jak mus to mus.

PS Na przegladzie na stacji diagnosta MA OBOWIAZEK odczytania numerow nadwozia zarowno z tabliczki jak i z samego nadwozia.

Napisano

> Mozesz sie kiedys zdziwic - identyfikacja nadwozia jest po nabitych numerach I (podkreslam spojnik I nie LUB) tabliczce znamionowej.

Nie przecze.

> Upierdliwy policjant moze Ci nawet auto scholowac na parking policyjny do wyjasnienia sprawy. Takze nie badz taki hardy , zycie juz nie takich uczylo pokory.

Jeszcze w żadnym aucie jakim jechałem policial.gif nie sprawdził mi żadnych numerów

> Procedura nabicia nowych numerow jest nastepujaca (wiem, bo przechodzilem):

> 1. rzeczoznawca, ktory orzeka o tym, iz numery znikaja (wydaje papier) - koszt ok 80-100 zlotych

> 2. robota blacharska (najlepiej z zachowaniem czesci blachy ze starymi numerami) - ja w ASO fiata w krakowie zaplacilem za to 150 zlotych (wymiana kawalka blachy przy mocowaniu amortyzatora + lakierowanie)

> 3. ponowna wizyta u rzeczoznawcy, ktory orzeka wykonanie naprawy, a co za tym idzie koniecznosc nabicia nowych numerow. Potwierdza on rowniez, iz auto ktorym przyjechales jest tym samym autem, co w punkcie 1- koszt znowu 80-100 zlotych

> 4. wizyta w urzedzie miasta, gdzie po okazaniu papierow od rzeczoznawcy dostajemy skierowanie na stacje okregowa w celu nabicia numerow (ktore sa inne niz pierwotne) - parenascie zlotych na znaczki

> 5. nabicie numerow na stacji okregowej - chyba 5 dyszek o ile dobrze pamietam

> 6. ponowna wizyta w urzedzie miasta celem zlozenia podania o wymiane dowodu rejestracyjnego (bo zmienil sie VIN) - okolo 70 zlotych

> 7. po miesiacu odbior nowego dowodu rej. (juz za darmo )

waytogo.gif

> Zachodu jest od cholery - mi calosc zalatwiania formalnosci zajela jakies 3 tygodnie. Koszt roboty blacharskiej nizutki w porownaiu z kosztem tych wszystkich formalnosci. Ale jak mus to mus.

Dlatego stwierdziłem że nie warto się w to bawić i za tą kase to robić. Podkreślam jest to moje prywatne zdanie.

A jeśli już to po zrobionej robocie pojechał bym na warsztat do pana Henia co stuka numerki i po sprawie. Jeśli będzie dobrze zrobione to kto mi udowodni że numery nie są orginalne no przecież nikt tego nie będzie z lupą sprawdzał.

> PS Na przegladzie na stacji diagnosta MA OBOWIAZEK odczytania numerow nadwozia zarowno z tabliczki jak i z samego nadwozia.

Co nie oznacza że to robią.

PS.

Jak to mówią "nie ma rzeczy niemożliwych" tylko kwestia znajomości i dogadania się waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.