Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak to jest w koncu z ta sonda....??

Featured Replies

Napisano

Bo ja juz zglupialem. Pisalem wczesniej ze mam problemy z autkiem a dokladniej z sinlikiem i jego muleniem. Sprobowalem odpiac sonde i sprawdzic jak autko jezdzi bez niej. Mulenie zniknelo. Ale potem podpialem ja spowrotem i niby mulenia tez nie bylo. Bylo to w sobote. Od tamtego czasu zrobilem moze 50-70km i dzisiaj znowu pojawilo sie mulenie. Postanowilem odpiac znowu sonde. Efekt mulenia zniknal odrazu. Autko jakby lepiej przyspiesza i wogole jakos jezdzi lepiej. I teraz tak. Nie wiem ile teraz bedzie palic bo bez sondy zrobilem dopiero okolo 25 km ale z tego co narazie zauwazylem to chyba znacznie wiecej nie pali. Nie swieci mi sie zadna kontrolka a na biegu jalowym obroty sa normalne czyli 1500 na zimnym i okolo 870-900 na cieplym. Podobno bez sondy autko pali duza ilosc benzyny i obroty stoja na wysokim poziomie czy to prawda?? Ale dlaczego sonda ma taki efekt na moje autko i co z nia jest nie tak?? Autko rowniej pracuje i lepiej jezdzi bez sondy. I to czuc. Mam kupiona sonde uzywana i jutro moze ja sprobuje zamontowac i zobaczyc czy cos sie zmieni. Zastanawia mnie jednak to czy bez sondy czasem nie bedzie lepiej. Chodzi mi o spalanie. Czy napewno autko bedzie palilo wiecej czy moze palic tyle samo co zawsze?? Kto cos takiego juz robil i ma doswiadczenie?? Pozdrawiam

Napisano

> Bo ja juz zglupialem. Pisalem wczesniej ze mam problemy z autkiem a

> dokladniej z sinlikiem i jego muleniem. Sprobowalem odpiac sonde

> i sprawdzic jak autko jezdzi bez niej. Mulenie zniknelo.czyli jednak sonda jest padnieta Ale

> potem podpialem ja spowrotem i niby mulenia tez nie bylo. Bylo

> to w sobote. Od tamtego czasu zrobilem moze 50-70km i dzisiaj

> znowu pojawilo sie mulenie.bo trzeba odpiac klemy zeby komp odrazu sie autoadaptowal a jak nie odpinales to dopiero po pewnym czasie sie autoadaptowal Postanowilem odpiac znowu sonde.

> Efekt mulenia zniknal odrazu. Autko jakby lepiej przyspiesza i

> wogole jakos jezdzi lepiej.bo ecu bierze delfautowe nastawy najbardziej optymalne ok.gif I teraz tak. Nie wiem ile teraz

> bedzie palic bo bez sondy zrobilem dopiero okolo 25 km ale z

> tego co narazie zauwazylem to chyba znacznie wiecej nie pali.

powinien palic tyle samo co pali srenio zlosnik.gif

> Nie swieci mi sie zadna kontrolka a na biegu jalowym obroty sa

> normalne czyli 1500 na zimnym i okolo 870-900 na cieplym.

normalka ok.gif

> Podobno bez sondy autko pali duza ilosc benzyny i obroty stoja

> na wysokim poziomie czy to prawda?? nie prawda Ale dlaczego sonda ma taki

> efekt na moje autko i co z nia jest nie tak?? Autko rowniej

> pracuje i lepiej jezdzi bez sondy.stara sonda umiera... I to czuc. Mam kupiona sonde

> uzywana i jutro moze ja sprobuje zamontowac i zobaczyc czy cos

> sie zmieni.zmien sonde i sprawdz co bedzie sie dzialo ok.gif tylko nie zapomnil odpiac klemy z aku na ok pol godziny ok.gif Zastanawia mnie jednak to czy bez sondy czasem nie

> bedzie lepiej. Chodzi mi o spalanie. Czy napewno autko bedzie

> palilo wiecej czy moze palic tyle samo co zawsze??

raczej powinien palic tyle co zawsze ok.gif sonda jest dla ekologi zlosnik.gif no i moze troche mniej powinien spalic przy spokojnej jezdzie w trasie...

Kto cos

> takiego juz robil i ma doswiadczenie?? Pozdrawiam

powiedzmy ze troche eksperymentowalem zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Dzieki Green za wyczerpujaca odpowiedz smile.gif Czyli to definitywnie wskazuje na sonde prawda cfaniaczek.gif?? Zobaczymy jestem bardzo ciekaw ile mi spali teraz bez sondy. Chyba narazie sie wstrzymam i te 200 km zrobie bez niej aby zobaczyc ile mi spali smile.gif Ale autko tak sie mnie zaskoczylo bo jedzi o niebo lepiej smile.gif Pozniej zaloze ta druga sonde zeby zobaczyc czy wogole dziala smile.gif Ale zastanawia mnie ze taki efekt moze dac dziabnieta sonda. Autko niby zaczelo palic mi ostatnio wiecej bo przy naprawde spokojnej jezdzie i to pol na pol trasa i miasto spalilo mi 8l/100km. Wiec troche za duzo. No i wreszcie nie ma tego mula !!!! Zupelnie inny komfort jazdy smile.gif Pozdro

Napisano

> Dzieki Green za wyczerpujaca odpowiedz Czyli to definitywnie

> wskazuje na sonde prawda ?? Zobaczymy jestem bardzo ciekaw ile

> mi spali teraz bez sondy. Chyba narazie sie wstrzymam i te 200

> km zrobie bez niej aby zobaczyc ile mi spali Ale autko tak sie

> mnie zaskoczylo bo jedzi o niebo lepiej

Bo leje bogata mieszankę-o w miare stałych ilościach,a gdy masz zanieczyszczoną sondę(a masz) daje ona sygnał mieszczący się w granicach uznawanych za akceptowalne przez komputer tyle że czas jego narastania jest znacznie dłuższy niż przy sondzie sprawnej,co powoduje opóżnione reakcje komputera na zmianę nadmiaru powietrza w spalinach i wyżej opisane efekty...

Pozniej zaloze ta druga

> sonde zeby zobaczyc czy wogole dziala Ale zastanawia mnie ze

> taki efekt moze dac dziabnieta sonda.

No właśnie problem z nimi jest taki że nie "padają" one natychmiastowo-tylko stopniowo ulega degradacji czas zmian napięcia...a póżniej dopiero jego wartości-co wychwytuje komputer jako błąd.Ale to już duzo za późno jest.

> Autko niby zaczelo palic

> mi ostatnio wiecej bo przy naprawde spokojnej jezdzie i to pol

> na pol trasa i miasto spalilo mi 8l/100km. Wiec troche za duzo.

> No i wreszcie nie ma tego mula !!!! Zupelnie inny komfort jazdy

Wymień na nową i nie bedziesz miał ani muła ani zwiekszonego zużycia paliwa(zrób to tym bardziej jesli masz katalizator-bo zbyt bogata mieszanka dopala sie w katalizatorze co podwyższa jego temperaturę i prowadzi do przedwczesnej smierci..)

> Pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.