Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

awaria świateł

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam problem bo przestały mi działać światła mijania i nie jest to problem spalonych żarówek. Swego czasu (ok 3 lata temu) miałem taki sam problem- coś nie stykało i jak przełaczałem na migacz bądź włączałem długie gasły mi swiatła. w serwisie udało się dostac do modulu sterującego i go wyczyscic (wd40 i takie tam preperaty). teraz niestety mam to samo. Obawiam sie ze moze bede musdiał kupic cały "osprzet" do sterowania oswietleniem znajdujacy sie przy kierwonicy :-( ile takie cos moze kosztowac??? confused.gif

Napisano

Na śmietniku masz referat od montażu przekaźników. Może uda Ci się poprawić styki w zespolonym na tyle, by wysterować przekaźniki. Prądy jakie będą płynąć są znikome.

Gorzej jak powytapiały się plastiki obudowy styków i sprężynek. Wtedy pozostaje szukać używki, bo nowy koło 7 stówek.

Napisano
  • Autor

dzieki bardzo za info.

Na śmietniku masz referat od montażu przekaźników. Może uda Ci się

> poprawić styki w zespolonym na tyle, by wysterować przekaźniki.

> Prądy jakie będą płynąć są znikome.

> Gorzej jak powytapiały się plastiki obudowy styków i sprężynek. Wtedy

> pozostaje szukać używki, bo nowy koło 7 stówek.

Napisano

Pierwsze objawy uszkodzenia przełącznika zespolonego to miganie świateł. Jest to preludium do zaciemnienia... Skoro światła już nie świecą to najpewniej zawiesiły się styki z powodu wtopienia w korpus. Może uda się reanimować zespolony - opis jest na śmietniku. Jak się nie da to czeka cię zakup używki (100 do 200PLN - stan nieznany, może także na wykończeniu) albo nowego (około 700PLN). Niezależnie od tego jak się zakończy sprawa zespolonego to zainstaluj po tym przekaźniki. Popełniłem mały referacik na ten temat - jest na śmietniku. Koszt i robota niewspółmiernie małe z kosztami i robotą przy zespolonym.

P.S. Miganie światełek przerabiałem w ubiegłym roku. Było dobrze dopóki nie przełączałem świateł. Zespolony padł w drodze - sic! - w zimie. Jak zaczyna migać to sygnał że degradacja nastąpi wkrótce. Słaby styk (miganie) powoduje szybkie nagrzewanie styków i wtapianie styku w korpus i GameOver.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.