Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

róznica między brvą a palio?

Featured Replies

Napisano

ok.gif

do znawcow

jak jest różnica w uzytych materiałach ,wykonaniu

blacha podobnej jakości,jak z ruda,zawiech czy jest podobna

pytam bo zamierzam prawdopodobnie dokupić palio z silnikiem 1,6

za porady bedem dzwięczny piwo.gif

Napisano

> do znawcow

> jak jest różnica w uzytych materiałach ,wykonaniu

> blacha podobnej jakości,jak z ruda,zawiech czy jest podobna

> pytam bo zamierzam prawdopodobnie dokupić palio z silnikiem 1,6

Ja moge Ci tylko powiedziec jaka jest roznica miedzy Siena a Brava! Nie bede sie rozpisywal w szczegolach ale powiem tak! Roznica jest niebotyczna! Mialem Siene teraz mam Brave! Nie ma co wogole porownywac! Zupelnie inne auto i inny komfort! W sienie chyba zawieszka jest bardziej wytrzymala! Ale co do samej jazdy to wydaje mi sie ze Brawa to conajmniej dwie klasy roznicy!

Nie moge narzekac bo jezdzilo mi sie dobrze ale nie chcialbym wrocic do tego auta juz! zeby.GIF

Ja mialem Siene z 1.2 i dosc sympatyczny silniczek! Mocny jak na swoja pojemnosc wytrzymaly i w zasadzie bezobslugowy! Choc u mnie zakonczyl zywot po 150tys km ale to wina poprzedniego wlasciciela! frown.gif

Napisano

> do znawcow

> jak jest różnica w uzytych materiałach ,wykonaniu

> blacha podobnej jakości,jak z ruda,zawiech czy jest podobna

> pytam bo zamierzam prawdopodobnie dokupić palio z silnikiem 1,6

> za porady bedem dzwięczny

Staruszek ma "hienę 1,6. Silnik jak silnik - identyko jak w BBM. Skrzynia jaet inaczej zestopniowana co z połączeniu z mniejszą masą daje lepsze kopyto.

Zawieszenie dużo trwalsze niż w BBM ale dla mnie zupełnie beznadziejne. Buja na wszystkie strony, miekkie a układ kierowniczy nieprecyzyjny i ciężki do wyczucia.

Plastiki gorszej jakości niż w BBM, siedzenia zero trzymania bocznego i za miekkie. Jedyna zaleta do fajny welur, który to był za dopłatą chyba...

Napisano

bezobsługowy silnik ? spineyes.gif to faktycznie musiał paść...

Napisano

U mnie stoi Palio, koniec 2002 roku, wiec drugie wydanie. Nakulane 100kkm, do tej pory jedyna usterka byl przetarty kabel od czujnika obrotow wala co spowodowalo niechec auta do dalszej jazdy wink.gif (pomijajac zapchany filtr kabinowy, o istnieniu ktorego nawet w ASO nie wiedzieli...). Posiadam wersje 1.6 ze wszystkim poza klima i jestem zadowolony z samochodu. Osiagi bardzo dobre, spalanie w normie. Na trasie przy 110-120km/h bierze ok. 7 - 7.5 litrow. Fotele wygodne (wbrew temu, co pisal poprzednik), regulacja polozenia trojstopniowa. Wykonanie ladne, nic nie gra w srodku, welury wytrzymale.

Walory jezdne - plus na korzysc BBM. Palio ze wzgledu na wymiary ma srodek ciezkosci ciut wyzej, jest wezsze i przy wiekszych predkosciach buja troche na trasie. Brava bardziej sie klei do drogi. Miejsca rowniez wiecej w Bravie. Swoja droga jest jego wiecej nawet niz w Golfie 4 czy innych, podobnej klasy autach.

Napisano

> bezobsługowy silnik ? to faktycznie musiał paść...

Nie lap mnie za slowka 270751858-jezyk.gif Chodzi o to ze silnik 1.2 jest banalny i tam jak ktos go nie zaje... to oprocz podstawowych czynnosci zwiazanych z materialami eksploatacyjnymi i wymiana oleju nic sie nie ma prawa zepsuc! Ja juz na zajechanym silniku zrobilem 22 tys km nie oszczedzajac go absolutnie! Dolewalem tylko litr oleju na 1tys km 270751858-jezyk.gif a czasem nie dolewalem i tez bylo OKI zeby.GIF Osobiscie polecam 1.2 bo jest podobno najlepszy w Sienie!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.