Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

brak wyjścia z kolektora powietrza ciepłego do filtra pow.

Featured Replies

Napisano

Jakis czas temu zauważyłem ze brakuje mi rury wchodzacej do filtra pwoietrza, która powinna wychodzic z kolektora wydechowego, zobaczyłęm u znajomego w cienkim i ona ma otwór wychodzący z kolektora a ja u siebie w kolekotrze nie mam owego wyjscia na ciepłe powietrze do filtra. CO moge na to poradzic, czy nie mam innego wyjscia zeby otrzymac ciepłę powietrze do filtra jak tlyko wymiana kolektora na taki który bedize miał dodatkowy otwór?? POMÓŻCIE...

Napisano

przeca z tego co wiem to to jest tylko taka nakładka dokręcana z dziurą jakby byłą dziura w klektorze to zamiast powietrze to by zaciągał spaliny hehe.gifhehe.gif

Napisano
  • Autor

> przeca z tego co wiem to to jest tylko taka nakładka dokręcana z

> dziurą jakby byłą dziura w klektorze to zamiast powietrze to by

> zaciągał spaliny

ale co w ziwązku z tym??

Napisano

To nie jest kolektor tylko tak jak kolega napisał taka alu-nakładka. Na dobrą sprawę przydaje sie to tulko zimą. żeby silnik szybciej nagrzać. Ja od kilku lat jej nie mam i nie narzekam. I tak pewnie zawór w puszcze filtra juz dawno u ciebie nie działa wiec po co Ci rura grinser006.gif

Napisano

w związk z tym nie musisz tego mieć jak kolega wyżej napisał a jak tak bardzo chcesz to sobie kup albo znajdź na szrocie takąmetalową nakładkę z dziurą zlosnik.gif

Napisano

A ja Ci radze założyć tą nakładke. Miałem przez to niesamowite cyrki zimą.

Z tego co pamietam to koszt tej nakładki + rurka alu/papierowa to około. 50zł ale naprawdę warto.

Póki nie ma mrozów to sobie możesz odpuścić ale później koniecznie to zamontuj. Dobrze Ci radze.

Napisano

chłopie co Ty mówisz ja całą zime na stożku przejeździłem bez żadnych rur ciepłego powietrza a sam wiesz jaka byłą ostatnio zima że szkoły zamykali a mój scs palił na dotyk zarówno przy 0 jak i przy -20 zlosnik.gif

Napisano

w zeszlym roku przy -30 odpalał, jeżdził i dobrze sie miewa.

Nie mam ani rurki, ani zaworka w puszce. Zmniejsza troche spalanie zima i tyle.

Napisano

> chłopie co Ty mówisz ja całą zime na stożku przejeździłem bez żadnych

> rur ciepłego powietrza a sam wiesz jaka byłą ostatnio zima że

> szkoły zamykali a mój scs palił na dotyk zarówno przy 0 jak i

> przy -20

Tylko że ja i kolega mówimy o CC 700, a to troche inna konstrukcja niż SC 1100 zolta.gif

Napisano

> a skąd ja mogłem wiedzieć że mówisz o CC jak widać to masz scs-a

A bo cały czas czuje się jakbym miał cińkusia serduszka.gif

a tak na serio, to raz, że temat dotyczy CC700 (tak wynika z profilu kolegi), a dwa ze z mojego profilu tez wynika ze mialem CC700 zlosnik.gif

pozdro ok.gif

Napisano

> zobacz sobie swój podpis

Podpis to jedno, a profil to drugie. smile.gif

Napisano

> to sie zdecyduj bo lud w błąd wprowaszasz

Nie wprowadzam. Poradziłem koledze, żeby założył dolot ciepłego powietrza, bo jak miałem CC 700 to miałem duże problemy z powyższym.

Fakt, nie napisałem w moim poście że odnosze sie do CC, ale można było to wywnioskować z pytania, z mojej odpowiedzi, przecież nie odpowiadałbym jak to jest w 1.1 no i mojego profilu..

Hee ale zrobilismy offtop biglaugh.gifbiglaugh.gifboje_sie.gifbusted.gif

Napisano

> olac to bo jak to załozysz zmuli fure

Boszeee, zrozumcie ze silnik 700 rządzi się swoimi prawami, a mi brak tej rury zrobił małe piekło ... w zimie sciana.gif

Napisano

> olac to bo jak to załozysz zmuli fure

Ja zresztą miałem ten termostat zablokowany siłowo (przez poprzedniego właściciela) tylko na ciepłe powietrze, a samochód chodził jak trzeba. Jedynie latem w prawie kazdym korku sie wlaczała chlodnica, ale i tak najwyzej na kilka sekund. Temp wody nigdy nie przekroczyla 90stopni.

Napisano

> Boszeee, zrozumcie ze silnik 700 rządzi się swoimi prawami, a mi brak

> tej rury zrobił małe piekło ... w zimie

a mi nie robił biglaugh.gif

Napisano

> a mi nie robił

Głównie CC poruszałem się po trasach, po 50-60km gaźnik się obladzał, a raczej zamarzała w nim woda. Po mieście nie było aż takiej tragedii, chociaż też gasł.

No i przede wszystkim bez tej rury, nie wiem jak tobie, ale mi temp wody nawet na trasie 150km nie przekraczala 50 stopni, a po dodaniu tego dolotu wszystkie problemy znikły jak za dotknięciem czarodziejskiej różczki hmm.gif

Napisano

> Głównie CC poruszałem się po trasach, po 50-60km gaźnik się obladzał,

> a raczej zamarzała w nim woda. Po mieście nie było aż takiej

> tragedii, chociaż też gasł.

> No i przede wszystkim bez tej rury, nie wiem jak tobie, ale mi temp

> wody nawet na trasie 150km nie przekraczala 50 stopni, a po

> dodaniu tego dolotu wszystkie problemy znikły jak za dotknięciem

> czarodziejskiej różczki

ja po prostu zastawialem chlodnice i trzymal temperaturke. waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.