Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Generali- czy ubezpieczyć?

Featured Replies

Napisano

Mam maly dylemat odnosnie ubespieczenia samochodu.

Zostało mi jeszcze 2 tygodnie do podpisania umowy obecnie mam ubezpieczenie z PZU ale koszt ubezpieczenia mojej pandy to prawie 2600zł w Generali za identyczne ubezpieczenie zapłace tylko 1860zł a jako ze moja zona ma u nich ubezpieczenie na życie to tylko 1710zł.

Mało znam te TU dlatego pytam jak jest z wyplata ewentualnego odszkodowania, jak z obsługą dodam tylko ze chodzi o pełne ubezpieczenie czyli OC AC NW.

Prosze o wypowiedzi i opinie ludzi którzy maja ubezpieczenie w tej firmie.

Napisano

Przykład z życia: Kolega ubezpieczył Używane auto w pełnym zakresie w Generali. Po dwóch tygodniach auto ukradziono. Zgodnie z warunkami ubezpieczenia firma ubezpieczeniowa wypłaca odszkodowanie po 30 dniach od zdarzenia (po zakończeniu dochodzenia przez organy do tego powołane). Kolega otrzymał po 21 dniach zawiadomienie z prokuratury o zamknięciu dochodzenia. Wymagane przez ubezpieczyciela dokumenty dostarczył do siedziby firmy i czekał cierpliwie na kaskę. 30, 40 50... dni mijało i nic. Generali stwierdziło, że powołało Swojego detektywa i pieniądze wypłaci po zakończeniu dochodzenia przez niego. Trwalo to 92 dni. Pan detektyw znalazł całą historię auta, o czym mój kolega nie wiedział. Stwierdził, że auto było uszkodzone i naprawiane w zawiązku z tym wartość auta jest niższa od katalogowej. I firma Generali wypłaciła mu niższą kwotę niz wynikało to z polisy.Można było z tym iść do sądu, ale kolega nie chciał mieć już nic wspólnego z ta firmą.

A na marginesie osobiście ubezpieczam sie w tej firmie w zakresie Assistance na zagranice i wykupuje ubezpieczenie podróżne dla całej rodziny.

Napisano

No to nie zła historia. Że tak powiem lekko oszuści z tej firmy.

Nie rozumiem jak po fakcie mogą czepiać się stanu samochodu, jak wogole się mogą go czepiać?!

Przecież przy ubezpieczaniu agent ubezp. chyba widział jak wygląda auto i na tej podstawie a raczej wdg. tabel eurotaxu czy czego oni tam mają no i zabezpieczeń dodatkowych ustalają kwotą ubezpieczenia. I wsio.

Kombinatorzy i tyle.

Osobiscie jestem ubezpieczony w PZU, w marcu odjechal mi samochód. 30 dni i pieniadze byly na moim koncie. 100% kwoty ubezpieczenia minus kwota ostatniej raty-składku ze 100-150zł.

Napisano

Osobiście zmieniam firmy ubezpieczeniowe często, zawsze szukam tej, która zabierze mi z kieszeni jak najmniej. Jeśli chodzi o wypłatę odszkodowania to przez 16 lat bycia posiadaczem pojazdów, korzystałem ze zwrotów ubezpieczenia tylko 3 razy. 2 razy zwracało mi PZU ( raz z AC i raz z OC sprawcy) i 1 raz zwracał mi Link4 z AC ( bo sprawca zwiał). Nie miałem problemów jeśli chodzi o wypłatę odszkodowania z polisy AC ( Link4 wypłacił mi po 3 dniach od oględzin). Problem miałem z odzyskaniem odszkodowania z polisy OC sprawcy w PZU. Przedstawiciel PZU stwierdził wręcz, że wszystkich klientów "małych" firm ubezpieczeniowych traktują jako złodzieji. yikes.gif Byłem wtedy ubezpieczony w TUK-u. Tak to wygląda Polski rynek firm ubezpieczeniowych.

Napisano

PZU to juz od dawna slyszalem ze potrafia sie do czegos przyczepic, kiedys mojemu ojcu wystawili nowe OC i o zgroza widnialo tam 150% zwyzki za szkody zeby.GIF a mialo byb 50 znizki, ja osobiscie kozystam z Samopomocy, maja najtaniej ale teraz na rynku jeszcze Poczta Polska ubezpiecza jeszcze taniej ale trzeba doliczyc % wzgledem wieku auta. Na pocztach powinni miec ulotki

Napisano

Kolega tam ostatnio ubezpieczył Astrę-na nieszczęście po tygodniu miał włam i wyrwali radio-fabryczne razem z konsolą(a w ASO zaśpiewali 2100 za takie)-a nie ubezpieczał radia extra ale zwrócili za nie też (krzywili sie ale wypłacili),bo to jednak częśc auta

Napisano

> Kolega tam ostatnio ubezpieczył Astrę-na nieszczęście po tygodniu

> miał włam i wyrwali radio-fabryczne razem z konsolą(a w ASO

> zaśpiewali 2100 za takie)-a nie ubezpieczał radia extra ale

> zwrócili za nie też (krzywili sie ale wypłacili),bo to jednak

> częśc auta

jak radio fabryczne to musi byc czescia wyposazenia co innego jakby mial wlasne

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.