Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dusi się na zakrętach

Featured Replies

Napisano

Kolejny problem wygląda następująco : zdecydowanie zbyt długo nie jeździłem na benzynie, posadziłem do tego pompę paliwa...wymieniłem ją, ale samochód byl strasznie zamulony... zalałem 98 + jakiś preparat do czyszczenia ukladu paliwowego, po 150km Sienka się już odmuliła i całkiem znośnie przyspieszała...problem pozostał jednak przy skręcaniu, a konkretnie przy wychodzeniu z zakrętu gdy dodaję gazu...następuję przydławienie się i dopiero jak wyjdę na prostą przyśpieszenie wraca do normy...Proszę o poradę...

Napisano
  • Autor

Czyżby moja cud Siena była jedyną, której zdarzyła się taka dolegliwość? smile.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano

też mam takie zadławienie się - zmniejszenie obrotów - i sekundę pózniej odczuwam kopa. też nie wiem co to jest. mam to i w sienie i w puncie.

Napisano

Może "ciśniecie" za szybko pedał i elektornika nie daje rady z przeliczeniem... Seryjne kompy tak mają...

Napisano

nie nie, ja cisnę malutko i tak się dzieje. jak auto już rozjeździ się, nabierze temp. to chodzi rewelaxcyjnie, problem jest tylko z rana lub po długim - pół dniowym postoju.

Napisano

> nie nie, ja cisnę malutko i tak się dzieje. jak auto już rozjeździ

> się, nabierze temp. to chodzi rewelaxcyjnie, problem jest tylko

> z rana lub po długim - pół dniowym postoju.

Może reduktor jest już padnięty? A ściślej ta guma w środku odpowiedzialna za przepływ gazu? Czasem montuje się większe reduktory właśnie po to aby takie zjawisko jakie opisujesz wyeliminować...

Napisano

mówisz o reduktorze od instalacji gazowej? = jezeli tak to myślę że to niemożliwe bo gaz ma 1,5 miesiąca - fakt gość co zakładał to paprok i sam mi kazał wszystko sobie ustawiać - a jak pytałem w ktora strone kręcić to powiedział "a bo ja wiem? albo w lewo albo w prawo" - dobrze ze innych mizliwosci nie było więc miałem 50% szans smile.gif

Napisano

O JEZU !!! To masakra !!! Czasy kręcenia na wyczucie skończyły się na etapie gazu w dużym fiacie! Obecnie nie ma regulacji bez podpięcia do kompa!!! Przynajmniej tak moi gazownicy działają i wydawało mi się, że to standard... Rozumiem, że na benzynie jest wszystko ok, dlatego proponuję podpiąć "gaz" pod komputer i sczytać jak pracuje sonda GAZOWA w różnych zakresach obrotów... Może w ten sposób do czegoś dojdziesz... Co do reduktora może być winny jeśli został dobrany za słaby w stosunku do mocy auta...

Napisano

wiesz gaz niby zakładalem u gościa którego mi polecano, odebrałem a dziad gasł bo złą mieszanke poustawiał - i kazal mi to sobie samemu ustawiać. dupa z takim gaźnikiem jak mój. ale co powiem. Przedwczoraj wymieniłem kable WN. juz drugi dzień jak problem zniknął ;-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.